agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Epiphyllum (Atlas Çiçeği) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/3259.htm)

yilmali 28-04-2014 16:31

Yurtdışı Atlas Satın Alma

Merhaba sevgili Atlas Çiçeği dostları,

Atlas çiçeğinin çeliklerini **** tohumlarını, yurtdışından satın alabileceğimiz bir web sitesi varmıdır? Linkini paylaşırsanız şimdiden çok teşekkürler....

mmanager 29-04-2014 08:01

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar hepinize günaydın.Atlaslar yağmurda kalsalar bile çürümezler fakat ev ortamında fazla sulanırlarsa çürürler ,özellikle kapalı havadar olmayan ortamlar en büyük risk altında olduğu yerledir.Hatta yağmur suyunu biriktirip sulama yapmanızı tavsiye edenler de var.Ayrıca köklerinin de temiz oksijen alması gerekirmiş yani üst köklerinin biraz dışarda olmasını severmiş ve böylece çiçek açarmış.Yani toprağına hava sağlayan perlit çürümüş çam ağacı kabuğu,hindistan cevizi kabuğu,pomza gibi şeyler karıştırmak şartmış.Çünkü doğal ortamları yağmur ormanlarıdır.Burada ağaç gövde ve dallarında çürümüş ağaç ve dallarına kök salarak yaşarlar..Bir tane doğal ortam resmi vardı sizlerle paylaşayım.Sizler de bu resme bakarak örümcek ağları bağlattırmayın etrafında sakın....

mmanager 29-04-2014 08:23

Orkide toprağı dediğimiz ağaç kabuklarından da direk alıp karıştırabilirsiniz .Zaten çeşitli işlemlerden geçirilip içerisindeki zararlı maddeler temizlenmiş kullanıma hazır haldeler.Yoksa direkt çam ağacı kabuğunu küçültüp vermek içerisindeki reçineden dolayı zararlı olabilir.:p:p:p:p

sakdag 29-04-2014 12:22

Güler Abla, açmadı mı daha atlasınız? Merakla bekliyoruz... ;)

melek yüzlü 29-04-2014 13:33

Arkadaşlar Ankara'nın havası bir açık bir kapalı, bir yağmurlu bir güneşli ama genelde benim balkonum yakıcı güneş alıyor atlaslar da aşırı güneşi sevmiyor anladığım kadarıyla.

Benol Hazaroğlu 01-05-2014 20:03

1 Eklenti(ler)
1 ay evvel alındı.

Güler 01-05-2014 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1277157)
Güler Abla, açmadı mı daha atlasınız? Merakla bekliyoruz... ;)

Hayır daha gonca ama gittikçe irileşiyor, sanırım sarı değil rengi koyulaşıyor.

lusoari 02-05-2014 06:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1278395)
Hayır daha gonca ama gittikçe irileşiyor, sanırım sarı değil rengi koyulaşıyor.

Hepimiz heyecanla bekliyoruz ablacığım, güle güle büyütebilmen dileğiyle.... :)

mmanager 02-05-2014 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1278241)
1 ay evvel alındı.

Tavsiyeme uymanız çok iyi olmuş Benol Hanım bendeki de neredeyse aynı gibi ve ikinci parti çiçeklerine hazırlanıyor 3 tane tomurcuğu var.Güle güle büyütün....

Güler 02-05-2014 08:52

3 Eklenti(ler)
Sizlerle paylaşımını yaptığım atlas sanırım toparlandı çiçek vermeye de başladı. Bunlar o atlasın çiçekleri. Bunun da çiçekleri iri iri açıyor ve renklerini daha bu boyutta iken belirtiyor.

Açmasını heyecanla beklediğimiz diğer atlasın çiçekleri de sarı değil ama bunun gibi kırmızı da değil, sanırım daha açık renk olacak.

Üzerinde 4 adet çiçek tomurcuğu var ve gün geçtikçe de daha büyüyorlar mı uzuyorlar mı pek anlamadım. Onu siz atlasçılar anlarsınız, ancak üşenmeden en uzun boylu çiçek oluşumunu ölçtüm 16.5 cm geliyor, daha da uzayacak mı?

Benol Hazaroğlu 02-05-2014 11:08

16.5 cm bayağı büyük bir çiçek olacak. Heyecan dorukta.

Güler 02-05-2014 11:52

Sanırım ince uzunca bir çiçek olacak, diğer atlasınki gibi tombulca değil.

uzer 03-05-2014 08:09

4 Eklenti(ler)
İyi günler Güler Hanım hibrit türlerin çiçeklerinin çapı bazen 15 cm yi bulabilirmiş bu da öyle olmalı dışı hala yeşil olduğuna göre çiçeğinin dış bir kaç yaprağı yeşil içe doğru beyaz krem rengi ya da sarı olabilir.Sarı diye tahmin ediyorum çünkü resimlerden gördüğüm kadarıyla sarıların dışında turuncumsu yaprakları oluyor.Neyse kısmet artık.....İyi günler dilerim.

efeege 03-05-2014 08:45

3 Eklenti(ler)
benimde güler atlasım.
küçücük ballıca fidesi kalmıştı elimde dikecek yer bulamayınca atlas saksısına dikevermiştim. saksıyı istila etti.
garibim atlasım,arasında bende varım diye hiç durmadan açmaya çalışıyor.

Aysis 03-05-2014 13:43

Cok güzel bir rengi var. Harika açmış. Güler hanım dan gelir de acmaz mı?

maki01 03-05-2014 14:35

1 Eklenti(ler)
Bu da benim sevgili SDurul'un hediyesi olan atlasım, yaz-kış bol güneş alan balkonda bir seneyi doldurdu. Büyük olasılıkla elden elde dolaşan ve çoğumuzun balkonlarını süsleyen Güler atlasın torunlarından :)

Eklenti 489062

Çiçeklenme niyeti yok gibi, bol bol yeni dallar veriyor. Pek çok bitki gibi kökleriyle saksıyı doldurmayı mı bekliyor?

yeşillim 04-05-2014 08:47

1 Eklenti(ler)
İlk kez atlas bakımına başladım. Ortak siparişte edindiğim W.C Clark sevdim Atlas bakımını. Bir de çiçeklerini görsebilsek, tam olacak keyifler.

Güler 04-05-2014 09:03

1 Eklenti(ler)
Valla benim atlasım olsaydı.... bu boya kadar geldiğinde çoktaaaan onlarca çiçek vermiş olurdu, dayanamazdı ki çiçeksiz durmaya. :D :D

Bu çeliğin boyu 11 cm. kırılan bir dalı saksının kenarına daldırmıştım. Şimdi çiçek açmaya uğraşıyor. Dedim ya duramaz ki.... ;)

Güler 04-05-2014 09:09

1 Eklenti(ler)
Bu arada merakla beklediğimiz atlas çiçek tomurcukları, halâ yan yana uzamakta.

Bir arkadaşımız hibrit olanlarının boylarının 15 cm kadar olabildiklerini yazmış, ben de tekrar bir ölçeyim dedim 16,5 cm. Biraz daha düzletip de ölçersem belki biraz daha da uzun gelecek ama koparırım diye korktum. 4 tane çiçek oluşumu var, bir tanesi en uzunu.

Fatih 05-05-2014 00:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1279338)
Bu arada merakla beklediğimiz atlas çiçek tomurcukları, halâ yan yana uzamakta.

Bir arkadaşımız hibrit olanlarının boylarının 15 cm kadar olabildiklerini yazmış, ben de tekrar bir ölçeyim dedim 16,5 cm. Biraz daha düzletip de ölçersem belki biraz daha da uzun gelecek ama koparırım diye korktum. 4 tane çiçek oluşumu var, bir tanesi en uzunu.

Güler Abla ip yöntemiyle ölçebilirsin diye duşunuyorum :) Hem tomurcuk zorlanmamış olur hem risk olmaz :)

Güler 05-05-2014 17:16

Dediğinizi biraz evvel yaptım sevgili Fatih. İple ölçmek çok kolay oldu. Çiçek tomurcuğunun boyu, yapraktan çıkışından ucuna kadar 19.02cm.

Çok şaşırdım, daha da mı uzadı yoksa iplikle daha doğru mu ölçtüm bilemiyorum.

A_NOMAD 05-05-2014 18:13

Maşallah... Sarı açacak o atlas, içime doğuyor :D

-Esin- 05-05-2014 18:35

Güler Hanım, tomurcuğun boyu değil, açmış çiçeğin çapı 15 cm'i bulabiliyor ama zaten sizin atlasın çok büyük açacağı belli, 15'i zorlar bence :)

Güler 05-05-2014 18:50

Ben kaktüsçü ve sukulentçi değilim, o yüzden fikir yürütemiyorum. Ama gördüğüm o ki tomurcuk uzuyor.
selenn'e sordum bana " teyze sana yolladıklarım özel kolleksiyondan aldıklarımdı, sanırım biri somon, biri sarı diğeri de beyaz olacaktı. Hollandalı satıcı bunları pek vermek istememişti ama ben razı edebildim. Önce bitki olarak istedim ama yokmuş ve bütün bunların tozlaşmasını kendisi yapıyormuş o yüzden kıymetlidir satmıyorum demişti" dedi.

Bekleyip de göreceğiz. ;)

Sizlere boşu boşuna demiyorum; ben kaktüslerle uğraşamam diye. Bu ne iştir yaa bekle bekle bir türlü açmıyor, valla ben sabırsızım sizler gibi dayanıklı değilim. :D

jojoba 05-05-2014 18:54

Benim atlasım açmıyor.. siz atlasları dış mekandamı yetistiriyorosunuz?

sakdag 05-05-2014 18:56

Bizde sabırsızlanıyoruz Güler Abla. Bu sayfada her mesajınızı gördüğümde açtı galiba deyip hemen okuyorum mesajınızı...;) ;)

Güler 05-05-2014 19:06

Sevgili sakdag, kaktüsçü olan sizlersiniz o yüzden beni aydınlatın lütfen; bu çiçek oluşumunun boyu daha da uzayacak mı? Ana daldan ayrılıp kopmasın.

sakdag 05-05-2014 19:09

En büyük tomurcuk için çok az zaman kalmış görünüyor Güler Ablacım. Belki yarın açar kim bilir. ;)

Güler 05-05-2014 19:36

Tomurcukların 3 tanesi büyük bir tanesi küçük. Sanırım 2 tane daha tomurcuk baş gösteriyor.

mmanager 06-05-2014 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 1279127)
Bu da benim sevgili SDurul'un hediyesi olan atlasım, yaz-kış bol güneş alan balkonda bir seneyi doldurdu. Büyük olasılıkla elden elde dolaşan ve çoğumuzun balkonlarını süsleyen Güler atlasın torunlarından :)

Eklenti 489062

Çiçeklenme niyeti yok gibi, bol bol yeni dallar veriyor. Pek çok bitki gibi kökleriyle saksıyı doldurmayı mı bekliyor?

Günaydın maki 01 arkadaşlardan biri akıllı gübrelerden bahsetti akıllı gübrelerin 3 aylık olanıyla 6 aylık olanını karıştırdığımız zaman sezon boyunca çiçek açacağını söyledi.Ona da kaktüs üreticisi bir firmadaki arkadaşlar söylemiş.Çiçekçilerden alınan çiçekler ne kadar da iyi beslense bakılsa da
ilk geldiği günkü kadar güzel olmuyor ama akıllı yavaş salınımlı gübrelerle bu mümkünmüş.Elimdeki gübreler biter bitmez akıllı gübre alacağım ben. Selamlar saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025