agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Epiphyllum (Atlas Çiçeği) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/3259.htm)

Güler 21-05-2014 21:11

Aaaa değişik bir çiçek türü.
Benimkinin de boyu uzadı ama yukarıdaki gibi o kadar dallı budaklı değil, olsa olsa 30-35 kadar dalı vardır.

Bakalım ne renk açacak.

Bu fotoğraflar internetten mi?

sakdag 21-05-2014 21:12

Evet internetten Güler Abla. Alıntıdır diye ekleyeyim mesajıma.

mmanager 22-05-2014 11:05

Ben de de kılçık atlası var fakat 2 yıldır açamadı.Çiçek üreten bir abla atlasın köklerinin bir kısmı dışarda olacak ve taze oksijen alacak demişti.Hatta yanlış ekmişsiniz diye face de bir kaç kişiyi uyarmıştı.Mümkün olduğu kadar derin dikilmemesi gerekiyormuş.Kökleri taze oksijen alırsa çiçek açar özelliği o demişti.Ben de atlas çiçeği saksılarına bolca delik açıyorum bu yüzden.Acaba saksısının üstünden bir kısım toprağı alıp orkidelerde kullanılan iri taneli cocopeat ve çam ağacı kabuğuyla doldursam mı diye düşünüyorum... Selamlar herkese...

olcim 22-05-2014 12:07

Ben de nihayet buldum ! Bu gün seminer için gittiğim okulda , hem de çiçeklenmiş görünce şok oldum , elbette hemen incelemeye başladım . Eh okul müdürü de çiçekten çalacaksanız göstermeden almalısınız deyince gülüştük . Diş sağlığı semineri bayağı verimli oldu . Artık benim de bir atlas çiçeğim var , üstelik eve gelince üzerinde minnacık bir tomurcuk olduğunu fark ettim , sevincim katlandı .

Sevgi Durul 22-05-2014 21:44

4 Eklenti(ler)
Aslında açmadan paylaşmayacaktım, sabredemedim. Bunu tomurcuğa benzettim. Daha bir çok var. Açmamasıyla ünlü kırmızı atlasımda.:rolleyes: Umarım bu sefer kazasız belâsız açar.

Eklenti 495299

Çok değerli bir kardeşimizin gönderdiği yeni atlas çeliklerim.

Bunda etiket yoktu, rengini bilmiyorum.

Eklenti 495300

Bu iki fotoğraftakileri karıştırmış olabilirim. Biri epiphyllum atlantis, diğeri epiphyllum chi chi castenago.

Eklenti 495301

Eklenti 495302

Son fotoğraftaki köklü geldi. Kardeşimize bir kez de buradan teşekkür ederim.

yeşillim 23-05-2014 06:33

1 Eklenti(ler)
Güler Hanım'cım, tekrar teşekkür ederim. Çiçeklerimiz açtığında görüşmek dileğiye..

ilksenozturk 23-05-2014 06:48

[QUOTE=SDurul;1287071]Aslında açmadan paylaşmayacaktım, sabredemedim. Bunu tomurcuğa benzettim. Daha bir çok var. Açmamasıyla ünlü kırmızı atlasımda.:rolleyes: Umarım bu sefer kazasız belâsız açar.

Çok değerli bir kardeşimizin gönderdiği yeni atlas çeliklerim.

Bunda etiket yoktu, rengini bilmiyorum.
Bu iki fotoğraftakileri karıştırmış olabilirim. Biri epiphyllum atlantis, diğeri epiphyllum chi chi castenago.

Son fotoğraftaki köklü geldi. Kardeşimize bir kez de buradan teşekkür ederim

gözünüz aydın sevgili Sdurul.
bana da göndermiştiniz hatırlarsanız. çok güzel gelişti ve söz verdi, seneye çiçek açacak:) doğu cephe dış mekana taşıyacağım onu, yeni yerini sevecektir.
bana chi chi castenago'nın yaprak yapısı kılçığa daha çok benziyor diğerine göre gibi geldi. benimkiler daha bebecik oldukları için net bilemiyorum ama sanırım aynı değerli insan tarafından aldık bu hediyeleri sizinle :)

Güler 23-05-2014 08:16

Köpek, atlas çiçeği tomurcuğunu yer mi yemez mi?

Valla gözüm gibi bakıyordum, beyaz açacak diye umut ediyordum bir de göreyim ŞİVA, hakkından gelmiş. Bu arada sanırım yan dal dikenleri de burnuna mı batmış ne, patisi ile burnunu temizlemeye uğraşıyor. Ama olan benim 2 adet mini çiçek tomurcuğuma oldu.

Mutfağa girip de komşulara çay getireyim derken, hiç müsade etmediğim balkona çıkmış. Halbuki her gelişinde balkona çıkmaması için tembihlerdim o da bahçe yolu üzerinde oturur sahibi kalkana kadar beklerdi.

Eğer sağlam kaldı ise bir tane mini tomurcuk var, eğer onu da zedelemediyse inşallah açar.

Seabert74 23-05-2014 12:31

öncesi - sonrası

2 Eklenti(ler)
10.yıl kutlamasında edindiğim Güler atlasım...
İlk aldıgımda dışarıda tuttum, sanırım adapte olamadı ve tomurcugu kaybettim. Sonra eve almayı planladım ama, tüm gün dışarıda oldugum için gün içinde havasız kalacagını düşünerek, dışarıda tutmaya devam ettim.
Şimdi Güler atlasımın gelişimini açıkça görebiliyorum.
Teşekkürler Güler hanım :)
İlk fotograf geldiği zamana, ikincisi ise düne ait :)

A_NOMAD 26-05-2014 13:43

1 Eklenti(ler)
Güler Atlasım sürgün verdi :p

Güler 26-05-2014 14:24

Koyu kırmızı çiçek tomurcuğu olanın adı Paetz miş. Bakalım nasıl açacak. Sakdag'ın söylediğine göre dışı kırmızı orta çanağı beyaz çiçekli olabilirmiş.....

Muda 28-05-2014 23:04

1 Eklenti(ler)
Güler hanımın atlaslarında sadece potasyumlu gübrenin dışında bir şey var. Yurt dışından gelen 30 atlastan sadece iki üç tanesinde filiz olduğu halde Güler hanımdan aldığım atlas çelikleri çok güzel geliştiği gibi çiçekler de açıyorlar.
Nerede ise aynı zamanda diktiğim atlas çeliklerindeki fark çok bariz.
Tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

Eklenti 497381

Birkaç fotoğrafı da kaktüs sayfama atıyorum.

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1285212

A_NOMAD 29-05-2014 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1289348)
Güler hanımın atlaslarında sadece potasyumlu gübrenin dışında bir şey var. Yurt dışından gelen 30 atlastan sadece iki üç tanesinde filiz olduğu halde Güler hanımdan aldığım atlas çelikleri çok güzel geliştiği gibi çiçekler de açıyorlar.
Nerede ise aynı zamanda diktiğim atlas çeliklerindeki fark çok bariz.

Güler Atlas sihirli ;) O atlasa Sevgili Güler Hanım'ın enerjisi geçmiş sanırım :p

mmanager 29-05-2014 08:02

Sayın Muda Atlas çiçeğinden gördüğüm kadarıyla küçük saksılara dikilenler daha çabuk gelişiyor ve sürgün veriyorlar.Büyük saksılara dikilenler ise önce saksıyı dolduracak kadar kök oluşturmaya çalışacağı için sürgün vermekte gecikiyorlar.Hatta kare saksının da etkili olduğunu söylüyorlar.Çünkü kare saksıda geliişen kökler köşeye gelip çarpınca kök gelişimi durup gövde ve sürgün gelişimine geçiyormuş.Yuvarlak saksıda ise kökler sürekli daire şeklinde büyümeye devam ederek gövde gelişimini yavaşlatıyormuş.Gerçi bu durum mum çiçekleri için de geçerlidir.Size bir tavsiyem olacak atlaslar diatomitle daha çabuk kök veriyor ve gelişiyorlar hem de çürüme riski daha az oluyor...Saygılar selamlar herkese...:eek::eek::eek:

Güler 29-05-2014 08:30

2 Eklenti(ler)
Açmasını beklediğimiz diğer atlasda 2 adet tomurcuk daha küçük ama üçüncü olan bayağı yola girdi.

Güler 29-05-2014 19:42

1 Eklenti(ler)
Sabahki tomurcuk beş dakika evvel açtı.
Çok koyu kırmızı, saat 20.45 hava karardı ama ne olur ne olmaz diye fotoğraflamaya çalıştım.
Sabah umarım daha güzel bir fotoğraf çekebilirim.

Zafer İnandıklı 29-05-2014 22:09

1 Eklenti(ler)
Güler ablama sonsuz teşekkürler.

Güler 30-05-2014 07:21

4 Eklenti(ler)
Çoğunuzun, hele kaktüsçü dostların heyecanla bekledikleri çok koyu tomurcuklu atlas dün gece çiçeğini göstermeye başladı.
Geç vakit olduğu için fotoğraflamaya çalışsam da karanlıkta pek belirgin olmadı.
Bu sabah ben de heyecanla (beni de karıştırdınız ya bu işe, size ne demeli bilmem ki) bir iki kare yakalayayım diye balkona çıktım.

Çiçek boyutu iri. Dış çanak yaprakları çok koyu kırmızı ve ince ama iç yaprakları tamamen fuşya ve daha geniş. Çok güzel bir renk. Fotoğrafta belirgin gözükmüyor.

Çektiğim fotoğraflarda renk belirgin olsun istedim ama ne kadar başarabildim bilemem.

Bu da siz kolleksiyoncularda olması gereken bir tür. Ama biraz bekleyeceksiniz. Umarım sarı ile bunu ömrüm olursa seneye dağıtıma sokarım. ;)

Muda 30-05-2014 08:04

Güler hanım bu da çok güzel. Sanırım kokusu yok. Bu şekilde giderse atlas ve maviş çeşitleri dışında diğerleri biraz daha geri planda kalacaklar. Üç dört yıla kalmaz atlasların çeşitli renkleri çoğu kişide olacak gibi görünüyor.

Güler 30-05-2014 08:35

Sevgili Muda, mesajını okuyana kadar koklamak aklıma gelmemişti, okur okumaz hemen gidip kokladım. Bir koku alamadım ama belki de akşam kokar diye tekrar koklarım.
Bu arada koklarken burnunun ucu sapsarı oldu, o zaman da sakdag'ın tozlaşma dediği şey aklıma geldi. Hemen bana öğrettiği şeyi yaptım, belki de kapsül oluşturur.

A_NOMAD 30-05-2014 09:24

Sabah sabah bu güzelliğe bakakaldım, rengi de pek alımlıymış, maşallah...
Kanınıza girebildiysek ne mutlu bizlere :D

Jezebel 30-05-2014 12:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1289856)
Çoğunuzun, hele kaktüsçü dostların heyecanla bekledikleri çok koyu tomurcuklu atlas dün gece çiçeğini göstermeye başladı.
Geç vakit olduğu için fotoğraflamaya çalışsam da karanlıkta pek belirgin olmadı.
Bu sabah ben de heyecanla (beni de karıştırdınız ya bu işe, size ne demeli bilmem ki) bir iki kare yakalayayım diye balkona çıktım.

Çiçek boyutu iri. Dış çanak yaprakları çok koyu kırmızı ve ince ama iç yaprakları tamamen fuşya ve daha geniş. Çok güzel bir renk. Fotoğrafta belirgin gözükmüyor.

Çektiğim fotoğraflarda renk belirgin olsun istedim ama ne kadar başarabildim bilemem.

Bu da siz kolleksiyoncularda olması gereken bir tür. Ama biraz bekleyeceksiniz. Umarım sarı ile bunu ömrüm olursa seneye dağıtıma sokarım. ;)

Epiphyllum 'Klaus Paetz'

Çok, çok güzel. Nefes kesici :)

A_NOMAD 30-05-2014 21:38

1 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer İnandıklı'nın torunlarından, bendeki Epiphyllum curio...
Zafer Bey gelişmesine bir bakın, coştu coştu maşallah :D

sakdag 31-05-2014 05:35

Bu curio ne renk açıyor, internette bilgi bulamıyorum hakkında, başka bir adı da olabilir mi acaba?

A_NOMAD 31-05-2014 05:39

Tahmin edeceğiniz üzere henüz çiçeğini görmedim, curio olarak ben de bulamadım hatta acaba rio rosa olabilir mi diye de epey çelişkiye düştüm ama 'Zafer Bey curio dediyse öyledir' diyerek düşüncelerimi sakinleştirdim :D
Belki başka bir adı da vardır...

Fatih 31-05-2014 07:54

Sevgili Sakdağ,
Bende sizinle aynı şeyi düşünüyorum. Nette araştırdım E. Curio olarak çıkan sonuçlarda Zafer Abinin siparişle getirdiği zamanın görselleri ve bilgisine ulaştım. Daha detaylı üstüne gittim ve ebaydan o dönemde aldığı kişinin listesini buldum. O listede de aynı isim yer alıyordu. Sanırım daha sonra benzer bir başka atlasla aynı olduğuna karar verilip ismi değiştirildi ya da bölgeden bölgeye ismi değişti. Yılmadan araştırmaya devam. :)

Bu da benim E. Curio:

http://www.agaclar.net/forum/1289834-post1541.htm

mmanager 31-05-2014 16:27

Eeeee Fatihciğim sonuç olarak hangi renk oluyor bu merak ettim doğrusu bu curio.Sana zahmet olmazsa Epiphyllum L 3 ve L16 ya da bakabilir misin diyorum.Atlas çiçeğiyle ilgili olan her haber nazar i dikkatimi celb ediyor napayım.Sendeki curionun gelişiminden kıskanarak eski fakat gelişmemiş atlaslarımı daha küçük kare saksılara aldım cocopeat perlit ve hydroton karışımlı toprağa diktim.Çok iyi de etmişim kökleri hiç gelişememiş ve sıkışmış kalmıştı zavallıcıkların.Neyse kendine ve çiçeklerine iyi bak...

mmanager 31-05-2014 17:57

L16 yı öğrendim şimdi kaldı sadece L 3 .

Güler 31-05-2014 18:59

2 Eklenti(ler)
Benim Epiphyllum 'Klaus Paetz'ın çiçeği çok dayanmadı, 2. gününde boyun büktü.

Sarıdaki son tomurcuk da iyice şişti, bu da bu gece açacak gibi görünüyor. İnşallah yakalarım misafirlerim olacak, umarım çiçeğini kaçırmam.

Güler 31-05-2014 21:05

3 Eklenti(ler)
Bizim gece kuşu da atağa geçti. Saat 22.05 de başladı nefis kokular saçarak güzelliğini nazlı nazlı gösteriyor.

Fotoğraflar karanlık, yarına kısmet.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025