![]() |
1 Eklenti(ler)
Güler Hanımın gönderdiği Atlas bebişlerim. Çok teşekürler.:D:D:):):D:D
Eklenti 359989 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Ekim ayı sonunda Güler hanımın toplantıda küçük bir çelik olarak verdiği atlasımda bir oluşum var. Hani bu mevsimde çiçekleneceği hiç aklıma gelmedi de yavruluyor sanıyordum. SDurul'un tomurcuk mu diye sormasından sonra makro çekimle baktım, valla bunlar da tomurcuğa benziyor:) Daha saksısına bile geçirmemiştim, vay aceleci;)
Eklenti 366058Eklenti 366059 |
1 Eklenti(ler)
Çok değil, benim de bir dalda 10 kadar çiçeğim olacak yakında...:D;)
Güler Abla'nın atlası gibi pıtır pıtır çiçek açacak bu yıl galiba... Orkideler için aldığım sıvı gübre ile suluyorum 15 günde bir, kesinlikle faydasını gördüm. Eklenti 366577 |
Cok degilmi:))) ben benimkinde bir tomurcuk görsem bile kalpten giderim herhalde:)...
Yok yok ben anladim ne bir özel bakimdan ne de gübreden, bu atlaslarin tür olarak Güler hanimin Atlasi böyle güzel bol cicek aciyor:), cünkü benim Paul amca´dan getirdigim Atlas bol gübreye, bakima rahmen anca boy gösteriyor, tomurcuk falan yok halen:)). Sizlerinkine masallah diyelim, en yakin zamanda ciceklerinizin acmis halini de görmenizi dilerim |
Güler Atlas, kesinlikle yediveren bir cins, size katılıyorum İncii Hanım. Ben de Güler Atlas'la tanışana dek klasik atlaslar sadece mayıs ayında açar diye biliyordum.
|
bende sevgili inci ye katılıyorum bir tanecik çiçek görsek daha ne derdimiz kalır :) ama öyle salkım saçak olursa da körün iki gözü misali sevinçten ne yapacağını bilmez hale geliriz. ama orkide besinini kullanma fikrini denemek gerek..
|
Atlas çeliklerimin sizlerde de hayat bulmaları beni de çok sevindiriyor. Ben sizlere vermek için çelik kestikçe anacı da inatlaşırcasına yığınla sürgün veriyor. Ben çelik dağıtmaya o da sürgün vermeye yarışırcasına devam ediyoruz. Allah ikimizi de bıktırmasın. ;)
(çiçekleri benimki kadar iri oluyor değil mi?) |
1 Eklenti(ler)
İlk düşüncem doğruymuş. Tomurcuk sandığım oluşum sürgünmüş.
Eklenti 371414 Neyse bu da bir başarı :p Sürgünden sonra darısı çiçeklere artık:) SDurulcum, sevgili sakdağ sizinkilerden ne haber? |
Alıntı:
Benim tomurcuklarım çok fazlalaştı. 20'ye yakın oldu. Bir o kadar da sürgün geliyor. Daha da tomurcuk mu sürgün mü olduğu belli olmayan bir sürü göz patlayacak gibi duruyor. 1 yılda aldığı yola inanamıyorum doğrusu. |
3 Eklenti(ler)
En iri tomurcuklar :) .............................. Sürgünler :)................................ Patlayacak tomurcuklar.. :)
Eklenti 371416Eklenti 371417Eklenti 371418 |
İncii hanım, sizin Paul Bey'den aldığınız çelik ne durumda, tutturabildiniz mi? Benim diatomitte de köklendirmeye çalıştığım pembe atlasım maalesef öldü. Pembeden yana yüzüm gülmedi ne yazık ki...
|
Sevgili Sakdag, sizin pembe atlasa üzüldüm, malesef paul´den aldigimi yasatamadim, boyunu kisalta kisalta elimde kalan ufak celik de cürüdü. Neyse saglik olsun artik.
Sanirim zamani degildi, cünkü buralarda halen havalar kapali ve halen arada kar atistiriyor günes fazla göremiyoruz halen. Bahar gelsin diye bakip duruyoruz:) Neyseki elimde birde köklü getirdigim kirmizi atlasim var onunla teselli oluyorum simdilik. |
5 Eklenti(ler)
bende nette bu renklerını buldum eger bunlar atlassa bulmam lazım en çokta sarı pembe ve yavruağzı olan bıttım renklerıne sızne dersınız;)
|
Atlas çiçeği harika çiçekleriyle bizleri büyülüyor .Ben de geçen sene bir kaç parti atlas çiçeği getirttim yurt dışından ama hepsi bir çelik ve birer tane sürgünden ibaret. Çok nazlılar sulamayı azaltsam kuruyor çoğaltsam çürüyor...
|
Alıntı:
Celik olarak Paul Shirly´den getirdigim celikler ne yaptiysam olmadi cürüdü hepsi. Nedenini bilmiyorum ebay üzeri herangibi amatör yetistiricilerden aldigim celiklerde hic sorun yasamadim. Sanirim bu isin ticaretini yapan seralarda atlaslar cok fazla besinle büyütülüyor sonrada dayanikli olmuyor diye düsünüyorum.... ( ya da ben beceriksizim bilemiyorum:() dilek78 arkadasim, tavisyem siparis ederseniz biryerlerden yinede köklü olarak siparis edin. |
İyi günler çiçekler seralarda ideal ortamlarında yaşadıkları için evlere gelince epey bocalama devresi yaşıyorlar ve bazıları da uyum sağlayamıyor ve ölüyor.İdeal su ideal nem ideal hava tüm şartlar mükemmel...Atlas çiçeklerinin nem ihtiyacı biraz farklı bu yüzden yaprakları sık sık fıs fısla ıslatılmak istiyor.Hatta saksı tabağına çakıl taşları dizip içini de suyla doldurursanız bu şekilde hem kökleri su içinde kalmamış olur hem de çiçeğin istediği nemli ortam sağlanmış olur.Atlaslar kaktüs cinsi bitkilerdir ama su nem istekleri kaktüslerden farklılık gösterir güneş ihtiyacı da fazla değildir,yarı gölge yerleri severler.Toprak istekleri de hafif asidik toprağı severler bu yüzden çam ağaçlarının kabukları,iğne yaprakları ve kozalakları ile karışık çam dibi toprağı uygun olur.Bu isteğine karşılık toprağına nemi sevdikleri için perlit **** pomza taşı da karıştırılmalıdır.Pomza taşı hem toprağındaki fazla suyu emerek toprağın birden kurumasını engelleyecek aynı zamanda da sevdiği köklerinin hava alma işlemini gerçekleştirecektir...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet avusturya da yasiyorum ben. Ebay üzeri cogunluk sera degilde özel kisiler satisa sundugu icin belki türkiyeyi kabul etmiyor. Türkiyeye de kargo fiyati cok pahali oldugu icin gönderim yapmiyorlardir. Az önce benim Almanyadan köklü olarak siparis etigim siteye baktim onlar avrupa disi ülkelere yaklasik 22 Euro ya kargo fiyatina gönderim yapiyorlar. Burdaki Atlaslar köklü oldugu icin biraz pahali ama benim gibi bir türlü celik tuturamayanlar icin ve illada Atlas istiyorum diyenler icin, idare eder. Isterseniz bir bakin sizde: Epicactus-Hybriden Saygilarimla.... |
İyi günler arkadaşlaraslında bu mesajı buraya yazmak konusunda tereddüte kapıldım ama yine de yazayım dedim. İzmir de yaşayan arkadaşlara bir ricam olacaktı...Tabi yolu düşenlere Ege Üniversitesi Botanik Bahçesine uğrayan arkadaşlara özellikle .Orada atlas çiçeği türlerinden olduğunu okumuştum ve geçen yıl telefonla da görüşmüştüm satışta olmadığını ve gelecek yıl satılacağını söylediler.Özellikle selenicereus anthonyanus,marniera chrysocardium,selenicereus grandiflorus ,epiphillium anguliner cinslerini eğer mevcutsa alıp gönderebilirler mi diye sormak istemiştim.Çok teşekkür ederim eğer yardımcı olurlarsa....
|
2 Eklenti(ler)
5 aylık yavru Güler atlasım pek bir çalışkan çıktı. Önce sürgünlerini çıkarttı, şimdi de ilk tomurcuğunu gösteriyor. E artık güzel bir saksıyı haketti:)
Eklenti 385386Eklenti 385387 |
Sevgili mmanager
Alıntı:
|
Alıntı:
Yanlış başlıkta sorulmuş, burada yanıtlıyayım. Bu bitkilerin sadece bir tanesi Ege üniversitesi Botanik bahçesinden alındı. Geri kalan hepsi eBay aracılıyla farklı yakın ve uzak ülkelerden geldi. Bilginize... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tohumlar yeşerdi, gelişmeleri iyi.
Sadece tohumdan yetişen bitkiler 3-4 yıl sonra açar, çelikten yetişenden farklı olarak.:( |
Sevgili mmanager
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Güler atlasım
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,sonunda ben de Güler atlaslıgiller familyasına katılabildim :) Kendileri toprakla buluşup,bana poz verdiler.İnşallah tutup bana boy boy çiçecikler açar.Ama şuan önemli olan çürütüp kurutmadan tutması.Çiçek seneye de olsa olur.
Eklenti 385788 |
Merhaba....
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025