![]() |
Yurtdışı Atlas Satın Alma
Merhaba sevgili Atlas Çiçeği dostları,
Atlas çiçeğinin çeliklerini **** tohumlarını, yurtdışından satın alabileceğimiz bir web sitesi varmıdır? Linkini paylaşırsanız şimdiden çok teşekkürler.... |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar hepinize günaydın.Atlaslar yağmurda kalsalar bile çürümezler fakat ev ortamında fazla sulanırlarsa çürürler ,özellikle kapalı havadar olmayan ortamlar en büyük risk altında olduğu yerledir.Hatta yağmur suyunu biriktirip sulama yapmanızı tavsiye edenler de var.Ayrıca köklerinin de temiz oksijen alması gerekirmiş yani üst köklerinin biraz dışarda olmasını severmiş ve böylece çiçek açarmış.Yani toprağına hava sağlayan perlit çürümüş çam ağacı kabuğu,hindistan cevizi kabuğu,pomza gibi şeyler karıştırmak şartmış.Çünkü doğal ortamları yağmur ormanlarıdır.Burada ağaç gövde ve dallarında çürümüş ağaç ve dallarına kök salarak yaşarlar..Bir tane doğal ortam resmi vardı sizlerle paylaşayım.Sizler de bu resme bakarak örümcek ağları bağlattırmayın etrafında sakın....
|
Orkide toprağı dediğimiz ağaç kabuklarından da direk alıp karıştırabilirsiniz .Zaten çeşitli işlemlerden geçirilip içerisindeki zararlı maddeler temizlenmiş kullanıma hazır haldeler.Yoksa direkt çam ağacı kabuğunu küçültüp vermek içerisindeki reçineden dolayı zararlı olabilir.:p:p:p:p
|
Güler Abla, açmadı mı daha atlasınız? Merakla bekliyoruz... ;)
|
Arkadaşlar Ankara'nın havası bir açık bir kapalı, bir yağmurlu bir güneşli ama genelde benim balkonum yakıcı güneş alıyor atlaslar da aşırı güneşi sevmiyor anladığım kadarıyla.
|
1 Eklenti(ler)
1 ay evvel alındı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sizlerle paylaşımını yaptığım atlas sanırım toparlandı çiçek vermeye de başladı. Bunlar o atlasın çiçekleri. Bunun da çiçekleri iri iri açıyor ve renklerini daha bu boyutta iken belirtiyor.
Açmasını heyecanla beklediğimiz diğer atlasın çiçekleri de sarı değil ama bunun gibi kırmızı da değil, sanırım daha açık renk olacak. Üzerinde 4 adet çiçek tomurcuğu var ve gün geçtikçe de daha büyüyorlar mı uzuyorlar mı pek anlamadım. Onu siz atlasçılar anlarsınız, ancak üşenmeden en uzun boylu çiçek oluşumunu ölçtüm 16.5 cm geliyor, daha da uzayacak mı? |
16.5 cm bayağı büyük bir çiçek olacak. Heyecan dorukta.
|
Sanırım ince uzunca bir çiçek olacak, diğer atlasınki gibi tombulca değil.
|
4 Eklenti(ler)
İyi günler Güler Hanım hibrit türlerin çiçeklerinin çapı bazen 15 cm yi bulabilirmiş bu da öyle olmalı dışı hala yeşil olduğuna göre çiçeğinin dış bir kaç yaprağı yeşil içe doğru beyaz krem rengi ya da sarı olabilir.Sarı diye tahmin ediyorum çünkü resimlerden gördüğüm kadarıyla sarıların dışında turuncumsu yaprakları oluyor.Neyse kısmet artık.....İyi günler dilerim.
|
3 Eklenti(ler)
benimde güler atlasım.
küçücük ballıca fidesi kalmıştı elimde dikecek yer bulamayınca atlas saksısına dikevermiştim. saksıyı istila etti. garibim atlasım,arasında bende varım diye hiç durmadan açmaya çalışıyor. |
Cok güzel bir rengi var. Harika açmış. Güler hanım dan gelir de acmaz mı?
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim sevgili SDurul'un hediyesi olan atlasım, yaz-kış bol güneş alan balkonda bir seneyi doldurdu. Büyük olasılıkla elden elde dolaşan ve çoğumuzun balkonlarını süsleyen Güler atlasın torunlarından :)
Eklenti 489062 Çiçeklenme niyeti yok gibi, bol bol yeni dallar veriyor. Pek çok bitki gibi kökleriyle saksıyı doldurmayı mı bekliyor? |
1 Eklenti(ler)
İlk kez atlas bakımına başladım. Ortak siparişte edindiğim W.C Clark sevdim Atlas bakımını. Bir de çiçeklerini görsebilsek, tam olacak keyifler.
|
1 Eklenti(ler)
Valla benim atlasım olsaydı.... bu boya kadar geldiğinde çoktaaaan onlarca çiçek vermiş olurdu, dayanamazdı ki çiçeksiz durmaya. :D :D
Bu çeliğin boyu 11 cm. kırılan bir dalı saksının kenarına daldırmıştım. Şimdi çiçek açmaya uğraşıyor. Dedim ya duramaz ki.... ;) |
1 Eklenti(ler)
Bu arada merakla beklediğimiz atlas çiçek tomurcukları, halâ yan yana uzamakta.
Bir arkadaşımız hibrit olanlarının boylarının 15 cm kadar olabildiklerini yazmış, ben de tekrar bir ölçeyim dedim 16,5 cm. Biraz daha düzletip de ölçersem belki biraz daha da uzun gelecek ama koparırım diye korktum. 4 tane çiçek oluşumu var, bir tanesi en uzunu. |
Alıntı:
|
Dediğinizi biraz evvel yaptım sevgili Fatih. İple ölçmek çok kolay oldu. Çiçek tomurcuğunun boyu, yapraktan çıkışından ucuna kadar 19.02cm.
Çok şaşırdım, daha da mı uzadı yoksa iplikle daha doğru mu ölçtüm bilemiyorum. |
Maşallah... Sarı açacak o atlas, içime doğuyor :D
|
Güler Hanım, tomurcuğun boyu değil, açmış çiçeğin çapı 15 cm'i bulabiliyor ama zaten sizin atlasın çok büyük açacağı belli, 15'i zorlar bence :)
|
Ben kaktüsçü ve sukulentçi değilim, o yüzden fikir yürütemiyorum. Ama gördüğüm o ki tomurcuk uzuyor.
selenn'e sordum bana " teyze sana yolladıklarım özel kolleksiyondan aldıklarımdı, sanırım biri somon, biri sarı diğeri de beyaz olacaktı. Hollandalı satıcı bunları pek vermek istememişti ama ben razı edebildim. Önce bitki olarak istedim ama yokmuş ve bütün bunların tozlaşmasını kendisi yapıyormuş o yüzden kıymetlidir satmıyorum demişti" dedi. Bekleyip de göreceğiz. ;) Sizlere boşu boşuna demiyorum; ben kaktüslerle uğraşamam diye. Bu ne iştir yaa bekle bekle bir türlü açmıyor, valla ben sabırsızım sizler gibi dayanıklı değilim. :D |
Benim atlasım açmıyor.. siz atlasları dış mekandamı yetistiriyorosunuz?
|
Bizde sabırsızlanıyoruz Güler Abla. Bu sayfada her mesajınızı gördüğümde açtı galiba deyip hemen okuyorum mesajınızı...;) ;)
|
Sevgili sakdag, kaktüsçü olan sizlersiniz o yüzden beni aydınlatın lütfen; bu çiçek oluşumunun boyu daha da uzayacak mı? Ana daldan ayrılıp kopmasın.
|
En büyük tomurcuk için çok az zaman kalmış görünüyor Güler Ablacım. Belki yarın açar kim bilir. ;)
|
Tomurcukların 3 tanesi büyük bir tanesi küçük. Sanırım 2 tane daha tomurcuk baş gösteriyor.
|
Alıntı:
ilk geldiği günkü kadar güzel olmuyor ama akıllı yavaş salınımlı gübrelerle bu mümkünmüş.Elimdeki gübreler biter bitmez akıllı gübre alacağım ben. Selamlar saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025