![]() |
Alıntı:
Geçen yıl ortak siparişle temin ettiğimiz atlaslardan çiçek açan oldu mu acaba Sayın Yiğit666? 2.fotoğraftakiler mi onlar? wittia amazonica'nın kendisine olmasa da tohumlarına ulaşmışsınız, çiçeklerini de en kısa zamanda görürsünüz inşallah. Bendeki dev selenicereus grandiflorus bu yılda çiçek açmadı... Daha kaç yıl geçecek bilmiyorum. |
sayın sakdağ geçen yıl ortak siparişle aldığımız epiphyllumlar hala açmadı ama sürgün vermeye başladı , bunlar yeni türler american gril , going bananas ,dr .rudi dorsch ,jungfrau, indian fox ,whatta dream , generiis, zuchterstolz, wittia amazonica çok istediğim bir tür çeliklerini bulamasam bile tohumdan yetiştirmeye kararlıyım, belki uzun zaman alacak ama buna değecek .
|
2 Eklenti(ler)
Benim sarı çiçek tomurcuklarını bayağı şişirdi, eli kulağında sanırım yarın gece çiçeklerini göreceğiz.
|
2 Eklenti(ler)
Sıklamen rengi olanı ise daha halâ tomurcuklarını irileştiriyor. 22 adet tomurcuk var, hepsini bir anda açarsa o kadar çiçeği dalları nasıl taşıyacak merak ediyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sizin bahçeye birkaç uğur böceği yuvası yakışır aslında ;)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Geçen yıl rengi böyleymiş Güler Abla, bu yıl neden iyice beyazlaştı acaba?
Yoksa saksıda başka renk atlasta mı vardı? Çok çok farklı görünüyor...:eek: http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg |
Bravo sana sevgili sakdag, bak sen yazınca ben de uyandım; yoksa bu hani geçen sene iki adet tomurcuğu olan ama komşunun köpeğinin tomurcukları yediği mi diye düşünmeye başladım.
Yoksa saksı içinde başka atlas yok. |
Bu atlasta harika Güler Abla.Karlar kraliçesi, çok asil duruyor. Taç yaprakları ovalimsi geliyor. Sarıdan farklı bir duruşu var.
Sarı atlas kokuyordu, bunun kokusu var mı? Peki o zaman sarı atlasın saksısı nerede??? Kayıp mı yoksa? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hem bu da çok güzel değil mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
ehem ehem çok da anlıyorum ya bu kaktüs - sukulentlerden, adını bile bilmiyorum yok sarı yok sıklemen renkli diyerek geçiştiriyorum. selenn bir bilse ne kadar bozulur bana. ;) |
Hepsi birbirinden güzel. Bendeki açmayan atlasları getirip size bırakasım geldi Güler Abla. Bence sizde çok başarılısınız bu konuda. ;)
Ayrıca Selenn'i de çok özlediğimizi belirtmek istiyorum, dönsün artık aramıza. |
Çok çok güzel. Buradan bile zevkle seyrediliyor.
|
Alıntı:
Sanırım kendilerini bana sevdirmek için yapıyor bu kaktüsler.:D |
3 Eklenti(ler)
Sevgili sakdag eğer sen uyarmamış olsan ben hiç anlamayacaktım hangisi sarı hangisi sarıbeyaz atlas.
İlk açan mahşerin beş atlısı dediğim türün tomurcukları şiştiğinde renkleri bayağı sarı olduğu için sarı atlas açıyor demiştim. Dış çanak yaprakları sarı olmasına rağmen bayağı beyaz çiçekler açtığında senin uyarmanla anladım ki o beklediğimiz sarı değilmiş. Şimdi işte sarı açtı, bu bayağı sarı, çiçek şekli de senin beklediğin değil mi?. Üzerinde açmaya yüz tutan daha çok çiçek var. |
Sarı beyaz atlas muhteşem ablacığım harika:)
|
3 Eklenti(ler)
Sarı atlas bir çiçek açmıştı ama öğlen baktım ki birkaç tane daha tomurcukları şişmeye yüz tutmuş. "Bu akşam bunlar açabilir" diye beklemeye başladım.
Saat 23.00 ve çiçekler açmaya başladı.... şu an 4 adet açmış çiçek oldu. Fotoğrafları gece çektiğim için pek güzel değil ama belli olmaz belki yarına kalmaz diye davrandım. |
harika
|
Ohhh masallah Güler hanim sayenizde gözlerimiz bayram etti, sari beyaz kirmizi...
Bunlarin yaninda birde pembe olsa ne güzel olurdu ;) |
muhteşem çiçekleri var bana yolladıgınız kırmızı atlasın kenarından yavru veriyor çok mutlu oldum güler hanım işallah bende çiçeklerini görürüm
|
arkadaşlar hepinizin atlasları çok ama çok güzel kırkbirkere maşallah
|
3 Eklenti(ler)
Sarı atlas bir tane daha açtı, geceye kalmadığı için gündüz gözü ile hemen fotoğrafladım.
Yeni açan, açacak olan ve açıp da geçenler... |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu atlasın boyu 45-50cm oldu ama daha hiç çiçek açmadı, ne renk açacak bilmiyorum.
Diğerleri ile beraber geldiğinde boyları 6-7 cm civarındaydı. |
Atlasım çiçeklendi....
3 Eklenti(ler)
Çoktandır siteye fotoğraf yüklemedim..Unutmuşum,epey uğraştım....sonunda oldu galiba 😃
|
4 Eklenti(ler)
En son açan da bu işte schuhwerk Güler ablanın siklamen rengi dediği çiçeğe benziyor sanki.Dıştan içe koyu kırmızı ,kırmızı,fuşya çizgili...Kokusu malesef yok gibi...Çiçek açmasını bekleyene kadar yaprakları çok çirkin bir hal aldı.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Baktım ki pamukçuk sarmış o zaman bütün saksıyı boşaltıp bitkiyi uzunca bir masaya yatırıyorum, hortumu elime alıp bütün köklerini yapraklarını güzelce yıkıyorum. Sonra yapraklarını nemli bir bezle kurulayıp iyice dezenfekte ettiğim saksıya taze yeni temiz toprak koyarak itina ile ekim yapıyorum. Bu saksıyı bir gün kadar nisbeten gölge bir yerde tutup sonra yeniden yerine çekiyorum. (Bu işlemi daha evvel yaptığımda fotoğraflayıp sitede paylaşmıştım, bitki yaşar mı diye tereddüt etmiştim ama çok da sağlıklı gelişti) Eğer pamukçuk bir iki dalda ise oksijenli suyu su ile biraz daha yumuşatarak kulak pamuğu ile temizliyorum. Önce sarı atlas diye açıyor diye fotoğrafladığım atlas meğer ki sarı olan değil de dış çanak yaprakları sarı ama içi krem rengi olan atlasmış. O atlas geçen sene komşunun köpeğinin hışmına uğramıştı da olan iki adet tomurcuğunu köpek kemirmişti o yüzden çiçeklerini görememiştim. Sonra mahşerin beş atlısı diye yayınladığımda sakdag beni uyarmıştı da anladım, sarı atlas daha sonra yine koyu sarı olarak açtı. Sıklamen diye adlandırdığım da aynen dediğiniz gibi, dış çanaklar yaprakları daha koyu, iç yapraklar daha açık renkte. Valla kusura bakmayın ben adlarını aklımda pek tutamadığım için siklamen, sarı, krem rengi diye adlandırıyorum. Adları enteresan gelen (kaynana topuzu gibi) türler aklımda kalıyor. :D Benim somon kızlar coştu da coştu.... |
Güler Hanım bana gönderdiğiniz somon renkli atlasta tomurcuk vardı ama tomurcuk kurudu.Benim hattam mı yoksa bu normal mi ortama alışmaya mı çalışıyor?
|
Kestiğim çelikte tomurcuk varsa onun düşmesi normal. Yerine alıştığında size yeni yeni tomurcuklar verecektir.
|
Atlas
1 Eklenti(ler)
Sn Güler'den gelen atlasları nasıl dikmem gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz?çelikleri kesmeli miyim,yoksa aynen dikmeli miyim?(diğer çelikleri de fotoğraflamıştım ama ne yazik ki yükleyemedim
|
Alıntı:
|
...
1 Eklenti(ler)
Güler Hanım'dan gelen güzellik. Güler Hanım gibi hamarat çıktı. Sürgünlerimizi gördünüz mü? (Meraktan uzun hanımı da toprağından çıkarıp baktım. Mini uzantıyı görünce dikkatle üzerini kapattım)
Tekrar teşekkür ederim:)) |
...
1 Eklenti(ler)
Uzun olanın ucunu çeliği sabitlemek için köşeye hafîfçe sıkıştırmıştım. Az önce gördüm ki oradan da kök yapmış. Ne yapayım şimdi?(Güler Hanım'ın namını sürdürmek için her taraftan kök salacak galiba:)) )
|
Mükemmeller, kaktüs deyip geçenler bunları görse bayılır.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025