![]() |
1 Eklenti(ler)
Atlasımda üç sürgün, sanırım bir de tomurcuk var
Toprağında siyah minicik sinek mi böcek mi bilmiyorum ondan var. Çiçekçiden toz ilaç aldım toprağına sulandırıp döktüm, umarım yok olurlar. |
1 Eklenti(ler)
Tomurcuk sanırım
|
1 Eklenti(ler)
Bu tomurcuk değil mi
|
Alıntı:
|
Büyüdükçe ben de sürgüne benzetiyorum
|
Havalar soğudu atlas istanbulda dışarıda dayanabilir mi?
|
Alıntı:
Bu sıcaklıklara şimdilik dayanabilirler belki ama daha da düştüğünde hele ki don olursa dayanamazlar, yedekte bir koruyucu önlem seçeneğiniz bulunsun bence. |
1 Eklenti(ler)
Atlas çeliklerimi diktim, saksısı dışarıda kapı önünde duruyor. Önerisi olan arkadaşlar var mıdır? Yani herşey tamam mıdır?
Eklenti 579453 |
Benim de sorunum evde ısıtılmayan alan yok :( inşallah dayanırlar bi şekilde bu akşam hepsini içeri alıcam
|
Alıntı:
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/ortualt...cilik/2826.htm |
2 Eklenti(ler)
Atlasım harika; geçen çiçekleri tohum kesesi bağlarken bir yandan sürgün veriyor bir yandan da çiçek tomurcukları olgunlaşıyor.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
atlaslarım, hafif bir kıpırtı var.Kökleri çürümesin diye korkarak şu veriyorum.
|
Yapraklarında fısfısla nemlendirme yapabilirsiniz.
|
4 Eklenti(ler)
Çok hızlı büyüyor birde açsa ne güzel olur. ;):rolleyes:
Eklenti 583522 Eklenti 583526 Eklenti 583525 Eklenti 583524 |
Atlas çiçeği
2 Eklenti(ler)
Geçen yaz iki tomurcukken sadece bir tane çiçek açan kırmızı atlasım. Küçücük çelikken açan atlasım benim ilk açan atlasım oldu. Hayatımda ilk defa atlas çiçeği canlı olarak gördüm. :D:o Keşke Güler atlasımda açsa. :mad: :(
|
ne kadar özel bir görüntüsü var .. nice çiçeklerini görürsünüz umarım
|
nasıl yapsam?
Sayın SDurul'un yolladıkları arasında yaklaşık 25 cm boyunda bir atlas çeliği de var (bkz. şurada, en üstte). 2 parçaya bölsem daha mı iyi olur acaba, ne dersiniz?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Sayın A_Nomad. Daha önce hiç Atlas bakmadığım için en sağlıklısı nasıl olur, bilemedimdi (çoğu zaman tereddüt içindeyim aslında).
(Bu arada; evvelden durumunu danışıp bebeklerini kurtarmaya çalıştığım bir kaktüsüm vardı, kaktüs hastalıkları bölümünde yardımcı olmuştunuz bana- baharda sağlıklı fotoğraflarını paylaşabilmek umuduyla bakıyorum onlara.) |
Alıntı:
Bu ilk çeliklemenizi yaptıktan sonra rahatlayacaksınız emin olun, atlaslar çok kolay köklenir. Çeliğinizin kesilme noktası ıslakken toprağa daldırmayın, havadar ve gölgelik bir yerde birkaç gün kurusun öyle dikin. Kargoyla gelen çelik zaten hemen dikilmeye hazırdır ama eğer ikiye bölerseniz diye bunu hatırlatıyorum, toprağa daldırılacak kısım ıslak olursa çürüyebilir. Toprağınız ne ıslak ne de kuru, sadece nemli olsun. Diktikten sonra sadece toprağı kurudukça ve çok az, çeliğin toprak altında kalan kısmına nem sağlayacak kadar su verin, bütün toprağı ıslatmayın. Kışa geldik, hızlı bir gelişme beklemeyin. Kış boyunca olduğu gibi kalabilir, bu normaldir, canınızı sıkmayın. Mutlaka aydınlık ve havadar bir yerde tutun, ev içinde olacaksa ısı kaynağına yakın yere almayın. Köklendi mi acaba diye çeliğinizi kontrol etmeyin, çürümediği takdirde mutlaka köklenecek zaten :) Bunlara dikkat ederseniz en kötü ihtimalle ilkbaharla birlikte taze sürgünler vermeye başlayacaktır. Bu tatlı serüvene başlamanıza kendi adıma çok sevindim, yetiştirmekten çok keyif alacaksınız, hele o ilk sürgünler gelmeye başlayınca... Kolay gelsin ;) |
Aklıma gelebilecek hemen her soruyu önceden yanıtlamış oldunuz Sayın A_Nomad, hem cesaret de verdiniz çok teşekkür ederim ;)
|
:( Diyorum ya forumda en sorunlu üye ben. Dün çeliklerimi fısfısladım ve çok az su toprağa, bugün de bina görevlimiz kendisine söylediğim halde maşallah ağaç kökü sular gibi sulamış. :(
Sevgili A-NOMAD peki kışın sulamasını nasıl yapmalıyız? (Tabi inşallah çürümezler ise.) |
Alıntı:
O çok sulanmış olanın da saksı tabağını çıkarıp açık havada tutarsan toprağı daha iyi havalanır ama pazartesi sağanak gelecek diye tahminde bulunmuş MGM, yağmurdan koruman gerekecek yani :) |
Teşekkür ediyorum, sevgili A-NOMAD, zaten altında tabak yok. :) Bina görevlisinin nasıl suladığını bildiğim için çoğu saksının altına tabak koymuyorum...
Offf of benim kaktüslerim, amarallislerim hâlâ sulanıyor valla... Sıklamenlerim, soğanlılarım yaz boyu sulandılar... |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 2011 de tohumunu ektiğim Selenicereus Grandiflorus "Pinar del Rio" ne oldu? Aklına takılan veya hatırlayan var mı bilmiyorum.
http://www.agaclar.net/forum/897734-post212.htm Site üyesi olan olmayan geniş bir paylaşımın sonunda elimde yine de bol miktarda kaldı. Tohumdan yetiştirmek çok bereketliymiş. Simdi bir çok saksıda yer örtücü niyetine dikili, hala açmadı ama zaten 5 yılda açacağını bildiğimiz için 2016 da açacağı belliydi. Verdiğim kişilerde çok iyi baktıklarından dolayı dev boyutlara ulaşmış gördüm. Eklenti 586233 Bendekiler de pek ufak sayılmazlar:) Eklenti 586234 Görüntü sizi yanıltmasın, saksılar 55x55 ve 65x65cm. Foruma uygun hale getirmek için kırptım ve küçültüm, karede bitkinin 1/3 var. Sağlıkla kalın. |
3 Eklenti(ler)
Sn A NOMAD'dan gelen atlas çeliklerim sürgünler veriyor. Umarım, iyi gelişecekler ve çiçeklerini açacaklar. Teşekkürler A Nomad.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Güler atlasımı kaybettiğimde Güler hanım yeni çelikler göndermişti. Sadece bir tanesini fitilli sulamaya almıştım. Bu tomurcuklanan fitilli sulamada. Ve bu tomurcukların sayısı artacak gibi görünüyor. Her boğumunda bu oluşumların başlangıç aşaması mevcut.:) |
Alıntı:
(Ama mevsim sebebiyle açamazlarsa üzülmeyin olur mu, bahara neler yapmak niyetinde olduğunu şimdiden göstermiş oldu deyip geçin) |
2 Eklenti(ler)
Komşum verdi toprak değişimi yapmış benimde çiçekleri sevdiğimi bildiği için...yeni yerlerini severler inşallah...
|
Yılbaşı çiçeğine bakarken sn Jezebel'in verdiği bir linke de bakmıştım. Sonradan çıkan reklam linklerinden izlediklerimden birini paylaşmak istiyorum. Daha önce belki yayınlanmış olabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=JS-6ZEMz7fc |
Alıntı:
Dikensiz opuntia görmüştüm bir apartmanın bahçesinde, gidip bir kaç dal otlanacağım, şubata kadar köklensinler :) |
Sayın Güler Hanım, iyi akşamlar. Sizin bana 1,5 yıl çnce gönderdiğiniz atlas çeliklerim tuttu va bayağıy büyüdü. Fakat şimdiye kadar hiç çiçek açmadılar. Yaz kış babannemin boş evinde duruyolar. Kışın serin yazın da sıcak oluyor. Siz çiçek açtırmak için özel bir şey yapıyor musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.
|
pembe atlas
1 Eklenti(ler)
15 ocak tarihli fotoğraf. Balkonda-2,-3 derece sıcaklarda rüzgarın ağzında duruyor.
|
|
|
1 Eklenti(ler)
Dikensiz "Kaynana dilleri" geldi. Gül teyzenin bahsettiği vakte kadar köklenirlerse
Aşı yapmayı deneyeceğim. Çalmak zorunda kalmadım, bu nedenle de ayrıca pek bir mutluyum. Şimdiden proje üreteyim :) Eklenti 594380 Birine Yılbaşı, diğerlerine de Atlas aşıları:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025