agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Epiphyllum (Atlas Çiçeği) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/3259.htm)

kaktüsçüm 22-09-2013 18:34

benim atlasımda büyüyecek inşallah

hira 28-09-2013 21:46

1 Eklenti(ler)
atlasım gün geçtikçe büyütüyor yavrusunu..

altintasna 28-09-2013 21:49

Ahaha =) Sanki çiçek açmak yerine armut vermiş. =) Nasıl da denk gelmiş: http://www.agaclar.net/forum/146607-post12.htm

r-ü-z-g-a-r 30-09-2013 01:20

sevgili güler hanım. gönderdiğiniz atlaslarımın üçüde tuttu hatta herbirinin ucundan incecik dallar çıktı. ama ne renk olduğunu bilmlyorum tekrar teşekkürler.

hira 30-09-2013 01:31

fotoğrafını koyarmısınız ruzgar,
merak ettim atlaslarınızı.

benim atlasımda Güler hanımdan geldi.. tuttu şükür.. belki tutmaz, yedek olsun diye yanındaki küçük parçayı ayırıp diktim, o da tuttu.

yeşilkolik 02-10-2013 23:11

Selam Güler hanım ben İzmirdeyim nasıl temin edebilirim. Geçen yıl kaybettigim Annecigim çok severdi ama İzmirde bulamadım :(

Güler 02-10-2013 23:26

Çok acele etmez de biraz bekleyebilirseniz göndermeye gayret ederim. Adres bilgilerinizi özelime gönderin lütfen.

Güler 11-10-2013 18:55

3 Eklenti(ler)
Benim güzel aşka geldi, üzeri tomurcuk dolu.

Benol Hazaroğlu 12-10-2013 15:58

Bizimki uykuya geçti sizinkinde var bir keramet. Sizi çok sevmiş olmalı sizde onu.

Jezebel 12-10-2013 20:27

1 Eklenti(ler)
Epiphyllum anguliger ve Epiphyllum antonianus tek saksıda.
Açmadan ayırtetmek zor, çok benziyorlar.

Eklenti 447391

Aşırı güneşi pek sevmiyor, şimdi keyfi yerinde.

Benol Hazaroğlu 12-10-2013 20:54

Çok güzel gelişmiş. Bana da minicik yeni geldi. Yaprak şeklini çok beğeniyordum.

Jezebel 14-10-2013 19:58

1 Eklenti(ler)
Bir ara tohum ekmiştim,

http://www.agaclar.net/forum/1000412-post373.htm

Dağıttıklarımdan arta kalanlar böyle oldu

Eklenti 447727

.

fatitoo 14-10-2013 20:23

Güler hanım, atlasınız içerde mi duruyor dışarda mı acaba? ışık durumu nasıl?Ben atlasımı içerimi koyayım dışarı mı şaşırdım. Dışarda rengi matlaşıyor kızarıyor falan. İçerde de sanki hava almıyormuş gibime geliyor. ne yapsam bilemedim...

altintasna 14-10-2013 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1208494)
Güler hanım, atlasınız içerde mi duruyor dışarda mı acaba? ışık durumu nasıl?Ben atlasımı içerimi koyayım dışarı mı şaşırdım. Dışarda rengi matlaşıyor kızarıyor falan. İçerde de sanki hava almıyormuş gibime geliyor. ne yapsam bilemedim...

Sayın fatito açtığım konudaki atlas çiçeğimle alakalı bir yorumu aynen buraya aktarmak istiyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mmanager (Mesaj 1208296)
Merhana Sayın Altıntasna atlas çiçeği yağmur ormanları çiçeği olduğu için diğer kaktüslere göre güneş ihtiyacı biraz daha azdır ,buna karşılık nem ihtiyacı fazladır.Bu sebeple güneşi süzdüren bir şeyin arkasından almalıdır.Mesela bir ağacın yapraklarının arasından .tül perde arkasından.Hatta yazın tamamen öğlen güneşinden korumalısın.Aydınlık bol ışık alan yerleri de çok sever.Güneş almayan bir zamanında yapraklarına fısfıslayarak su serpmeniz çok hoşuna gider.Yağmur ormanları kaktüsüne atlas çiçeği, bir gecelik gelin çiçeği de atlas çiçeği çeşididir zaten ve yılbaşı çiçeği örnek verebiliriz.Ekim ayı güneşi kuru olduğu için uçları biraz kızarmış gibi duruyor....Ama havai kök çıkaracakmış gibi duruyor.Kolay gelsin sana .Saygılar...

Sayın mmanager'e tekrar teşekkür ediyorum.

jojoba 14-10-2013 22:19

hmm bende öğrenmiş oldum ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Hem benim bir gecelik gelinimde var:) o da atlasmış

ıldır 15-10-2013 04:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jezebel (Mesaj 1208482)
bir ara tohum ekmiştim,

http://www.agaclar.net/forum/1000412-post373.htm

dağıttıklarımdan arta kalanlar böyle oldu

Eklenti 447727

.

çiçeklerini burada görmek isteriz..güle güle buyutun...

r-ü-z-g-a-r 19-10-2013 14:40

resim yüklemeyi bilmiyorum.hira yardım alırsam yüklerim çok cılız çıktılar sonra kalınlaşırmı acaba renginide bilmiyorum.

helin-123 19-10-2013 21:13

sevgili jezebel bu sizin atlas farkı türümü daha önce görmemiştim

Jezebel 19-10-2013 22:40

Evet bundan.

Böyle açıyormuş diyorlardı, bende inandım ektim;)

http://www.agaclar.net/forum/attachm...io.kuba.01.jpg

helin-123 20-10-2013 00:54

gerçekten çiçekleri çok güzelmiş siz çiçeğini gördünüz mü? Paylaşım yaparsanız eğer beni lütfen unutmayın, atlasla beni sevgili güler abla tanıştırdı, bana çelik gönderdi, şimdi onun açmasını dört gözle bekliyorum,

Günüm 20-10-2013 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1209517)

Sevgili kardeşim bu cinsten bende de var. Ebay den almıştım. Tam yılını hatırlamıyorum ama uzun yıllardır benimle. Durmaksızın uzuyor. Çiçeğini görmek nasip olmadı. Dilinden hiç anlamadım.

Jezebel 20-10-2013 08:31

Bana kaktüs - sukulent sevdasnı bulaştıran bir okul arkadaşımın taktiğini uygulamayı düşünüyorum.
Biz onları çok iyi besliyoruz, su - gübre herşeyleri tam, yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında.
Bu durumda vegetatif yolla çoğalıyorlar zaten, çiçek açıp tohum bağlama zahmetine girmiyorlar.
Öyle bir durum yaratacağız ki suni olarak sanki kıtlık var, aç/suzuz bırakacağız ki nesli tükenmesin diye çiçek açma yoluna gidecek;)
Benimkiler daha ufak, tohumdan açması için bir süre geçmeliymiş 3-5 yıl.
Ömrümüz vefa ederse görürüz:rolleyes:

Günüm 20-10-2013 09:27

Tohumdan yetişen çiçeklerim içinde 8 ay sonra çiçeğini gördüğüm sadece E.Milii.

Ben de balkonda bıraktım artık. Açık havada kalsın biraz diyorum. Bir yandan da her gün bakıyorum gözünün içine üşüdün mü diye. Annelik içgüdüsünü biraz abartarak yaşıyorum sanırım.

Soğukta bırakmak çözüm olur mu? Geçen sene kapalı balkona almıştım. Orası da epeyi soğuktu kışın. Yine çiçek göremedim. Çiçek görebilmek için ne yapmamız gerektiğini bilen paylaşırsa ne güzel olur.

ahsenn 20-10-2013 13:08

Burada gördüğüm atlaslarla tanıdım bu çiçeği. Özellikle Güler hanımın ki ile.Epey aradım tesadüf bir apartmanın merdiven boşluğunda görünce kaçırırmıyım.Uzun süredir benimle epeyce de büyümüştü.

Bu yaz atlasım mantari bir hastalıktan kök kısmı kurudu ve tabi çiçeğini göremeden çok üzüldüm.
Tekrar çeliklerden tuttu mutluyum:D ama özlemle çiçeğini bekliyorum.Rengi, şekli nasıl olursa olsun yeterki çiçeğini göreyim.

gerçi ben onun şekli şemalini de seviyorum. bakmıssın yassı, bakmıssın üçgen,bakmıssın elips güzel işte seviyorum.
Ama yine de çiçekleri görmeyi çok istiyorum

ahsenn 20-10-2013 13:50

Günüm hanıma katılıyorum. atlas ile ilgili bütün bilgileri okudum ve uygulamaya çalışıyorum ama çiçek görebilmek için ne yapmamız gerektiğini bilen paylaşırsa gerçekten ne güzel olur.

altintasna 20-10-2013 14:53

1 Eklenti(ler)
Daha önce atlas çeliğimin bir fotosunu açtığım konuda paylaşmıştım. Bu da bugün itibari ile son hali:

Jezebel 20-10-2013 15:32

İngilizcesi iyi olan arkadaşlar bu sayfadan faydalanabilirler.
Burada çiçeklenmeyi hizlandırabilecek ipuçları var.

Mattslandscape.com How to How to make Epiphyllums bloom

Anladıklarını bize de anlatırlarsa müteşekkir oluruz.

sakdag 21-10-2013 09:41

2 Eklenti(ler)
İlk fotoğrafta gördüğünüz kırmızı çizgilerin içindeki gövde, bir atlasa ait. Marniera chrysocardium... Gövde kalınlığı yaklaşık bir buçuk iki parmak kalınlığında. Gördüğümde çok şaşırdım. Asıl şaşırtıcı olan ise sera içinde olmasına rağmen şimdiye kadar hiç açtırılamamış olması.
Eklenti 448807

Bunlarda anaçtan üretilmiş yavru marnieralar. Bunları gördükten sonra evimde bulunan 2 yılda ancak 20cm olan marnierayı açtırma umudumun çok çok azalmış olması.
Eklenti 448808

Güler 21-10-2013 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1207922)
Bizimki uykuya geçti sizinkinde var bir keramet. Sizi çok sevmiş olmalı sizde onu.

O kadar güzel açmaya başladı ki, yarın açmış çiçekleri fotoğraflarım.

Sahi, atlas çeliği gönderdiğim arkadaşlar, sizdekiler de benimki gibi çiçek açmıyorlar mı? Benimkinde dur durak yok. ;)

ıldır 21-10-2013 22:40

Sevgılı Guler hanım...

Sahi, atlas çeliği gönderdiğim arkadaşlar, sizdekiler de benimki gibi çiçek açmıyorlar mı? Benimkinde dur durak yok. ;)[/QUOTE]

Ben henuz atlasımı tutturma devresındeyım..Bır aydan fazla bır sure hareketsız uyudu...On gun kadar önce kabartı farkettım...Şu anda 2 cm e yakın yapragı oldu..Ben bu yıl yasasın çiçeklerini daha sonra görmeye razıyım..Tekrar tesekkur ederım....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025