![]() |
Alıntı:
Ne kadar az o kadar iyi. |
Soğuklama ihtiyacını karşıladıysanız çiçeğini de görürsünüz umarım Sayın Sakdağ Ayrıca atlasların çiçek açması için üst köklerinin de taze oksijen alması gerekmektedir.Bu sebeple derin dikilmememesi önerilir.Ya da toprağının havadar olması için toğrağına orkide toprağı dediğimiz ağaç kabukları ya da husk jips koymalıyız.Son olarak da 10-52-10 gübre öneriyorum.Ben bunu öğrendikten sonra hindistan cevizi toprağı,perlit ve husk jips karışık toprakla atlas dikmeye başladım.
|
Mesajınızı yeni görmüşüm Sayın Sakdağ çiçeğinin ömrü 3 gün kadar sürdü.Fakat çok güzel kokuluydu.Sanki portakal ya da limon çiçeği gibi kokuyordu.Geçen yıl temmuz ayında bir gecelik gelin çiçeğim de açmıştı fakat sabah hemen solmuştu onun da çiçeği kokuluydu fakat biraz benzese de sanki vanilya kokusunu andırıyordu hafiften.
|
Çiçeğimi hazır saksıda aldım. Toprağı killi toprak ve sonbaharda bahçede tuttum. Havalar soğuyunca içeri aldım ve bir müddet sonra çiçek açtı.
|
nerden temin ettiniz bende edinmek çok isterim .
|
inci hanım nerden aldınız bu çiçeği :)
|
Bu mevsimde de Atlas yapraklarında incelme olur mu?
Küçük pembe çiçekli olanın yaprakları inceldi. Diğerleri gayet normal. |
Bu mevsimde yapraklarda incelme olması normal değil Benol Hanım. Benim elimdeki tüm çeşitler en dolgun zamanlarını yaşıyorlar.
Bitkinizin kök kısmında problem olabilir. |
Hemen boşaltayım toprağını. Diğerlerinde hiç yok. Bunu geçen sene Bulancak atlas botanikten almıştım.
|
1 Eklenti(ler)
Toprak boşaltıldı. Biraz fazla ıslaktı. Bir dalın altında 2 adet kırmızı örümcek yuvası bulundu. Solucan gübresi takviyesi yapılıp yeniden dikildi.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili sakdağ ben mi fazla endişelendim acaba? Buruşukluk bu kadar. Az küçük taze sürgün var bir uçta.
|
Fazla sulama veya soğuktan etkilenme gibi geldi bana.
|
İki etkende olabilir sevgili çiçeksever. Kış boyu dışarıda üstü kapalı yerdeydi.
Diğerleride ayni konumdaydı ama suları daha az verildi. Onlar küçük saksıdalar ve tek dallar. |
Gölge bir yerde dursun toparlanana kadar Benol Hanım.
|
Çiçek mi sürgün mü?
1 Eklenti(ler)
Minik atlasım boyuna bakmadan çiçek mi açıyor? Tek dal henüz iki aylık bir bebek eğer çiçekse çok mutlu olurum. :D :D
|
Bunlarda diğer atlas çeliklerim.
3 Eklenti(ler)
Sürgünler kendini belli etmeye başladı. :D :D
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 538804 Ben şahsen çok memnun oldum rhipsalis olmasına çünkü bende olmayan bir türdü. Artık pembe atlas hayalim başka bir bahara kaldı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tabiiki çok büyük bir şans. Anaç olan ne kadar büyük ve çiçeğini göstermemiş.
Yıllarca çiçek görmek için uğraş veriliyor. Minicik bir dal hepimizi gülümsetti. |
Çiçek açmayan çiçekler için 10-52-10 gübre öneriyoruz .O olmazsa süperfosfat gübresi de olur. Tabi sezonunda olması da gerekiyor.Gidip kış ortasında gübreleme yaparsanız etkili olmaz arkadaşlar. Tekrar ekliyorum atlas çiçeğinin toprağı havadar olmalı köklerinin üst kısmı da taze oksijen almalıymış.
|
1 Eklenti(ler)
Atlasımdan ektiğim çeliğim dal çıkardı.
|
Belki 10-52-10 ya da süperfosfat gübresini her kes bulamayabilir.Yapı marketlerde veya marketlerde bulabilme şansınız var sardunyalar için olan gübreden çiçekli bitkiler için olan sıvı gübreden verebilirsiniz.
|
Sardunyalar için olan sıvı gübrenin oranları çok düşüktür. Bence Kaktüs gübresi sıvı olan daha uygundur.
Hoş ben kullandığım halde açtıramadım daha ama. |
1 Eklenti(ler)
Iki atlasım tomurcuklu.
Arkadaşlardan gelen cinsler, etiket koymama alışkanlığım nedeniyle hangileri bilmiyorum. Dökülmeden açarsa öğrenmiş olacağız 😊 Eklenti 542126 Güler Hanım'dan gelenlerden biri sanki, ama Sevgi Hanım'ın da olabilir. |
Maşallah somon renkli güler atlas olabilir bu. Bendeki de tomurcukta renk aynı.
|
Pembe küçük açacak bu benden gelmiş olabilir. Bende de isimsizdi.
|
Benolüm seninkiler köklendi ama mevsim dolayısıyla pek gelişemedi.
Bunlar geçen seneden gelenler. |
2 Eklenti(ler)
sayın @kartol un hediye ettiği atlas çelikleri :)
sırasıyla; E.vive rouge E.sachsenland E.saumon E.white glory E.sarah courant E.paula knebel E.white splendor E.rhipsalis |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025