![]() |
Haklısın canım, diğerinin yaprak ucları yuvarlak ve daha simetrik gibi. Bence de Marniera chrysocardium:)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Selenicereus anthonyanus 'u nerden aldınız.Telefonu var mı?Çiçek şekli çok güzel. |
Bu balık kılçığından:D bende de var ama çeliğimin tepesi kopuk. Yanlardan filizlenir mi acaba?
|
Alıntı:
Ege Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ege Üniversitesi kampusu . Bu bitkinin en az 100 örneğinin bulunduğu yer . Burası resmi bir daire , telefonla irtibat sağlamak mümkün değil . Kargoyla gönderim yok , Döner sermaye adına makbuz kestirip satın alınabiliyor. Ve sadece 8-16 arası ziyarete açık ;) Umarım bu bilgiler size faydalı olur . |
2 Eklenti(ler)
302 nolu mesajdaki bitkiye benzettim, umarım öyledir.. İsmini bilmiyorum ama bendekinin Atlas olmadığına eminim.. Aldığım yerdeki boğum boğum sürgün vererek metrelerce uzayan anaç; çiçeksiz, tırmanıcı bir bitkiydi..Ne olduğunu bende merak ettim şimdi..
|
3 Eklenti(ler)
Atlas çiçeklerime nihayet balkonumda kalıcı yer yaptım
1. Ege üniversitesi botanik bahçesinden 2. Taner Angay bey in koleksiyonundan 3. Antalya Kepez belediyesi fidan satış serasından Çiçeklerini heyecanla beklemekteyim henüz bir belirti yok ama açacaklar elbet birgün. |
Benim yeni atlas açmaya karar verdi ...
3 Eklenti(ler)
Umarım havalar böyle gider de bu çiçeği görürüm ;)
Eklenti 181932 , Eklenti 181934 , Eklenti 181933 ;) |
Sevgili Sevim hanımın yollamış olduğu çeliğim saksıda öylece hareketsi duruyor köklendimi ne oldu bakmaya korkuyorum...İçerde cam önünde hafif öğleden sonra güneşi alıyor..
|
Sevgili MİRBE,hiç dokunmayın göreceksiniz baharda yeni yavrular verecek.
yerine alışması lazım sabır istiyor. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Üzgünüm ,
Buca rüzgarları tomurcuğu almış götürmüş . Yani başka bahara kaldı ... |
2 Eklenti(ler)
Benim de atlas çiçeğim lodosun azizliğine uğradı. Up uzun dallarından birkaç tanesi kırılmış.
Birini sitedeki arkadaşlarımızdan birine göndereceğim. İsterseniz size de bir dal gönderebilirim sevgili Jezebel. |
1 Eklenti(ler)
Ocak toplantısında dağıtılan atlas (sonradan araştırınca öğrendim) çeliklerden bir adette ben almıştım. Sukulent'lere karşı hiç ilgim olmamıştı. Bu nedenlede bu konu hakkında hiç bilgim yok.
Aldığım çeliğin toprak altından sanki dal gibi bir oluşum başladı. Bu oluşum nedir? Bu aşamada ne yapmam lazım, saksısını büyütmelimiyim veya ne zaman büyütmem uygun olur. Soğuğa dayanıklımıdır, bahçeye alabilirmiyim, toprak yapısı nasıl olmalı. Bu konularda bilgilendirmenizi rica ediyorum. Eklenti 195723 |
Evet sayın tturt, bu bir gecelik gelin fidesi. Bunların dağıtımını arkadaşımız Zafer İnandıklı bey yapmıştı.
|
Bilgiler için teşekkür ederim.
Yalnız kısa bir bilgi daha rica edecektim. Çeliğin üzerinde Epiphyllum yazıyor konu başlıklarında arattığımda 'Atlas Kaktüsü (Epiphyllum)' bir konu başlığı çıkıyor. Yine internette arattığımda da 'Atlas Çiçekleri (Epiphyllum)' diye çıkıyor. Bu nedenle bu başlığa yazdım sizler bir gecelik gelin diyorsun Konuya tam olarak hakim olmaya çalışıyorum. Bende bir yandan bir gecelik gelin başlıklarını inceleyeceğim. |
Alıntı:
|
Güler hanımdan gelen atlas çeliklerimin üzerinde tomurcuk benzeri oluşumlar var.
Resim cep telefonumda olduğu için akşam aktarırım. Açacaklar, çok sevindim. |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
;)Bu resimler bu sabah çekildi, biraz daha net çıkmış.
Eklenti 197318 . Eklenti 197319 , Eklenti 197320 Tomurcuk bence;) Güler hanım ne dersiniz, 3 çelikten ikisi tomurcuklu. |
Sayın jezebel bence de onlar tomurcuk, ben de dün komşudan aldığım çelikleri ektim biri kırmızı diğeri pembe acaba şimdi tutarmı?
|
Sayın Kar-topu, çeliklerin kesim yerleri tamamen kuruyana kadar beklemenizde fayda vardı aslında ama diktiyseniz bir süre sulamayın. Bir süre sonra toprak nemlenecek şekilde su verirseniz kolay köklenir. Umarım çiçeklerini de görürsünüz.
Sayın Jezebel, tomurcuklar çok şirin gözüküyorlar. Güle güle yetiştirin. |
4 Eklenti(ler)
Sanırım benim atlaslardaki oluşumlarda tomurcuk.Güler ablacım bir baksana şu resimlere ;)
Resimler telefonla çektim.Yarın biraz daha yakından foto maki. ile çekip ekleyeceğim. |
Çok üzüldüm şimdi, acaba topraktan çıkarıp kesim yerlerini kurutup tekrar eksem olur mu ne dersiniz?
|
Hayır çıkarmayın ama bir süre sulamayın.
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bahsettiğin tomurcuklar kısa zamanda güzel çiçeklere dönüşecek. Bak, benim tomurcuklarım 3-4 günde bu hale geldiler. |
1 Eklenti(ler)
3 yaşında.. Ancak tomurcuklandı..
|
Sayın selis çok güzel tomurcuklanmış Atlasınız. Üstelik yapraklardaki kızarmalar da çok güzel gözüküyor. Fakat yaprakları tomurcuklu iken ıslatmanın zararlı olacağını düşünüyorum. Ben nadiren Atlas yapraklarını temizlemek için suyun altına tutup ardından kuruluyorum. Zira güneş ışığında yanıklar oluşabiliyor.
|
Ben de atlasımı hiç mi hiç yıkamadım bu güne kadar. Hele üzerinde böyle su damlalarının bırakılması ne kadar doğrudur bir fikrim yok. Kaktüs ve sukulentlerle ilgilenen arkadaşlar daha doğru bilgi verirler.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Açan atlasları gördükçe, benim tembeli ekleyeyim de görsün açanları dedim. Potasyum da kar etmedi. Sadece sürgün vermekle yetiniyor.
Eklenti 205705 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025