![]() |
Alıntı:
|
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, İki gün evde olmamam sebebiyle atlaslarım da güneş yanıkları oluşmuş. Evde olmadığım iki boyunca sabah güneşi fazla geldi sanırım. Bugün farkedince çok üzüldüm acaba geçer mi merak ettim?
|
Alıntı:
Öncelikle atlaslarınızı direkt güneşte bırakmayın diyorum, yakıcı olan sabah güneşi değil öğle saatlerinde dik şekilde gelen güneş ışığıdır, mutlaka korumalısınız. Yanık olan yerlere müdahale etmemenizi, kendi hallerine bırakmanızı öneririm ve mutlaka nem dengesini sağlamalısınız (topraktaki nem+ortamdaki nem) ki güneşe direnebilecek güç bulabilsinler, kolay yanmasınlar :) Geçmiş olsun.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Nem oranı iyi ama ben bazen sulama konusunda geçikebiliyorum acaba bu yüzdende olabilir mi? sonuçta bahar güneşi pek yakıcı değil üstelik sabah sadece 12'ye kadar güneş geliyor üzerlerine.
|
Atlas Çiçeğim :p
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 544300Eklenti 544320
Atlasımda baya çiçek tomurcuğu var inşallah tomurcuklarını dökmez. Burada okuduklarıma göre gölgede kalması daha iyi olacak sanırım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Fern La Borde. Küçük pembe çiçekli bir tür.Bahara kadar yaşar mı diye tereddüt ettiğim çiçek baharda çiçek açtı.Aslında 3-4 tane daha tomurcuğu vardı ama fırtınadan döküldüler.
|
Alıntı:
Paylaşımın güzelliği burada işte. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 546477
Fırtınada atlasımın bulunduğu kap düşüp kırıldı bende mecburen saksısını değişmek zorunda kaldım. Acaba çiçeğine bir etkisi olur mu? 3 gün geçti şimdilik bir değişme yok gibi. |
1 Eklenti(ler)
|
merhaba güler hanım benim size bir sorum olucakdı bana gönderdiğiniz çelikleri ben havalar güneşli gitmeye başlayınca dışarı aldım .rengi değişti o güzel yeşil rengi kalmadı tekrar içeri alsam düzelirmi ne yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız sevinirim.gönderdiğiniz atlas çiçeğimi kaybetmek istemiyorum.bende bir güler atlası yaşatıp çiçeklerini çekip size göndermek istiyorum.
|
Bir fotoğraf yüklemediğiniz için cevap vermek biraz zor olacak sevgili sardunya aşkı, ama siz yine biraz içeride tutun bakarsınız yeni filizler verebilir.
Gündüzleri İstanbul biraz ısınmış olsa da geceler bayağı ısı düşük, siz erken çıkarmışsınız. Bir deneyin olmazsa çaresine bakarız. |
Güler hanım gönderdiğiniz atlasların ikisi de aynı renk sanırım. Şekilleri birbirine benziyor. Acaba hangi renk açıyorlar? ;)
|
teşekkürler güler hanım çok sağolun bir denim ona göre tekrar size dönerim. resimde yüklemeye çalışırım.iyi geceler
|
Her ikisi de somondur, biri tutmazsa diye yollamışımdır.
|
Alıntı:
|
Sağ ol sevgili mmanager, ben de biraz araştırdım, bu gün sizin yazdığınız cevaba yakınını yazacaktım arkadaşımıza.
Biliyorsunuz ki kaktüs ve sukulentler hakkında pek bilgim yok, bir üyemiz soru sorduğunda bilen arkadaşlarımız da sizin gibi yardımcı olsalar ne iyi olacak. Forumumuz gönüllü paylaşımcılığı esas almakta; bilenler bilmeyenlere yardımcı olmakta. Tekrar teşekkür ederim sevgili mmanager. |
sn .mmanager verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.renk olarak kahve tonunda oldu.koyduğum yer direk güneş alan bir yerdi.tekrar güler hanımın uyarısıyla içeri aldım inşallah düzelir. sıvı güpre olarak ben genel kullanım olan bir sıvı güpre aldım .biryede okumuşdum genel bitki sıvı gübresinin kaktüs türlerinin hertüründe kullanıldığı yazıyordu oyüzden bende dün genta aldım bir işe yaramazmı yani.
sn.mmanager sizede saygılar selamlar. |
Gece-gündüz ısı farkı bu sıralar çok, havalar biraz daha ısınınca dışarı aldığınızda direkt güneşe koymayın, bitki dışarı çıkınca zaten biraz alışmaya çalışacak bu durumda renk değişimi olabiliyormuş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025