![]() |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Epiphyllum Yellow Tang tohumdan, yeni ektim
Eklenti 594716 Olur da çimlenirse, böyle olacak. Eklenti 594717 8 tohum vardı, biri sıçrayıp kayboldu, 7 tohuma şans verelim. |
Çok çok güzel.. şansları bol olsun..
|
1 Eklenti(ler)
|
Tohumdan yetişen atlas ne kadar sürede çiçek açar? Benim çelikten büyüttüğüm Güler ablanın somon renkli atlası 3. senesinde açmaya karar verdi. Bu sefer açacak galiba çünkü onlarca tomurcuk var inşallah tomurcukları dökmez.
|
Alıntı:
Bir de bazen köpekler meraktan da olsa sizin gözünüzün içine baktığınız tomurcuğu yiyor, benim başıma geldiği gibi. ;) |
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim güler atlasım.
geldiği ilk yıldan bu yana çiçek açan.şu anda mevsimi şartları zorlayıp,ta açmaya çalışan fedakar atlasım yirmi gündür bizim yokluğumuz da kapalı odada havasız ısıtmasız zor da olsa açmayı başarmış. |
Çok sevindim sevgili efeege, çabucak büyür siz de bol bol paylaşımlara katılırsınız inşallah.
|
1 Eklenti(ler)
Gelişme durumumuzda gayet iyi gidiyor.
ikinci saksıya yedekleme yapacağım bu yıl ondan sonra paylaşıma başlarım. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 597694 Eklenti 597695 Bu da Hatay güzeli kırmızı çiçekli atlasım oda üçüncü senesinde tomurcuk verdi. Güler atlasımla yan yana kıskandı galiba açmak istedi. Şimdilik bir tomurcuk ama bir kaç tanede henüz tam belli olmayan tomurcuk gibi oluşumlar var. ;) Eklenti 597696 |
Merhaba araniza yeni katildim. Formun nasil kullanildigini anlayamadim iki gunduk kurcaliyorum. Ben atlas cicegini hic bilmiyordum. Ruyamda gordum. Once adini buldum bi gizemli cicegin. Simdi kendisini ariyorum. Butun arkadaslarimi seferber ettim. Pek kimselerde olmayan satilmayan bir cicek. Nereden bulabilirimki
|
Alıntı:
Forum kullanma konusunda bu başlıklar işinize yarayacaktır. agaclar.net Forum Kuralları - agaclar.net SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net Ücretsiz paylaşımlar için ise aşağıdaki genel başlığı kullanıyoruz. Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net Sizin için atlas paylaşım sayfasının linkini de alta ekliyorum. atlas |
Tesekkur ederimmm
|
Sevgili sumeyra47, maşallah çok çiçeğiniz açacak gibi aman yerini oynatmayın, biraz daha ısınsın havalar siz görün atlasınızı o zaman, biri açıp solarken diğeri yola girecek. Çok sevindim.
|
Balık kılçığı atlasım köklendi hatta sürgünler çıkarıyoruz. Çok zor kökleniyor sanmıştım ama diğer atlaslar gibi kolay köklendi.
Sevgili Jezebel nasılız? http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...8aa4e02f68.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...6fb8277a4f.jpg |
Sevgili sümeyra47 bravo :)
Bir de açtırırsanız, dileyin benden ne dilerseniz :) Hollandaya gidip çiçekçilik sektöründe çalışayım emekli olunca. Bu hollandalılar bu çiçekleri nasıl açtırıyorlar çözemedim gitti:p Flemenkce zormudur ki? |
Benim kılçık atlasım da yıllardır açamadı bir türlü Sevgili Jezebel. Sabırla bekleyenlerdenim.
|
Çok besin almasın, daralsın da açsın diye özel katüs ve orkide toprağından saksı harcı yaptım, kar etmedi:(
|
Kılçık atlasın çiçek açması uzun sürüyor. Selenn bana getirdiğinde 5-6 cm ya vardı ya yoktu. Boyu 1 m oldu sonra başladı çiçeği ama hızla boy attı. Sanırım 4 sene kadar sonra çiçeklendi.
http://www.agaclar.net/forum/1324973-post35.htm |
Benım kılcık atlas ıkı yılını doldurdu.. Daha beklemek gerek demekkı.. Olsun yanlız yapragı bıle cok guzel.. Bize beklemek kalıyor....
|
2 Eklenti(ler)
atlasımın son durumu böyle sizce tomurcuk mu yine sürgün mü?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Atlasın yanından çıkan bu şey atlasa mı ait 2 adet çıkmış topraktan
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Onu oradan almalımıyım, birbirlerine zarar verirlermi acaba tam da atlasım tomurcuk yaptı şimdi onu alırken zarar verirsem
|
Alıntı:
Sevgili masal_naz şu durumda ayırırsanız bence her ikisi için tehlikeli olabilir diye düşünüyorum, ben olsam hiç yerinden oynatmam o soğanlının yapraklarını kurumasını beklerdim, kuruduktan sonra soğanları oradan alırdım. Ama yine de siz bilirsiniz. |
Peki öyle kalsın arkasında bir adet daha var tam dibinde *** zarar vermez atlasa
|
Atlas bitkisini çelik ile çoğaltabilir miyiz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
atlasımın güzel tomurcukları ;)
|
1 Eklenti(ler)
bildiğim kadarıyla çiçekleri pembe olucak;)
|
Benimde Güler atlasım tomurcuklandı,çok teşekür ederim Güler hanım.
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025