![]() |
3 Eklenti(ler)
bu benim atlas çiçeğim. çelikten ürettim, iki yılı geçti.hala bir çiçek açmadı. çiçekleri nasıl açacak çok merak ediyorum.bir de türünü.arkadaşların çiçeklenen küçücük atlaslarını görünce :(üzülmemek elde değil.
Eklenti 552225 Eklenti 552226 Eklenti 552227 |
Sayin munevver48 bu kaktus hani tepesine renkli top kaktus asilayip satiyorlar ya o kaktusun altta kalan kismindaki kaktus turune benziyor sanki. Yine de yaniliyor olabilirim.
|
güler hanım güler atlas'ım tomurcuk verdi 2.si birden
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili A_NOMAD, sayende edindiğim ilk atlasım sonunda neşelenmeye başladı.
Tavsiye ettiğin gibi hafif tepe yumuşaması yaşadığım kısmı keserek bitkiyi bu güne hazırlamakla çok iyi etmişim. ;) Eklenti 553046 |
1 Eklenti(ler)
Yine A_NOMAD' ın benimle paylaştığı, sarı çiçeklenecek Atlası da forumda ilk kez paylaşıyorum. ;)
Eklenti 553047 |
1 Eklenti(ler)
Atlasın değişik bir cinsi herhalde tam adını bilmiyorum 2 senedir bir gecelik gelin diye sevlyordum:) yanılmışım. Küçük ama çok güzel çiçekleri var.
|
1 Eklenti(ler)
Buda şu anda üzerinde 74 adet tomurcuğu olan atlasım. Muhtemelen güler hanımın torunlarından :)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 553766
Benim atlasımda da 36 çiçek var. 1 ay oldu ama çok yavaş açıyor. Bir şey yapmam gerekir mi? Birde rengi kırmızı mı acaba? Eklenti 553767 Bunlarda Güler hanımdan gelen Güler atlasları 4 tomurcuk var :) Somon rengi sanırım ya da sarı |
1 Eklenti(ler)
Epiphyllum Guiding Star.
|
Muhteşem açmış elinize sağlık Zafer bey. Hemen bendekilere bakıyorum var mı diye.
|
öncelikle herkese merhaba fotumu sürekli takip ediyordum ama yeni üye oldum.atlas çiçeklerine baylıdım çok güzel açmışlar bu çiçekleri seralarda bulabiliyormuyuz acaba
|
Zafer bey emeginize saglik atlasiniz harika ...
|
1 Eklenti(ler)
|
Müjgan Hanım Doğa İçin Çal 6'da izlediğimiz sizdiniz değil mi? Çok harika sesiniz var. Kutluyorum. Atlasınız da nefis görünüyor.
|
Alıntı:
|
İltifat değildi. Güzel seslere hep hayran olmuşumdur. Tabii değerli bir amaçla birleşince muhteşem olmuş.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Tuttu ve gelişiyor diye sevinerek foruma fotoğrafını yüklediğim gün raftan uçan, toprağı darmadağın olup yerlere saçılan atlasım :(. Üstüne bir de yapılmaması gereken ne varsa yaptığın için iyice zarar gördü sanırım ve ana gövdede yumuşama sürgünlerde buruşma var. Bu saatten sonra nasıl kurtarırım bilmiyorum ama yine de bir ümit ne yapabilirim diye sorayım dedim. Sizce sürgünler iyice buruşmadan kesip yeniden dikmeli miyim ?
|
Siz yeniden toprağa diktiğinize göre aradan uzun zaman da geçmedi ise atlaslarda pek problem olmuyor. Topraksız ortamda bile uzun süre dayanıyorlar. Gölge havadar yerde bir süre bekleyin. Muhtemelen hiç sorun çıkarmadan düzeleceklerdir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok ciddi söylüyorum eğer sulamaya ve besin vermeye devam ederseniz (kendi haline ve susuz-besinsiz bıraktığınız takdirde hızla kendine gelecek olan) atlasınızı rahatlıkla öldürebilirsiniz. Dokunmayın zavallıya, yok eğer ölsün de kurtulayım diyorsanız orasına karışamam elbette... |
:(
Alıntı:
|
Alıntı:
Eğer bu konudaki yorumlarıma kıymet veriyorsanız lütfen bitkiniz iyice canlanıp yaprakları dolgunlaşana/dirileşene ve hatta yeni sürgün vermeye başlayana kadar 'besin takviyesi' diye bir şeyin var olduğunu tamamen unutun. Sulaması: Toprağının üst yüzeyi tamamen kuruyunca saksıya bir kürdan daldırın (kürdanın tamamını toprağa saplayın, sadece çıkartmak için tutabileceğiniz kadar az kısmı toprak üstünde kalsın), 2-3 dk. bekletip çıkartın. Eğer kürdanın sadece uç kısmında 1-2 mm. kadar bir nemlenme varsa sulayın ama eğer daha fazla kısmı nemlenmişse sulamayın. *Aklınızda bulunsun hiçbir bitkiye düşme, budama, saksı değişimi gibi sarsıcı olaylar sonrasında uzun süre su, besin takviyesi, gübre verilmemelidir, güneş altında bırakılmamalıdır (direkt güneş almayan aydınlık bir yere alınmalıdır), olabildiğince havadar yerde (mümkünse açık havada) dinlenmeleri sağlanmalıdır. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar günaydın önce.. Ben atlas çiçeğime hiç bir zaman sudan başka bir şey vermedim. Suyu da çok az vermek gerekiyor. Hiç bir sene beni çiçeksiz bırakmadı. Daha önce budanmış halinin fotoğrafını yüklemiştim. Bu da budanmadan önceki hali..
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
White glory sonunda çiçek açtı.Kokusu hafif ve çok değişik
|
4 Eklenti(ler)
Bu da Vista Sun kanarya sarısı çiçekli .Kokusu çok yoğun ve güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Kışı zorlu şartlarda geçiren somon atlasım (benim en vefalı çiçeğim) kendisini toparladı, açmaya başladı ve daha da açacak onlarca çiçek tomurcuğu var.
|
2 Eklenti(ler)
Sıklamen renginde çiçek açan tam ben gitti gidiyor derken beni sevindirdi, üzerinde 22 tane çiçek tomurcuğu var.
|
2 Eklenti(ler)
Sarı çiçek açan Mahşerin Dört Atlısı gibi kötü günü anlatmak istemediği için beş tane çiçek oluşumu yapmış iki dalda, dörtnala büyüyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Guler atlasim bana guldu😛Eklenti 556286
|
|
bende güler atlas çiçeğimin çiçeğini görmek için sabırsızlanıyordum olmadı birkaç günlüğüne evden ayrıldım geldiğimde açmış ve solmuşdu.sizlerle resmini paylaşyayı istiyordum.neyseki küçük güler atlasımda 2 tomurcuk oldu inşallah onları görürüm.
sayın güler hanım tekrar çok teşekkürler çok sağolun sayenizde atlas çiçeğimiz var.pardon GÜLER ATLASIM VAR. |
4 Eklenti(ler)
Selenicereus Grandiflorus
Eklenti 556947 Epiphyllum'lar Eklenti 556948 Epiphyllum Eklenti 556949 Wittia Amazonica Eklenti 556950 |
1 Eklenti(ler)
Selenicereus Chrysocardium
Eklenti 556954 |
bir yıl kadar önce diatomitte baktığım chrysocardium daha sonra toprak ortamına almayı düşünüyorum .
|
wittia amazonica tohumları yaklaşık üç ay önce ektim , bu kadar büyüdüler artık gerisi çok kolay çelik olarak bulmak neredeyse imkansız çok nadir bir epiphyllum türü .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025