![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili sakdag'dan bir mesaj aldım; Güler abla Manyas'da limonlukta bıraktığın ama güzel giden havalar yüzünden içerdeki ısının adeta atlasımı pişirmiş dediğin atlasın bir iki fotoğrafını koyabilirsen bizler de nasıl olduğunu öğrenmiş oluruz... demesi üzerine, beraberimde getirdiğim atlasın bir iki fotoğrafını basıyorum.
Aşağı yukarı bir haftada yavaş yavaş topralamaya başladı. İyice bronzlaşan yaprakları hafiften yeşile dönüyor, yumuşama daha tam geçmedi ama inşallah onu da halledecek, bitkide yaşama azmi var gibi. Yeni sürgünler ve çiçek tomurcukları bir sürü. Bozulmaya yüz tutmuş ve iyice pişmeye başlamış yaprakları.... yavaş yavaş düzelmeye başlamış şekli Ve beraberimde getirdiğim, balkonumda yemyeşil, sağlıklı olan bir başka saksı. |
3 Eklenti(ler)
|
Atlasınızın bu halini bile görmek çok sevindirici. Yavaşta olsa toparlanmasını bilmek güzel, en kısa zamanda eski gösterişine kavuşacağına ve hatta dahada güzel olacağına eminim.
|
3 Eklenti(ler)
Çok değer verdiğim bir arkadaş bana tomurcuklu bir atlas çeliği gönderdi. Onu büyük bir itina ile saksıya yerleştirdim. Çiçekleri hemen büyümeye başladı bile.
Eklenti 473561 Eklenti 473562 Ben böyle sızlanırken sevgili edelvays58 halime dayanamamış bana atlas köklü atlas gönderdi. Eklenti 473563 Ben bir tane atlas hayali kurarken güzel Allahım bana iki gün içinde iki tane atlas gönderdi. Ne kadar mutluyum ikinize de çok teşekkür ediyorum. Umarım bana bahşettiğiniz bu güzellikleri sizlere layık olarak yetiştirebilirim. Tekrar tekrar teşekkürler. |
Çiçeklerinizi saglıkla büyütün arkadaşlar...Bir gün benimde çiçek görmem temennisiyle....
|
Alıntı:
|
Güle güle büyütün çiçeklerini görün inşallah. Acaba hangi renk açıyor?
|
2 Eklenti(ler)
Yurt dışı çeliklerinden birinde, bu morarmayı gördüm bugün.
Bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerekir? Diğerinin tomurcuğu ve kendisi iyi. |
Alıntı:
Teşekkür ederim Güler Abla. Neyse ki anne atlas iyileşme yoluna girmiş. Aşırı güneş ve biraz da susuzluk çekmiş galiba. Tez zamanda toparlanır sizin bakımınızla. |
Alıntı:
Ciddi bir sorun değil Cemo Abla, sizin fotoğraflarınızdan sonra, şu an bol tomurcuk halinde olan Güler atlasımı inceledim. Güneşi bol alan kısmdaki tomurcuk çıkış noktaları daha renkli, bordomsu renk almış. Güneş almayan yerdeki tomurcuk çıkış noktaları renklenmemiş. Güneş alan yerde çıkan tomurcuklar çiçek açtığında da çiçekleri daha canlı renk, daha koyu oluyor. Pigment üretimi ile ilgili sanırım. Bu atlasların çiçeklerini merakla bekliyoruz. ;) |
Alıntı:
Ödüm patladı görünce. Gözüne bakıyorum tomurcukların, inatla, bit kadarlar hala:mad: Bu gün gübre verdim, bakalım ne olacak.:confused: Bir açsalardı da, kurtulsaydık meraktan.;) |
Sevgili sakdag, buraya koyduğum fotoğraflar düzelmeye başlamış hali, Manyas'da limonluğa girdiğimde şok olmuştum, dik olarak kalmış yaprak hemen hemen hiç yoktu. 10-15 günde ancak bu kadar olabildi. Kendisi de yaşamaya çok azimli, beraberce halledeceğiz inşallah.
|
2 Eklenti(ler)
Cemo Abla, hemen fotoğrafladım sizin için.
Güneş alan.............................................. ....... Güneş almayan Eklenti 473826Eklenti 473827 |
Çok teşekkürler sakdağ. Yalnız, senin çiçekler süper. Halt etmiş bu yurt dışılar:)
|
sevgili jezebel bu Epiphyllum anguliger ve Epiphyllum antonianus türlerini nerden aldınız satın alabileceğim bir yer biliyormusunuz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Tomurcuklar büyüyor 2 tanesinde. Birinde daha küçük. 3 çelikte tomurcuk var şu an. Havalar soğudu, gelişimleri yavaşlamaz inşallah.
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Güler hanımdan aldığım atlas çeliğim büyüyor, tek sorunumum pamuklu bitler.
|
Oksijenli suyla temizleyemediniz mi?
|
bende atlas çiçeği arıyorum fakat bulamıyorum yardımcı olabilecek arkadaş varmı?
|
Merhaba, sayın Güler hanım bana sözünüz vardı,Güler atlas için,adresimi gönderebilirmiyim acaba?Mart ayında hatırlatın demiştiniz.Şimdiden teşekkürler...
|
Alıntı:
Size söz verdiğim gibi başka arkadaşlara da sözüm var ancak şu an atlasım biraz rahatsız ama toparlanacak inşallah. Siz yine adresinizi özelime yazın, gönderime başladığımda gayret ederim. Ben bu mesajımı sileceğim lütfen siz de talep mesajınızı silin ki başlığımız daha derli toplu olsun. ;) |
1 Eklenti(ler)
Bu sabah tomurcuklu olarak hediye aldığım Atlas ım bana günaydın bak nasıl olmuşum diye sordu.
Bir baktım gelinliğini giymiş gülümsüyor. Nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. Hemen resmini çektim. Mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. Ancak geçen ay dikildi ya henüz tam olarak köklenmedi sanırım. Geldiği günkü gibi yaprağı diri değil. Çok sulamak da istemiyorum. çürütmekten korkuyorum. Ne yapmam lazım. Bu güzelliği kaybetmek istemiyorum. Eklenti 478085 |
Siz yine çok su vermeyin ama atlasçı arkadaşlardan fikir almaya devam edin.
|
Atlas çiçeklerim..
2 Eklenti(ler)
Güler hanımın verdiği Atlas Çiçeklerim gayet güzel gelişiyor.Bir tanesinde bayağı çiçek var.Bu vesile ile kendisine tekrar teşekkür ediyorum.Çiçek ve dalların ek yerlerinde beyaz beyaz pamuklu böcekler vardı.Pratik bir çözüm buldum.Dişler için satılan ağız gargarasından(Colgate-plax) ufak bir kaba koydum.Suluboya fırçasıyla gördüğüm yerlere,böceklere sürdüm.Anında Dünya değiştirdiler.Hemde dişleri temiz ve beyaz olarak.:D[ATTACH]Eklenti 480612[/ATTACH]
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025