![]() |
Benim atlasımın tomurcuğuda elimde kaldı. Zaten 1 taneydi, rengini bile öğrenemedim.
|
Sitedeki bir dosttan gelen, yaklaşık 10 cm. lik, köklendirilmiş bir atlasım var. Geçici olarak koyduğum yerden saksıya almak istiyorum. Kaç cm lik saksıya almalıyım? Ayrıca kaktüsler için hazırladığımız toprak uygun mudur? Şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler mmanager. Aslında forumdan okumuştum daha önce. Sitedeki arkadaşlar sayesinde epeyce bitkim oldu. Hepsini birden okumaya çalışıp, bir de not almayınca birbirine karıştırdım. Yaz tatili yaklaştığı için başımı kaşıyacak zamanım yok. En kısa zamanda not alarak baştan sona okumayı düşünüyorum.
Size zahmet olmazsa 2 sorum daha var :) 1. Perlit ve pomza yok, lav taşı var.Vermikült de kullanabilir miyim? 2 Çam yapraklarının dökülmüş olması gibi bir şart var mıdır? Bir ağacın üstünden azıcık aşırmayı planlıyorum da, olur mu sizce? |
Alıntı:
|
İyi günler mmanager. Hızlı cevap için teşekkür ederim. Dediklerinizi hemen yapayım bari. Herkese bol çiçekli günler diliyorum. Hoşçakalın.
|
1 Eklenti(ler)
Pembe atlasım sonunda tamamen açtı....
|
Sayın alcen atlasınız çok güzel maşallah ;) Bayıldım ben buna pespembe :p
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul, sakın sana nisbet yapıyorum sanma. ;)
Arkadaşlara atlas çeliği gönderirken kestiklerimden düşmüş, ben de hemen bir köşeye daldırmıştım, tutmuş. (Ben masumum) Çelik boyu tam 7 cm. Çiçeği 11 cm, bir de yeni bir çiçek oluşturmuş. |
Eliniz neye deyse çicekleniyor..:)
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar bende çelikler var ama çiçek tomurcuğu şu an tespih tanesi büyüklüğünde ve rengi pembe. Acaba benim çiçeğim pembe mi açacak yoksa kırmızı mı? Ben pembe istemiyorum ya:(
|
Alıntı:
Fotoğraf eklerseniz, bitkinin rengi ile ilgili yardımcı olmaya çalışırız. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Son yazilarda pembe Atlas hakkinda yazilmis, bende suan misafir olarak bakimini üstlendigim Pembe kralicemi sizlere sunmak istedim....
Bu güzelik sevilmez mi, tam bir kralice ;) Eklenti 414056 Eklenti 414057 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 414336
Arkadaşlar ilk defa fotoğraf yüklüyorum inşallah olmuştur. İşte bu benim küçük tomurcuğum. Rengi pembe gibi duruyor. Ben kırmızı açmasını istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bu tpmurcuk ne renk açacak acaba?? |
arkadaşlar atlasın bir çiçeğinin ömrü yaklaşık ne kadar oluyor...?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Atlasımı saksıya geçirmek için topraktan çıkardığımda 3 tane sürgün vardı, çok sevindim. Şimdi bu sürgünler 6-7 cm. oldu. Fotoğraf 20 gün önceye ait. Gönderen arkadaşıma sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum. İnşallah seneye çiçeklerini görürüm.
|
1 Eklenti(ler)
Günün büyük bölümü Epiphyllum 'Norma Cantifio' hakkında açık arttırma yapmakla geçti- fiyat 45 TL'yi geçince tabi ki vazgeçtim:)
Ama açılış fiyatı 100 TL olan bu güzelliği görünce şok oldum, sadece köklü bir çelik alt tarafı;) Epiphyllum Kiwi Candy Floss ( Pamuk şekeri):) Eklenti 429949 http://www.epiphyllumsociety.org/pen...CANDYFLOSS.jpg Aklım kaldı... |
Güler Atlas
1 Eklenti(ler)
Nisan başında Güler hanımın gönderdiği çelikten yetiştirdiğim atlas. Bu yıl çiçek açmadı ama sanırım gelecek yıl beni sevindirir. Teşekkürler Güler hanım.
Tek çelik gelmişti ama ben onu ikiye böldüm ve her ikisi de köklendi. Eklenti 438195 |
Alıntı:
Çelikten yetiştirdiğim ve iyice dallanan atlasımın neden buruşup yumuşadığını araştırmak için başlıkta gezinirken sizin mesajınıza rastladım ve sorumun cevabını almış oldum. Paylaşmış olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Sulamayı arttırma hatasına düşmek üzereydim. Hatta toprağından tamamen arındırıp tekrar dikmeyi bile düşündüm. Bu sene çiçeklenmedi ama yazın ortalarına doğru bazı dallar buruşup boynunu büktüğü için köklerde sorun olabileceği geldi aklıma. Ancak buruşma bitkinin genelinde değil de aynı köke bağlı dalların bir kısmında olduğu için sizin açıklamanız duruma daha çok uyuyor. |
Alıntı:
-Bu tür de çok hoş gerçekten. Kaktüs dünyası harikalarla dolu... |
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025