agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Epiphyllum (Atlas Çiçeği) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/3259.htm)

huki 13-06-2014 11:19

Peki direkt toprağa dikmemi mi tavsiye edersiniz?

A_NOMAD 13-06-2014 11:45

Birkaç gün hiçbir yere dikmeden ve sudan çıkardığınız için mümkünse gazete vs. üzerinde bekletin, kesilen yerin üstünde ince bir nasırlaşma olsun ondan sonra toprağa dikin ve bir hafta sulamayın derim ben.

Elbette bir an evvel de fotoğraf yükleyin ki neden bahsettiğimizden emin olalım.

Madem bir atlas sahibi oldunuz üşenmeyin ilk sayfadan itibaren konuyu okuyun ve emin olun hem çok keyif alacaksınız hem de bilgileneceksiniz benden önermesi ;)

huki 13-06-2014 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1295402)
Birkaç gün hiçbir yere dikmeden ve sudan çıkardığınız için mümkünse gazete vs. üzerinde bekletin, kesilen yerin üstünde ince bir nasırlaşma olsun ondan sonra toprağa dikin ve bir hafta sulamayın derim ben.

Elbette bir an evvel de fotoğraf yükleyin ki neden bahsettiğimizden emin olalım.

Madem bir atlas sahibi oldunuz üşenmeyin ilk sayfadan itibaren konuyu okuyun ve emin olun hem çok keyif alacaksınız hem de bilgileneceksiniz benden önermesi ;)

Çok teşekkür ederim ilginize...

Jezebel 13-06-2014 14:03

Adalet Yağcının organik gübre şerbeti acaba açtırma konusunda işe yarar mı?
Biraz yapıp deneyeceğim.:)
Keçi gübresiyle.

ıldır 13-06-2014 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi huki (Mesaj 1295339)
Sevgili atlasseverler...Uzunca bir süredir atlas arayıp duruyordum.İşyerine giden yolun üzerinde bir balkonda gördüm.Ancak bir türlü ev sahibini göremiyordum.Bakıcıma da bu konuyu anlatınca bana sağolsun istemiş.Bugün atlas çeliğim geldi ancak sanki bildiğiniz sapı var.Hemen suya koydum ama aklıma da takıldı,fotoğraflarda atlas çiçeğinde pek öyle sap görmedim.Akşam eve gittiğimde fotoğrafını da eklemeye çalışıcam ama sizce atlaslarda sap olur mu?

Acaba sizinki bir gecelık gelinmı... sap onda olur....

Fatih 13-06-2014 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi huki (Mesaj 1295395)
Peki direkt toprağa dikmemi mi tavsiye edersiniz?

Sevgili Huki, ben öyle bir yöntem kullanıyorum kaktüslerde kullandığım gibi bunu atlaslarda da kullanıyorum. Çeliği bir kaç gün dışarda bekletip kesilen yerin kabuk bağlamasını bekliyorum. Daha sonra nemli toprağa (ıslak olmayacak nemli olacak) dikiyorum ve bir hafta boyunca hiç sulamıyorum o toprağın nemi yetiyor ona. Hatta toprağı hazırlarken paketteki nemli hali yetiyor ve bu yöntemle hiç kayıp vermedim bu zaman kadar. Geçen haftalarda gelen rhipsalislerimi de bu yöntemle diktim ve oda yeni kökçüklerini göstermeye başlamış.

ıldır 13-06-2014 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 1295532)
Sevgili Huki, ben öyle bir yöntem kullanıyorum kaktüslerde kullandığım gibi bunu atlaslarda da kullanıyorum. Çeliği bir kaç gün dışarda bekletip kesilen yerin kabuk bağlamasını bekliyorum. Daha sonra nemli toprağa (ıslak olmayacak nemli olacak) dikiyorum ve bir hafta boyunca hiç sulamıyorum o toprağın nemi yetiyor ona. Hatta toprağı hazırlarken paketteki nemli hali yetiyor ve bu yöntemle hiç kayıp vermedim bu zaman kadar. Geçen haftalarda gelen rhipsalislerimi de bu yöntemle diktim ve oda yeni kökçüklerini göstermeye başlamış.

Fatıh bey yıne toplu sipariş yaparsanız banada mesaj atarmısınız....

huki 14-06-2014 14:53

Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim ilginize,ancak bir türlü fotoğraf yükleyemiyorum.Ama şöyle tarif edeyim;bildiğiniz odunsu sapı var ve etli kısmı yeşil değil de daha çok bordo ve yeşil karışık gibi...

A_NOMAD 14-06-2014 15:06

2 Eklenti(ler)
'Güler Atlas'ımın son durumu ;)
Önceki görüntüsü burada

Eklenti 501963

'Epiphyllum curio'mun (Sevgili Zafer İnandıklı'nın torunu) son durumu ;)
Önceki görüntüsü burada

Eklenti 501964

sakdag 14-06-2014 15:17

Çok iyi görünüyorlar Sevgili A_nomad.;)

Ben de öğlenden beri pet bardakların içinde diatomitte büyüttüğüm bebek atlasları daha büyük saksılara almakla uğraşıyorum. Yepyeni fotoğraflar azzz sonra. ;)

A_NOMAD 14-06-2014 15:35

Çocuk gibi bakıyorum onlara ;)
Sizin takdirinizi almış olmak da içimi rahatlattı Sevgili Sakdağ, fotoğrafları heyecanla bekliyorum ;)

sakdag 14-06-2014 15:39

2 Eklenti(ler)
Bu güzellerin hepsi pet bardaklarda büyüdüler bu kadar. Yer darlığından üçer dörder biraraya getirdim artık. Lav taşına ektim, diatomitlerini suda silkeleyip.
Eklenti 501974

Ah şu açmayan güzellik.(pembe çiçekli balıkkılçığı)Türkiye'de artık pek çok atlasseverde var ama açtıran olmadı bildiğim kadarıyla. Bizde bekliyoruz öyle. Kollar oldukça uzun, yer karoları 40cm, ona göre karşılaştırın.

Eklenti 501975

Milla 14-06-2014 15:42

Elinize sağlık sakdağ, hepsi mükemmel görünüyor.Özelikle o tırtıklılar :)) çok güzel duruyor. Böyle bir bitki çiçek açmasa bile yine de çok güzel.

A_NOMAD 14-06-2014 15:43

Çok çok güzeller ;)

O zig zag arkadaşın acaba biraz strese ihtiyacı olabilir mi ki? Rahatı görünce çiçek yapmaya üşenmiş olmasın diye düşündüm bir an...

Baktınız ısrarla çiçeğe durmuyor, birkaç hafta Güler Hanım'a misafirliğe yollayın onu, kesin çiçek açar :D Güler Hanım'ın atlas perileri var malumunuz :D

sakdag 14-06-2014 15:45

1 Eklenti(ler)
Bu balkondan bir köşe, ''MY EPİPHYLLUM JUNGLE'' ;) Kıpırdatmaya korkuyorum, kırılacaklar diye....İçiçe yaşıyorlar, kendi hallerinde. ;)

Eklenti 501976

Milla 14-06-2014 15:47

Süpeeeeeeeeeeeeeer........................

sakdag 14-06-2014 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1295705)
Çok çok güzeller ;)

O zig zag arkadaşın acaba biraz strese ihtiyacı olabilir mi ki? Rahatı görünce çiçek yapmaya üşenmiş olmasın diye düşündüm bir an...

Baktınız ısrarla çiçeğe durmuyor, birkaç hafta Güler Hanım'a misafirliğe yollayın onu, kesin çiçek açar :D Güler Hanım'ın atlas perileri var malumunuz :D

Güler Abla'nın balıkkılçığı da açmamış maalesef. Merakla çiçek bekliyoruz bu türden.;)

A_NOMAD 14-06-2014 15:51

Jungle'ınıza kelimenin tam anlamıyla bayıldım ;) Allah herkese böyle jungle'lar nasip etsin, fıs fıs saatlerinde atlas kardeşlerin toplu halde keyif gülüşmelerini hissettiğinizi düşündüm bir an... İnsan yanlarından ayrılmak istemez :)

sakdag 14-06-2014 15:56

1 Eklenti(ler)
Bu şahane güzellik podyuma ilk kez çıkıyor olabilir. En arkalardaydı, bir yaprak verdiğini görünce,güneşten daha çok faydalansın diye önlere aldım. Geçen yıl bir tomurcuk verdi, tomurcuk büyüdü büyüdü, tam açmaya yakınlamışken bir sabah yerde buldum kendisini...:p

Adı da şeydi... İsim defterimi bulmam lazım, hatırlayamadım. Amerikalıların mahkumlara işkence yaptıkları ünlü bir hapishane var o ülkede, ona benziyor ismi.
Neyse bakıp yazıyorum hemen...;)

Eklenti 501977

hakiiki 06 14-06-2014 16:09

alkadraz?

sakdag 14-06-2014 16:11

İsmi : Epiphyllum guatemalense monstrosa. Guatemala'da keşfedilmiş olmalı.

Kendi etrafında dönen ve aynı zamanda daire oluşturan, sert çok sert yaprakları karakteristik özelliği.Zaman zaman kuruyup kaldı mı diye dokunma ihtiyacı duyuyorum, canlı mı diye. Yavaş büyüyor bir de.

Google'daki görsellerde saksıdan sarkıtmayı tercih etmişler genelde ama benim bitkim pek öyle olmadı.

hakiiki 06 14-06-2014 16:12

not alkadraz!

:(

A_NOMAD 14-06-2014 16:15

Pek süslü ve nazlı bir hanımmış o da fırfırlı yapraklar falan pek havalı... Sevgili balık kılçığı gibi ;)

Alcatraz, yaratıcı bir benzetme olmuş kutlarım :D

hakiiki 06 14-06-2014 16:17

en ünlüsü oydu :D

sakdag 14-06-2014 16:22

Sayın Hakiiki, sizin kılçık atlasında epey büyük. Ne kadar zamandır bakıyorsunuz?

Bir de meraktan soruyorum kusura bakmayın, yeni üye görünüyorsunuz ama balık kılçığınız var, bu bitkiyi nasıl keşfettiniz? ;)

ıldır 14-06-2014 20:03

Sevgili Sakdag

Atlaslarınıza bayıldım..Oldukca çeşit bulabilmişşiniz..Çiçeklerinide bekliyoruz hep birlikte...

sakdag 15-06-2014 17:12

İnşallah Sayın Ildır, çiçek beklentimiz uzun sürmez. Kimi çeşitlerde 3 yıllık emeğim var. Edinmek için gösterdiğim çaba, zorluklar ve büyümeleri için gösterdiğim özeni de eklersek hepsi benim için kat ve kat değerli oluyor.
Şöyle koca koca saksılarda bol çiçeklerle arz-ı endam edecekleri günü hayal ediyorum. ;)

melek yüzlü 16-06-2014 08:48

Iyi günler a-nomad,
bitkiniz çok güzel gelişmiş. Elinize emeğinize sağlık. Kaç yılda bu hale geldi ve nasıl bakıyorsunuz?

A_NOMAD 16-06-2014 09:53

Çelik olarak elime geçtiğinden bu yana daha bir yıl olmadı, aman nazar etmeyin :D

Toprak karışımlarında torf+dere kumu+perlit+leonardit+yanmış gübre var, saksıları ihtiyaçlarından büyük değil, tüm gün güneş alıyorlar sadece öğlen güneşinden koruyorum, toprakları kurumadan su vermiyorum (suyumuz yağmur suyu) ve bol bol ama inanamayacağınız kadar bol konuşuyorum onlarla ;)

huki 16-06-2014 10:24

1 Eklenti(ler)
işte benim atlasım...Eklenti 502382

Yagmur143 17-06-2014 12:36

5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim atlaslarım. Çok güzeller.

sakdag 17-06-2014 12:38

Pembeler iki farklı tür mü acaba Sayın Yağmur143. Şahaneler gerçekten.;)

Yagmur143 17-06-2014 12:40

Evet sayın Sakdağ. İki tür ama türlerini bilmiyorum.

sakdag 17-06-2014 18:36

Son fotoğraftaki pembe ''epiphyllum deutsche kaiserin''.

lusoari 17-06-2014 19:31

Sevgili Yağmur pembelerde, kırmızıda harika görünüyor tebrik ederim sizi.
İnanırmısınız bilmem ama bugün başım çok ağrıyordu akşam üstü biraz dinlenmek için uyumak istedim ve rüyamda bir sürü atlasım vardı değişik renklerde çiçeklerini açmışlardı ve tam koklamak için yanlarına gittiğimde uykumdan uyandım :D bunlar artık rüyalarıma girmeye başlıyorlar.
Bendekilerden biride tomurcuk oluşturdu sabırsızlıkla bekliyorum, bakalım ne olacak.

ıldır 17-06-2014 19:44

Sevgili Yagmur...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YAGMUR143 (Mesaj 1296576)
Bunlarda benim atlaslarım. Çok güzeller.

Bunlar güzelden öte... şahane....

Yagmur143 18-06-2014 06:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1296699)
Son fotoğraftaki pembe ''epiphyllum deutsche kaiserin''.

Sayın Sakdağ bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Atlasım bu yıl ilk defa açtı. Çiçekleri diğer türden daha narin.

Yagmur143 18-06-2014 06:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1296714)
Sevgili Yağmur pembelerde, kırmızıda harika görünüyor tebrik ederim sizi.
İnanırmısınız bilmem ama bugün başım çok ağrıyordu akşam üstü biraz dinlenmek için uyumak istedim ve rüyamda bir sürü atlasım vardı değişik renklerde çiçeklerini açmışlardı ve tam koklamak için yanlarına gittiğimde uykumdan uyandım :D bunlar artık rüyalarıma girmeye başlıyorlar.
Bendekilerden biride tomurcuk oluşturdu sabırsızlıkla bekliyorum, bakalım ne olacak.

Teşekkür ederim sayın Lusoari. Bende çiçeklerle yatıp çiçeklerle kalkıyorum. Başım ağrıdığında **** moralim bozulduğunda çiçeklerim bana terapi gibi geliyor. Her sabah işe gitmeden önce onları izliyorum evden öyle çıkıyorum. Umarım sizin atlasınızda biran önce açar da bol bol seyredersiniz. Bu arada atlasları kokmak hiç aklıma gelmedi. Akşam eve gidince ilk işim onları koklamak olacak...

Yagmur143 18-06-2014 06:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1296723)
Bunlar güzelden öte... şahane....

Çok teşekkür ederim Sevgili Ildır.

ahsenn 18-06-2014 12:03

Atlaslarınıza bayıldım muhteşem olmuşlar sn. Yağmur.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025