agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Epiphyllum (Atlas Çiçeği) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/3259.htm)

Jezebel 14-05-2014 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1283335)
Tam da adamına söylüyorsun sevgili sakdag.
Nasıl yapacağım anlat bana.

İstanbul'dan getirirken bir tomurcuğu kopmuş demiştim ya bir de dalı kopmuş. Dalın koptuğunu iki-üç gün sonra farkettim. O zaman da ortadan bölüp başka bir kaktüs dibine batırdım. Eğer tutarsa onların biri senin, diğeri jezebel'in. Yoksa kapsül oluşursa beklersin.
Sanırım drhegeli de kapsüllere meraklı, dedim ya oluşursa ona da sana da gönderirim.

Sevgili Güler,
Bu güzelliği yeni gördüm, nefesim kesildi.
Beni düşünmenize sevindim, çok sevindim.
Tohum oluşursa yetiştirme konusunda yardımcı olurum, paylaşırim.
Bu üzüntü dolu günde bu haber iyi geldi.
Saygılar.

lusoari 15-05-2014 11:48

Güler ablacığım, bu nasıl bir güzellik nefesim kesilerek izledim ve okudum. Muhteşem, Allah nazarlardan saklasın, sizin harika bahçenize de böylesi yakışır. Gün gelir paylaşmak isterseniz hiç kimse hayır diyemez, upuzun bir listeniz olur inşallah.
Başarınızdan dolayı tekrar tebrik ederim, o güzel elleriniz hiç dert görmez inşallah. :D

Güler 15-05-2014 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1283497)
Çiçeklerin ömrünü de takip edin Güler Ablacım.

Sevgili sakdag, ilk açan iki adet çiçek, boyunlarını büktü. Benim İstanbul dönüşü açılışını izlediğim daha diri.
Sanırım çiçek ömrü üç gün diyebiliriz.

Güler 16-05-2014 14:07

2 Eklenti(ler)
Ayrı ayrı saksılarda olan atlasda da çiçek tomurcuklatı oluşuyor.
Biri çok koyu renk, diğeri çok açık. Açık olan büyük bir ihtimal beyaz ama tam kestiremiyorum. Somon da olabilir.
Kaktüsçüler fikir verebilirler.

ıldır 16-05-2014 22:56

Güler Hanım

Yeni açılacak olanlarıda heyecanla beklıyoruz...Yeni sürprizler yakında....

Güler 17-05-2014 07:57

2 Eklenti(ler)
Sarı atlas çiçekleri diri diri olarak üç gün yaşam veriyor ve sonra boyunlarını büküyorlar.

Aynı bitkideki yeni çiçek oluşumu büyümeye devam ediyor. Bakalım bu da kırmızı atlasım gibi hep çiçek verecek mi yoksa senede bir defa mı açacak, merak ediyorum.
Bilgisi olanlar var mı?

ıldır 17-05-2014 16:31

Atlaslar senede bir kez açar dıye biliyorum ama siz bu sarıyıda devamlı açtırırsınız.. En azından evdeki ablasını kıskanıp acıcaktır...

Jezebel 18-05-2014 06:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1284587)
Sarı atlas çiçekleri diri diri olarak üç gün yaşam veriyor ve sonra boyunlarını büküyorlar.

Aynı bitkideki yeni çiçek oluşumu büyümeye devam ediyor. Bakalım bu da kırmızı atlasım gibi hep çiçek verecek mi yoksa senede bir defa mı açacak, merak ediyorum.
Bilgisi olanlar var mı?

Umarım tohum oluşur. Buradan yüzlerce yeni bitki çıkar.
Gaza geldim, aklımda kalan atlası alayım, pahalı tamam da, çoğaltıp yaygınlaştırmayı düşünecek olursak, onlarca insanı mutlu edebilir ...

ıldır 18-05-2014 11:43

Sevgili Jezebel...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1284869)
Umarım tohum oluşur. Buradan yüzlerce yeni bitki çıkar.
Gaza geldim, aklımda kalan atlası alayım, pahalı tamam da, çoğaltıp yaygınlaştırmayı düşünecek olursak, onlarca insanı mutlu edebilir ...

Pahalı dedıgınız atlası nereden alıyorsunuz..Öyle bir imkanınız varsa fazla alabilirsiniz.. Kargo ucretını ve çiçek bedelini paylaşabiliriz...Özellikle bu sarı cok güzel..Başka renklerde olabilir...

Güler 18-05-2014 12:11

Sarı atlas daha küçük ama sağdan soldan sürgünler vermeye başladı. Eğer koruyabilirsem sanırım seneye bundan da çelik göndermeye başlarım.

Sevgili jezebel, pazar günü sakdag bize gelecek. O kopan dalı toprağa daldırdım, sakdag anlar tutup tutmayacağını. İnşallah tutar, o zaman onun biri sizin. Satın alacağınız bununla aynı ise bir düşünün derim.

Benol Hazaroğlu 18-05-2014 13:06

1 Eklenti(ler)
Sarıdan bana da piyango vurabilir umuduyla. Meşhur Güler atlas.

Benol Hazaroğlu 18-05-2014 13:07

1 Eklenti(ler)
Güler atlas.

Jezebel 18-05-2014 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1284917)
Sarı atlas daha küçük ama sağdan soldan sürgünler vermeye başladı. Eğer koruyabilirsem sanırım seneye bundan da çelik göndermeye başlarım.

Sevgili jezebel, pazar günü sakdag bize gelecek. O kopan dalı toprağa daldırdım, sakdag anlar tutup tutmayacağını. İnşallah tutar, o zaman onun biri sizin. Satın alacağınız bununla aynı ise bir düşünün derim.

Teşekkür ederim.
Almak istediğim dev çiçekli pembe renkte...

Epiphyllum Kiwi Candy Floss ( Pamuk şekeri)

Bakıyorum ;)

Benol Hazaroğlu 18-05-2014 13:17

Ortak sipariş açsan ne güzel olurdu. Ama uğraşabilirmisin bilemiyorum. İşte o zaman ne kadar çok kişi sevinirdi.
Belki bir hayırsever arkadaşta dağıtımı üstlenirdi. Biliyorum senin için zor ama.

ilksenozturk 20-05-2014 12:39

bebek atlaslarım

2 Eklenti(ler)
güler atlas ve sevgi atlasından sonra 4 tane daha bebek atlasım oldu.
sitenin çok değerli bir üyesinden, kendisine çok teşekkür ediyorum tekrar

güler atlas ve sevgi atlası çiçek açmadılar ama güzel geliştiler. belki de hep iç mekanda bakmak durumunda kaldığım içindir.
yeni tanışacağım evde onları koyabileceğim daha uygun bir alanım da olacak.
inşallah hep beraber açarlar sonunda

n.yıldız 21-05-2014 14:15

Arkadaşlar atlaslarınız çok güzel. Umarım benimki de çiçeklenir.
Ben sevgili gülsu'dan gelen atlasımı farklı bir yöntemle çoğalttım. Belki işinize yarar.
Atlasım bana geldiğinde köklenmiş bir yaprak halindeydi ve toprak içinden kısa zamanda sürgün vermeye başladı. Anaç yaprakta hiçbir değişiklik olmayınca, bu yaprağın üstten 5-6 cm. kadarını kesip çelikledim. Ya olur, ya ölür diyerekten. Üstelik bazı günler çok uzun süre direkt güneş aldı. 2 ay gibi uzunca bir zamandan sonra yaprakta sürgün görünce çok mutlu oldum.
Havalar sıcak olsa belki daha kısa sürede sürgün verebilirdi. Bizim buralar hala çok soğuk.

Orhan Özbilgiç 21-05-2014 18:57

2 Eklenti(ler)
Benim ''Güler Atlas'' ım tam açmak üzereyken, iki gün önce İstanbul'a gelmek zorunda kaldım. Ne yazık ki, tam anlamıyla açtığını göremeyeceğim. :(

Eklenti 494941

Eklenti 494942

sakdag 21-05-2014 20:13

2011 yılında foruma üye olma sebebimdir atlas çiçeği. Arayıp arayıp bulamadığım bir çiçekti. Forum başlığını incelediğimde, Güler Abla ve Sevgili Jezebel dışında bu bitkiyi yetiştiren çokta fazla kimse yoktu. Aradan üç yıl geçti, atlas sevdalıları çoğaldı, evlerimizde neredeyse artık bulunmayan bu güzel çiçeğin yaygınlaştığını görmek şahsım adına çok sevindirici.

Türkiye'de bulunan türler kırmızı klasik tür ve pembe açan türdü. Sonra somon Güler atlas yayıldı Türkiye'ye. Son bir iki yılda yurtdışı siparişlerle, binbir emekle çelikler yetiştirmeye çalışıyoruz her renkten.

Gelecek yıllarda çelik yetiştiren tüm arkadaşların saksılarının dolu dolu ve her renkten çiçeklerle dolmasını diliyorum şimdiden. Sarı muhteşem nazende atlasımızdan sonra balık kılçıklarımızın da çiçeklerini görmek istiyoruz artık.

Güler 21-05-2014 20:33

Balık kılçığı bana gerldiğinde 5-6 cm boyundaydı, şimdi uzadı da uzadı, çok da sağlıklı görünüyor ama daha çiçek vermedi. Çiçeğe dönmesi için bir zamanı mı var, yani belirli bir boya mı gelmesi, yoksa belirli bir seneyi mi doldurması gerekiyor.

Bunun çiçeğini açtıran var mı? Nasıl bir çiçek?

sakdag 21-05-2014 21:05

1 Eklenti(ler)
Eklenti 495035

http://i.ebayimg.com/00/s/NjY3WDUwMA...SgvRB/$_35.JPG
fotoğraflar alıntıdır.

2 türlü çiçeği var Güler Abla. Bu iki türden de bende var ama ne zaman açar hiç bilmiyorum. Bir tanesi epey büyüdü. 4-5 uzun dali var, 50 cm'i geçmiş olarak.

Güler 21-05-2014 21:11

Aaaa değişik bir çiçek türü.
Benimkinin de boyu uzadı ama yukarıdaki gibi o kadar dallı budaklı değil, olsa olsa 30-35 kadar dalı vardır.

Bakalım ne renk açacak.

Bu fotoğraflar internetten mi?

sakdag 21-05-2014 21:12

Evet internetten Güler Abla. Alıntıdır diye ekleyeyim mesajıma.

mmanager 22-05-2014 11:05

Ben de de kılçık atlası var fakat 2 yıldır açamadı.Çiçek üreten bir abla atlasın köklerinin bir kısmı dışarda olacak ve taze oksijen alacak demişti.Hatta yanlış ekmişsiniz diye face de bir kaç kişiyi uyarmıştı.Mümkün olduğu kadar derin dikilmemesi gerekiyormuş.Kökleri taze oksijen alırsa çiçek açar özelliği o demişti.Ben de atlas çiçeği saksılarına bolca delik açıyorum bu yüzden.Acaba saksısının üstünden bir kısım toprağı alıp orkidelerde kullanılan iri taneli cocopeat ve çam ağacı kabuğuyla doldursam mı diye düşünüyorum... Selamlar herkese...

olcim 22-05-2014 12:07

Ben de nihayet buldum ! Bu gün seminer için gittiğim okulda , hem de çiçeklenmiş görünce şok oldum , elbette hemen incelemeye başladım . Eh okul müdürü de çiçekten çalacaksanız göstermeden almalısınız deyince gülüştük . Diş sağlığı semineri bayağı verimli oldu . Artık benim de bir atlas çiçeğim var , üstelik eve gelince üzerinde minnacık bir tomurcuk olduğunu fark ettim , sevincim katlandı .

Sevgi Durul 22-05-2014 21:44

4 Eklenti(ler)
Aslında açmadan paylaşmayacaktım, sabredemedim. Bunu tomurcuğa benzettim. Daha bir çok var. Açmamasıyla ünlü kırmızı atlasımda.:rolleyes: Umarım bu sefer kazasız belâsız açar.

Eklenti 495299

Çok değerli bir kardeşimizin gönderdiği yeni atlas çeliklerim.

Bunda etiket yoktu, rengini bilmiyorum.

Eklenti 495300

Bu iki fotoğraftakileri karıştırmış olabilirim. Biri epiphyllum atlantis, diğeri epiphyllum chi chi castenago.

Eklenti 495301

Eklenti 495302

Son fotoğraftaki köklü geldi. Kardeşimize bir kez de buradan teşekkür ederim.

yeşillim 23-05-2014 06:33

1 Eklenti(ler)
Güler Hanım'cım, tekrar teşekkür ederim. Çiçeklerimiz açtığında görüşmek dileğiye..

ilksenozturk 23-05-2014 06:48

[QUOTE=SDurul;1287071]Aslında açmadan paylaşmayacaktım, sabredemedim. Bunu tomurcuğa benzettim. Daha bir çok var. Açmamasıyla ünlü kırmızı atlasımda.:rolleyes: Umarım bu sefer kazasız belâsız açar.

Çok değerli bir kardeşimizin gönderdiği yeni atlas çeliklerim.

Bunda etiket yoktu, rengini bilmiyorum.
Bu iki fotoğraftakileri karıştırmış olabilirim. Biri epiphyllum atlantis, diğeri epiphyllum chi chi castenago.

Son fotoğraftaki köklü geldi. Kardeşimize bir kez de buradan teşekkür ederim

gözünüz aydın sevgili Sdurul.
bana da göndermiştiniz hatırlarsanız. çok güzel gelişti ve söz verdi, seneye çiçek açacak:) doğu cephe dış mekana taşıyacağım onu, yeni yerini sevecektir.
bana chi chi castenago'nın yaprak yapısı kılçığa daha çok benziyor diğerine göre gibi geldi. benimkiler daha bebecik oldukları için net bilemiyorum ama sanırım aynı değerli insan tarafından aldık bu hediyeleri sizinle :)

Güler 23-05-2014 08:16

Köpek, atlas çiçeği tomurcuğunu yer mi yemez mi?

Valla gözüm gibi bakıyordum, beyaz açacak diye umut ediyordum bir de göreyim ŞİVA, hakkından gelmiş. Bu arada sanırım yan dal dikenleri de burnuna mı batmış ne, patisi ile burnunu temizlemeye uğraşıyor. Ama olan benim 2 adet mini çiçek tomurcuğuma oldu.

Mutfağa girip de komşulara çay getireyim derken, hiç müsade etmediğim balkona çıkmış. Halbuki her gelişinde balkona çıkmaması için tembihlerdim o da bahçe yolu üzerinde oturur sahibi kalkana kadar beklerdi.

Eğer sağlam kaldı ise bir tane mini tomurcuk var, eğer onu da zedelemediyse inşallah açar.

Seabert74 23-05-2014 12:31

öncesi - sonrası

2 Eklenti(ler)
10.yıl kutlamasında edindiğim Güler atlasım...
İlk aldıgımda dışarıda tuttum, sanırım adapte olamadı ve tomurcugu kaybettim. Sonra eve almayı planladım ama, tüm gün dışarıda oldugum için gün içinde havasız kalacagını düşünerek, dışarıda tutmaya devam ettim.
Şimdi Güler atlasımın gelişimini açıkça görebiliyorum.
Teşekkürler Güler hanım :)
İlk fotograf geldiği zamana, ikincisi ise düne ait :)

A_NOMAD 26-05-2014 13:43

1 Eklenti(ler)
Güler Atlasım sürgün verdi :p

Güler 26-05-2014 14:24

Koyu kırmızı çiçek tomurcuğu olanın adı Paetz miş. Bakalım nasıl açacak. Sakdag'ın söylediğine göre dışı kırmızı orta çanağı beyaz çiçekli olabilirmiş.....

Muda 28-05-2014 23:04

1 Eklenti(ler)
Güler hanımın atlaslarında sadece potasyumlu gübrenin dışında bir şey var. Yurt dışından gelen 30 atlastan sadece iki üç tanesinde filiz olduğu halde Güler hanımdan aldığım atlas çelikleri çok güzel geliştiği gibi çiçekler de açıyorlar.
Nerede ise aynı zamanda diktiğim atlas çeliklerindeki fark çok bariz.
Tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

Eklenti 497381

Birkaç fotoğrafı da kaktüs sayfama atıyorum.

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1285212

A_NOMAD 29-05-2014 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1289348)
Güler hanımın atlaslarında sadece potasyumlu gübrenin dışında bir şey var. Yurt dışından gelen 30 atlastan sadece iki üç tanesinde filiz olduğu halde Güler hanımdan aldığım atlas çelikleri çok güzel geliştiği gibi çiçekler de açıyorlar.
Nerede ise aynı zamanda diktiğim atlas çeliklerindeki fark çok bariz.

Güler Atlas sihirli ;) O atlasa Sevgili Güler Hanım'ın enerjisi geçmiş sanırım :p

mmanager 29-05-2014 08:02

Sayın Muda Atlas çiçeğinden gördüğüm kadarıyla küçük saksılara dikilenler daha çabuk gelişiyor ve sürgün veriyorlar.Büyük saksılara dikilenler ise önce saksıyı dolduracak kadar kök oluşturmaya çalışacağı için sürgün vermekte gecikiyorlar.Hatta kare saksının da etkili olduğunu söylüyorlar.Çünkü kare saksıda geliişen kökler köşeye gelip çarpınca kök gelişimi durup gövde ve sürgün gelişimine geçiyormuş.Yuvarlak saksıda ise kökler sürekli daire şeklinde büyümeye devam ederek gövde gelişimini yavaşlatıyormuş.Gerçi bu durum mum çiçekleri için de geçerlidir.Size bir tavsiyem olacak atlaslar diatomitle daha çabuk kök veriyor ve gelişiyorlar hem de çürüme riski daha az oluyor...Saygılar selamlar herkese...:eek::eek::eek:

Güler 29-05-2014 08:30

2 Eklenti(ler)
Açmasını beklediğimiz diğer atlasda 2 adet tomurcuk daha küçük ama üçüncü olan bayağı yola girdi.

Güler 29-05-2014 19:42

1 Eklenti(ler)
Sabahki tomurcuk beş dakika evvel açtı.
Çok koyu kırmızı, saat 20.45 hava karardı ama ne olur ne olmaz diye fotoğraflamaya çalıştım.
Sabah umarım daha güzel bir fotoğraf çekebilirim.

Zafer İnandıklı 29-05-2014 22:09

1 Eklenti(ler)
Güler ablama sonsuz teşekkürler.

Güler 30-05-2014 07:21

4 Eklenti(ler)
Çoğunuzun, hele kaktüsçü dostların heyecanla bekledikleri çok koyu tomurcuklu atlas dün gece çiçeğini göstermeye başladı.
Geç vakit olduğu için fotoğraflamaya çalışsam da karanlıkta pek belirgin olmadı.
Bu sabah ben de heyecanla (beni de karıştırdınız ya bu işe, size ne demeli bilmem ki) bir iki kare yakalayayım diye balkona çıktım.

Çiçek boyutu iri. Dış çanak yaprakları çok koyu kırmızı ve ince ama iç yaprakları tamamen fuşya ve daha geniş. Çok güzel bir renk. Fotoğrafta belirgin gözükmüyor.

Çektiğim fotoğraflarda renk belirgin olsun istedim ama ne kadar başarabildim bilemem.

Bu da siz kolleksiyoncularda olması gereken bir tür. Ama biraz bekleyeceksiniz. Umarım sarı ile bunu ömrüm olursa seneye dağıtıma sokarım. ;)

Muda 30-05-2014 08:04

Güler hanım bu da çok güzel. Sanırım kokusu yok. Bu şekilde giderse atlas ve maviş çeşitleri dışında diğerleri biraz daha geri planda kalacaklar. Üç dört yıla kalmaz atlasların çeşitli renkleri çoğu kişide olacak gibi görünüyor.

Güler 30-05-2014 08:35

Sevgili Muda, mesajını okuyana kadar koklamak aklıma gelmemişti, okur okumaz hemen gidip kokladım. Bir koku alamadım ama belki de akşam kokar diye tekrar koklarım.
Bu arada koklarken burnunun ucu sapsarı oldu, o zaman da sakdag'ın tozlaşma dediği şey aklıma geldi. Hemen bana öğrettiği şeyi yaptım, belki de kapsül oluşturur.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025