![]() |
sevgili güler hanım. yeğeniniz Hollanda'dan aldı ise mutlaka paul shirley 'den diye düşünüyorum , epiphyllum WC Clark Paul'un sitesinde satılıyor, rengi sarı aynı sizdeki gibi kokulu bir tür olduğunu biliyorum .
|
Alıntı:
|
Güler Hanım atlasınız çok güzel. Renginin farklı olmasına ve sizi mutlu etmesine çok sevindim. Türü de benim yıllardır ebay'de peşinde koşmaktan yorulup, vazgeçtiğim "Going Bananas". Açık arttırmaya oldukça nadir çıktığı için çok yüksek fiyatlara çıkıyor maalesef.
Getirenden Allah razı olsun. Sevgilerimle, |
Tozlaşma tutar da kapsül yaparsa sanırım çoğunuzda olur bu güzel çiçek.
Biraz daha güçlenirse inşallah çelik dağıtımı da yaparım. Diğer ikisi de tomurcuk veriyor. Birinin tomurcukları çok koyu renk, neredeyse siyaha yakın diğerin de ise daha çok küçük tomurcuklar, onlar da çok açık renk. |
Çiçek ömrü.... bugün sanırım birtanesinin 2. günü, diğeri ise birinci günü tamamlandı ama çiçek dipdiri. Ancak dışarıda adeta fırtına var, saksı bir kere devrildi Allahtan bir şey olmadı. Şu an içeri aldım fırtına durursa yine balkona çıkartacağım, içerisi sıcak belki alışamaz.
|
Sevgili Güler Hanım, 'ben atlastan-kaktüsten vs anlamam' diye diye 'atlasçı' oldunuz ;)
Çeşitler arttıkça kendinizi daha da kaptıracaksınız, kaktüs dünyası böyle... Hele bir de tozlaştırma denemeniz başarıya ulaşırsa o keyfi düşünemiyorum ;) Kaldı ki hepimiz artık kesin olarak biliyoruz ki 'atlaslar sizi seviyor siz de atlaslarla çok iyi anlaşıyorsunuz' harika bir birlikteliğiniz var, yüreğinize sağlık ;) |
Üfff çok güzelmiş. Daha denecek hiç bir söz yok.
|
Hıhh sanki karşımda selenn var.
O da aynı senin gibi söylüyor, atlaslar bana kendilerini sevdirmeye çalışıyorlarmış.... Ben çiçek açan bitkileri seviyorum, atlaslar kaktüsler çok da güzel çiçek açıyorlar ama ya dikenleri.... of ki offf. Güllerin dikenleri bana yeter.... |
Alıntı:
Ancak arkadaşlar bu sarı çiçek geceleri kokuyor, sabah yine koklayayım da içim açılsın dedim, kokuyu alamadım, ama şimdi şu an yine miss mi misss. Hayret, ne enteresan. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu güzelliği yeni gördüm, nefesim kesildi. Beni düşünmenize sevindim, çok sevindim. Tohum oluşursa yetiştirme konusunda yardımcı olurum, paylaşırim. Bu üzüntü dolu günde bu haber iyi geldi. Saygılar. |
Güler ablacığım, bu nasıl bir güzellik nefesim kesilerek izledim ve okudum. Muhteşem, Allah nazarlardan saklasın, sizin harika bahçenize de böylesi yakışır. Gün gelir paylaşmak isterseniz hiç kimse hayır diyemez, upuzun bir listeniz olur inşallah.
Başarınızdan dolayı tekrar tebrik ederim, o güzel elleriniz hiç dert görmez inşallah. :D |
Alıntı:
Sanırım çiçek ömrü üç gün diyebiliriz. |
2 Eklenti(ler)
Ayrı ayrı saksılarda olan atlasda da çiçek tomurcuklatı oluşuyor.
Biri çok koyu renk, diğeri çok açık. Açık olan büyük bir ihtimal beyaz ama tam kestiremiyorum. Somon da olabilir. Kaktüsçüler fikir verebilirler. |
Güler Hanım
Yeni açılacak olanlarıda heyecanla beklıyoruz...Yeni sürprizler yakında....
|
2 Eklenti(ler)
Sarı atlas çiçekleri diri diri olarak üç gün yaşam veriyor ve sonra boyunlarını büküyorlar.
Aynı bitkideki yeni çiçek oluşumu büyümeye devam ediyor. Bakalım bu da kırmızı atlasım gibi hep çiçek verecek mi yoksa senede bir defa mı açacak, merak ediyorum. Bilgisi olanlar var mı? |
Atlaslar senede bir kez açar dıye biliyorum ama siz bu sarıyıda devamlı açtırırsınız.. En azından evdeki ablasını kıskanıp acıcaktır...
|
Alıntı:
Umarım tohum oluşur. Buradan yüzlerce yeni bitki çıkar. Gaza geldim, aklımda kalan atlası alayım, pahalı tamam da, çoğaltıp yaygınlaştırmayı düşünecek olursak, onlarca insanı mutlu edebilir ... |
Sevgili Jezebel...
Alıntı:
|
Sarı atlas daha küçük ama sağdan soldan sürgünler vermeye başladı. Eğer koruyabilirsem sanırım seneye bundan da çelik göndermeye başlarım.
Sevgili jezebel, pazar günü sakdag bize gelecek. O kopan dalı toprağa daldırdım, sakdag anlar tutup tutmayacağını. İnşallah tutar, o zaman onun biri sizin. Satın alacağınız bununla aynı ise bir düşünün derim. |
1 Eklenti(ler)
Sarıdan bana da piyango vurabilir umuduyla. Meşhur Güler atlas.
|
1 Eklenti(ler)
Güler atlas.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Almak istediğim dev çiçekli pembe renkte... Epiphyllum Kiwi Candy Floss ( Pamuk şekeri) Bakıyorum ;) |
Ortak sipariş açsan ne güzel olurdu. Ama uğraşabilirmisin bilemiyorum. İşte o zaman ne kadar çok kişi sevinirdi.
Belki bir hayırsever arkadaşta dağıtımı üstlenirdi. Biliyorum senin için zor ama. |
bebek atlaslarım
2 Eklenti(ler)
güler atlas ve sevgi atlasından sonra 4 tane daha bebek atlasım oldu.
sitenin çok değerli bir üyesinden, kendisine çok teşekkür ediyorum tekrar güler atlas ve sevgi atlası çiçek açmadılar ama güzel geliştiler. belki de hep iç mekanda bakmak durumunda kaldığım içindir. yeni tanışacağım evde onları koyabileceğim daha uygun bir alanım da olacak. inşallah hep beraber açarlar sonunda |
Arkadaşlar atlaslarınız çok güzel. Umarım benimki de çiçeklenir.
Ben sevgili gülsu'dan gelen atlasımı farklı bir yöntemle çoğalttım. Belki işinize yarar. Atlasım bana geldiğinde köklenmiş bir yaprak halindeydi ve toprak içinden kısa zamanda sürgün vermeye başladı. Anaç yaprakta hiçbir değişiklik olmayınca, bu yaprağın üstten 5-6 cm. kadarını kesip çelikledim. Ya olur, ya ölür diyerekten. Üstelik bazı günler çok uzun süre direkt güneş aldı. 2 ay gibi uzunca bir zamandan sonra yaprakta sürgün görünce çok mutlu oldum. Havalar sıcak olsa belki daha kısa sürede sürgün verebilirdi. Bizim buralar hala çok soğuk. |
2 Eklenti(ler)
Benim ''Güler Atlas'' ım tam açmak üzereyken, iki gün önce İstanbul'a gelmek zorunda kaldım. Ne yazık ki, tam anlamıyla açtığını göremeyeceğim. :(
Eklenti 494941 Eklenti 494942 |
2011 yılında foruma üye olma sebebimdir atlas çiçeği. Arayıp arayıp bulamadığım bir çiçekti. Forum başlığını incelediğimde, Güler Abla ve Sevgili Jezebel dışında bu bitkiyi yetiştiren çokta fazla kimse yoktu. Aradan üç yıl geçti, atlas sevdalıları çoğaldı, evlerimizde neredeyse artık bulunmayan bu güzel çiçeğin yaygınlaştığını görmek şahsım adına çok sevindirici.
Türkiye'de bulunan türler kırmızı klasik tür ve pembe açan türdü. Sonra somon Güler atlas yayıldı Türkiye'ye. Son bir iki yılda yurtdışı siparişlerle, binbir emekle çelikler yetiştirmeye çalışıyoruz her renkten. Gelecek yıllarda çelik yetiştiren tüm arkadaşların saksılarının dolu dolu ve her renkten çiçeklerle dolmasını diliyorum şimdiden. Sarı muhteşem nazende atlasımızdan sonra balık kılçıklarımızın da çiçeklerini görmek istiyoruz artık. |
Balık kılçığı bana gerldiğinde 5-6 cm boyundaydı, şimdi uzadı da uzadı, çok da sağlıklı görünüyor ama daha çiçek vermedi. Çiçeğe dönmesi için bir zamanı mı var, yani belirli bir boya mı gelmesi, yoksa belirli bir seneyi mi doldurması gerekiyor.
Bunun çiçeğini açtıran var mı? Nasıl bir çiçek? |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 495035
http://i.ebayimg.com/00/s/NjY3WDUwMA...SgvRB/$_35.JPG fotoğraflar alıntıdır. 2 türlü çiçeği var Güler Abla. Bu iki türden de bende var ama ne zaman açar hiç bilmiyorum. Bir tanesi epey büyüdü. 4-5 uzun dali var, 50 cm'i geçmiş olarak. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025