![]() |
Alıntı:
|
Benim kısmetime bunlar düştü sayın mehmetçiçek:) Olsun büyüyünce hepsi aynı olacak nasılsa. Güler hanım a tekrar tekrar teşekkürler:) Ben sade torf a diktim ve fazla su vermiyorum toprak kuruyunca veriyorum. Bir de bolca sohbet ediyorum:) Dün balkona aldım gerçi hava kötü ama alışsın yavaş yavaş. "Bak seni balkona alıyorum sakın küsme, çiçeğini büyüt diye yapıyorum" dedim:)Sanırım anlaştık...
|
umarım balkonda bir an önce çiçeklenir. Çiçeklerini görürsünüz. Ben 3 hafta önce aldım balkona. Görüyorsunuz, bu yıl urfa kışın almadığı yağmuru mayıs ayında aldı. Hava serinledi iyice. Hatta çocukların kışlıklarını geri çıkardık. Umarım atlaslarımıza bir şey olmaz.
|
yanılıyar olabilirim fakat birinci resminizdeki en altta patlayan göz çiçek tomucuğuna benziyor. Bence sizi erken sevidirecek, fatitoo.
|
Evet tomurcuk ama hiç büyümüyor nedense:(
|
1 Eklenti(ler)
Şu anda üzerinde açmış olan elliden fazla çiçeği var ve onlarca da açacak olan tomurcuğu ile benim güzel atlasım.
|
Ayy kıskandım Güler hanım. Maşallah...
|
Sevgili Güler hanım....
[QUOTE=Güler;1155918]Şu anda üzerinde açmış olan elliden fazla çiçeği var ve onlarca da açacak olan tomurcuğu ile benim güzel atlasım.
Bu cicekte nazar boncugu varmı..Maşallah insan bakmaya doyamıyor...Elleriniz dert görmesin... |
Arkadaşlar atlas çiçeğinin ihtiyacı olan potasyumu muz kabuklarından sağlayabilmemiz mümkün mü sizce ? Difenbahyalar için bir tarif okumuştum.Bir muz kabuğunun yarısını iç tarafı alta gelecek şekilde 1-2 cm derinlik açıp üzerini toprakla örtersek çiçeğin potasyum ihtiyacını karşıladığı yazıyordu.**** muzun kabuğunu blendırda ufaltıp yine toprağa karıştırırsak aynı görevi gerçekleştirdiği söyleniyor.Bir de mum çiçekleri için olan tarif var.Bir bardak suya bir muz kabuğu sabaha kadar bekletilir elde edilen su süzekten geçirilip çiçeğe verildiğinde yine çiçeğin potasyum ihtiyacı karşılanmış olacaktır.Acaba muz kabuklarını kurutup ufalayıp toprağına karıştırsak mı sizce ne dersiniz....Saygılar selamlar....
|
Muz potasyum içeriyor ama muz kabuğu ile bitkiye yetecek potasyumu sağlayabilir miyiz bilemiyorum açıkçası.
Ben çiçeklenme dönemine destek veren potasyum ağırlıklı sıvı besin veriyorum yaz aylarında kaktüs ve sukulentlerime. Okuduğum kaynaklarda ya da dergilerde muz kabuğu ile ilgili bir tecrübeye rastlamadım. Denerseniz sonuçları paylaşın lütfen sevgili mmanager. |
Arkadaşlar atlas çiçeğiyle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için yaptığım çevirileri sizlerle paylaşmak istedim.
1-Dikilecek olan çelikler kesildikten sonra kuruyup kabuk bağlayana kadar serin, güneş almayan kuru ve nemsiz bir ortamda peçeteye ya da kuru bir beze sarılarak bekletilmelidir.Bazı uzmanlar kesimleri buruşmaya başlayana kadar bekletilmesi gerektiğini savunsalar da bu fikrin çok radikal olduğu düşünülmüştür.Kesimlerin boyu 10-17 cm uzunluğunda ve sağlıklı olmalıdır.Dikimden önce bu bekletme süresi 10-15 gün arasındadır.Kesimleri aldıysanız ve ne zaman kesildiğini bilmiyorsanız bir hafta bekletin.Su içeren bir bitki olduğu için 1 ay susuzluğa dayanabilirler. 2-Dikilecek olan toprak temiz ve kuru olmalıdır.Aynı zamanda mutlaka drenajlı olmalıdır.Bunun için bahçe toprağı,torf ve pomza taşı kullanılabilir.Eğer pomza bulamıyorsak.Perlit ,kum ,bahçe toprağı,ağaç kabukları ,torf,ufalanmış strafor toprak çömlek ve tuğla kırıkları ,kullanılabilir.Plastik veya çömlek saksılar tercih edilmeli drenaj sağlayabilmesi için büyüklüğü 10 cm civarında olmalıdır. 3-Kesimler 2.5 en fazla 5 cm derinlikte olmalıdır.Derin dikimler çürümeyi teşfik edebilir.2 çentik toprağın altına gelecek şekilde dikilmelidir.Dikim yapıldıktan sonra aydınlık ,güneş almayan havadar bir yerde tutulmalıdır.Bir hafta sulama yapmadan sislemeyle yani bizim yapacağımız şekilde fıs fıslayarak hafif nemlendirilmeli.Bir hafta sonra sulayarak yine fısla nem verilmeli bu işlem bir ay boyunca sürmelidir.1 aylık köklenme işlemi tamamlandıktan sonra kalıcı yerine taşınmalı asla direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ,köklerinin tamamen kurumasına izin verilmemelidir.Yağmur ormanı kaktüsleri olduğu için nem ihtiyacı fazladır. 4-Herhangi bir zamanda bitki köklerinde çürümeler siyahlaşöalar gözlemliyorsanız çürüyen yerden keskin bir bıçak yardımıyla ayırıp yeni dikme işlemlerini yaparak çürüyen bölgeyi yeniden dikebilirsiniz ve yeniden su bakımını yapabilirsiniz. 5-Sulama yaparken saksının deliklerinin drenaj yapıp yapmadığı kontrol edilmeli fazla suyu atmazsa çürümelere sebep olacağı için dikkat edilmelidir.Deliklerden akan fazla su toprağın içinde oluşacak tuzların çözülmesini sağlar.İlkbahar ve sonbahar ayları doğal büyüme dönemi olduğu için bu aylarda su ihtiyacı daha fazladır.Nem ihtiyacı yüksek bir bitki olduğundan köklerinin tamamen kurumasına izin verilmemelidir.Tekrar sulama yapmak için saksıdaki toprağın 3 te birinin kurumuş olması kontrol edilmelidir .Bu işlem için toprağa parmağımızı daldırarak ölçme yapabiliriz.Aksi halde sulama için beklemek gerekir. 6-Çiçeklenme döneminden sonra yorgunluk ve dinlenme dönemi geçireceğini unutmayın .Bu sebeple yaprakları biraz yazın buruşacaktır.Bu onun doğal özelliğidir.Kuruyacak diye endişelenerek sulama miktarinı artırmaya kalkmayın .Sonbaharın ilk aylarında tekrar yaprakları tombişleşmeye rengi yeşile dönmeye başlar. 7-Kış aylarında toprağı az da olsa nemli tutmak için yine toprağın 1/3 ü kuru olmalıdır.Ayrıca gelecek yıl çiçeklenmeye teşvik etmek için serin bir sıcaklıkta tutularak en az 3 hafta bekletilmelidir.Bu işlem boş ısıtılmayan bir oda garaj ve depo gibi yere taşınmasıyla olur.Normal ortamı ideal 23-28 derece iken 12-15 derece arası sıcaklığa taşınmalıdır.Bu işleme soğuklama da deniliyor.Nereye taşırsanız taşıyın mutlaka filitrelenmiş ışık ve güneş aldığından emin olun. 8-Filtreli güneş ışığı altında asılı saksılara yerleştirin.Asma kaplar veya sepet sarkık büyüme için iyi bir temel sağlar.Mümkünse doğuya-kuzeye bakan bir yer seçin iyi bir hava sirkülasyonu olan yerleri tercih edin fakat fırtına ve sert rüzgarlardan koruyun.... |
Alıntı:
Sevgili arkadaşım agozce muz kabuğundan " muz enzimi" yapıyordu ev ortamında. http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/18541.htm Sanırım onun içindeki potasyum bitki için faydalı olabilir. Ancak normal muz kabuğunun çürümeye başlıyacağı için toprakta zararlı mikroorganizmaların üremesiyle zarar verebilir. |
Alıntı:
|
Potasyum ve bir kısım toprağa yararlı mineraller için mangal kömürü külünün de konulabileceğini düşünüyorum. Tabi fazla olmamak üzere. Herşeyin fazlası zarar.
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı atlasım ilk defa açtı....
|
1 Eklenti(ler)
Bu sayfada neler var nefesim kesildi;)
The Epiphyllum Garden: South Bay Epiphyllum Society show Buna bakmak için uğramıştım da:rolleyes: Epiphyllum Yellow Tang Eklenti 406417 . |
sayın jezebel muhteşem bir renk. Ayrıce linktekileri de inceledim. Hepsi birbirinden güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Her iki atlasımda da birer tomurcuk var.:rolleyes:
İlk fotoğraf açmaması ile ünlü atlasımın tomurcuğu, çelik gönderdiğim arkadaşlar rengi hakkında fikir sahibi olabilir. İkincisi de Güler atlasımın tomurcuğu.:) Eklenti 408004 Eklenti 408005 |
renkleri farklı galiba. İnşallah farlı renk açarlar.
|
1 Eklenti(ler)
Güler hanım,
Bir kızınız daha doğdu. Teşekkürlerimizle. |
İlk resimdekinin iyice açmış hali merakla bekliyorum Sevgili Sdurul:)
|
inşallah benim atlasımda Güler ablanın atlası gibi açarrrr. Güler ablam emeklerine sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 409391 Güler atlasımın tomurcuğu sağlıklı görünüyor. Açabilir umarım. Eklenti 409392 |
Alıntı:
|
Güler atlas'ın açar, açar merak etme. Ben sıkı sıkı tembihledim onu; arkadaşımı üzme, bende açtığın gibi güzel güzel aç dedim.
|
Alıntı:
|
Neyse kımset değilmiş rengini görmek eminim yakın zamanda tekrara tomurcuk verecektir
|
Benim atlasımın tomurcuğu da kökünden kurumuştu dün koparttım neden oldu acaba?
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025