agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Epiphyllum (Atlas Çiçeği) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/3259.htm)

coskun8553 13-04-2015 12:59

1 Eklenti(ler)
Eklenti 546497

Bunlar da Güler hanım'dan gelenler. Boyları kısa ama çiçek açacak gibiler.

sardunya aşkı 14-04-2015 17:09

merhaba güler hanım benim size bir sorum olucakdı bana gönderdiğiniz çelikleri ben havalar güneşli gitmeye başlayınca dışarı aldım .rengi değişti o güzel yeşil rengi kalmadı tekrar içeri alsam düzelirmi ne yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız sevinirim.gönderdiğiniz atlas çiçeğimi kaybetmek istemiyorum.bende bir güler atlası yaşatıp çiçeklerini çekip size göndermek istiyorum.

Güler 14-04-2015 18:44

Bir fotoğraf yüklemediğiniz için cevap vermek biraz zor olacak sevgili sardunya aşkı, ama siz yine biraz içeride tutun bakarsınız yeni filizler verebilir.
Gündüzleri İstanbul biraz ısınmış olsa da geceler bayağı ısı düşük, siz erken çıkarmışsınız. Bir deneyin olmazsa çaresine bakarız.

coskun8553 14-04-2015 19:52

Güler hanım gönderdiğiniz atlasların ikisi de aynı renk sanırım. Şekilleri birbirine benziyor. Acaba hangi renk açıyorlar? ;)

sardunya aşkı 15-04-2015 01:14

teşekkürler güler hanım çok sağolun bir denim ona göre tekrar size dönerim. resimde yüklemeye çalışırım.iyi geceler

Güler 15-04-2015 05:41

Her ikisi de somondur, biri tutmazsa diye yollamışımdır.

mmanager 15-04-2015 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya aşkı (Mesaj 1370914)
merhaba güler hanım benim size bir sorum olucakdı bana gönderdiğiniz çelikleri ben havalar güneşli gitmeye başlayınca dışarı aldım .rengi değişti o güzel yeşil rengi kalmadı tekrar içeri alsam düzelirmi ne yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız sevinirim.gönderdiğiniz atlas çiçeğimi kaybetmek istemiyorum.bende bir güler atlası yaşatıp çiçeklerini çekip size göndermek istiyorum.

Sevgili Güler Hanım yorulmasın ben cevap vereyim dedim:o.Atlasları birden direk güneşe çıkardığınız zaman yaprakları sararıp ve bazen de koyu kırmızı kahverengi olabilir.Yavaş yavaş güneşe alıştırmanız gerekirdi.Önce camdan güneş sonra 1 saat sonra biraz fazla .Zaten yaz aylarında da saat 10.00 ve 16.00 saatlerinde güneşten korumanız gerekir. İçinde iz elementlerin olduğu kaktüsler için olan sıvı gübreden verirseniz koyu yeşil renge dönmesine yardımcı olmuş olursunuz.Saygılar selamlar.

Güler 15-04-2015 09:58

Sağ ol sevgili mmanager, ben de biraz araştırdım, bu gün sizin yazdığınız cevaba yakınını yazacaktım arkadaşımıza.

Biliyorsunuz ki kaktüs ve sukulentler hakkında pek bilgim yok, bir üyemiz soru sorduğunda bilen arkadaşlarımız da sizin gibi yardımcı olsalar ne iyi olacak. Forumumuz gönüllü paylaşımcılığı esas almakta; bilenler bilmeyenlere yardımcı olmakta.
Tekrar teşekkür ederim sevgili mmanager.

sardunya aşkı 15-04-2015 18:03

sn .mmanager verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.renk olarak kahve tonunda oldu.koyduğum yer direk güneş alan bir yerdi.tekrar güler hanımın uyarısıyla içeri aldım inşallah düzelir. sıvı güpre olarak ben genel kullanım olan bir sıvı güpre aldım .biryede okumuşdum genel bitki sıvı gübresinin kaktüs türlerinin hertüründe kullanıldığı yazıyordu oyüzden bende dün genta aldım bir işe yaramazmı yani.

sn.mmanager sizede saygılar selamlar.

Güler 16-04-2015 00:17

Gece-gündüz ısı farkı bu sıralar çok, havalar biraz daha ısınınca dışarı aldığınızda direkt güneşe koymayın, bitki dışarı çıkınca zaten biraz alışmaya çalışacak bu durumda renk değişimi olabiliyormuş.

sakdag 16-04-2015 08:48

1 Eklenti(ler)
Güler Atlasla günaydın...;)
Saksının toplamında aynı anda açmış 25 kadar çiçek bir o kadar da tomurcuk mevcut...;)
Eklenti 546907

Güler 16-04-2015 08:58

Oh, ohh maşallah. Ne de güzel isim taktınız " Güler atlas'ı", daha mı çok çelik göndersem acaba.... dermişim? :D :D

Hakikaten çok bereketli çıktı bu atlas, yeni gönderdiklerimde bile tomurcuklanmalar olmuş.
Limonluğa koyduğum bütün çiçeklerim donmuş bir tek sardunya bile kalmamış kendini kurtaran bir bu atlas bir de bir gecelik gelin ve sarı atlas kalmış.

sakdag 16-04-2015 09:07

Bu somon renkli atlasınız,Türkiye'nin dört bir yanında gezen yavrularıyla bu ismi hakediyor Güler Abla.

Peki bu atlasınız da öldü mü Güler Abla...:(http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg

Güler 16-04-2015 09:11

Pek sağlıklı değil gibi.

Paylaşımın güzelliği burada işte, bendeki ölse bile gönderdiğim arkadaşlarda yaşıyor olması kadar güzel, sevindirici ne olabilir ki?

Jezebel 16-04-2015 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1371239)
Oh, ohh maşallah. Ne de güzel isim taktınız " Güler atlas'ı", daha mı çok çelik göndersem acaba.... dermişim? :D :D

Hakikaten çok bereketli çıktı bu atlas, yeni gönderdiklerimde bile tomurcuklanmalar olmuş.
Limonluğa koyduğum bütün çiçeklerim donmuş bir tek sardunya bile kalmamış kendini kurtaran bir bu atlas bir de bir gecelik gelin ve sarı atlas kalmış.

Evet çok bereketli ;)
Başka arkadaşlar da kendi atlasının çeliğini gönderirken sizinkinide ekliyorlar kargoya .
Şu anda tomurcuklu olan atlaslarımın hepsi "Güler" çıktı.
darısı tüm diğer kızlarımın başına:cool:

sardunya aşkı 16-04-2015 19:20

inşallah benim güler atlasımda tutarda bende böyle güzel çiçeklerini görürüm.sonra bende güler hanım gibi isteyen arkadaşlara gönderirim.

mmanager 17-04-2015 08:06

Teşekkür ne demek arkadaşlar ben de bu siteden çok şey öğrendim seve seve bildiğim şeyleri paylaşıyorum.Bakın Güler Hanım sayesinde bir şey daha öğrendim.Gece ve gündüz ısı farkından dolayı renk değişimi.Gitgide materyalistleşen dünyada farklı sevgi dolu bir çizgide yürümeye çalışıyoruz bu da çok güzel ve özel bir şey bence.Sevgiler saygılar hepinize...

Güler 17-04-2015 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mmanager (Mesaj 1371479)
Teşekkür ne demek arkadaşlar ben de bu siteden çok şey öğrendim seve seve bildiğim şeyleri paylaşıyorum.

Sevgili mmanager'in bu satırları çok doğru. Bazen ben de düşünüyorum; agaclar.net'e üye olduktan sonra ne çok şey öğrendim. Geçen 8-9 senenin bana kazandırdığı o kadar çok şey var ki, değerli bilgiler, güzel arkdaşlıklar ve çalışma şevki.
İyi ki bu siteye üye olmuş, sizleri tanımışım, çoook mutluyum.

kartol 20-04-2015 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalay (Mesaj 1366250)
sayın @kartol un hediye ettiği atlas çelikleri :)

sırasıyla;

E.vive rouge
E.sachsenland
E.saumon
E.white glory
E.sarah courant
E.paula knebel
E.white splendor
E.rhipsalis

Güle güle büyütün, bol bol çiçek görün inşallah.
Sanırım sadece torfa diktiniz. Biraz bahçe topragıyla karıtırsanız daha iyi olur. ben az da kum eklemiştim sanırım.

Jezebel 21-04-2015 10:50

1 Eklenti(ler)
Iki tomurcuk da açtı, ikisi de Güler ablanın atlasından çıktı.
Farklı sanmıştım :)

Eklenti 548092

Işıktan ve gölgeden dolayı farklı gibi ama aynı.

sonkez 21-04-2015 13:02

1 Eklenti(ler)
Kucucuk boyuna bakmadan acacak Guler atlasim :)

efeege 21-04-2015 13:30

2 Eklenti(ler)
Güler atlasım benimde bu yıl daha coşkulu açtı.
resmim net çıkmamamış özür dilerim.

sonkez 21-04-2015 14:07

Offf bu ne guzellik ,bakmaya doyulmuyor. :)

Hannesli 23-04-2015 20:28

Atlas Çiçeği Arıyorum

Sevgili Atlas Çiçeği Sahipleri Hayırlı Akşamlar.
Çiçeği piyasada bulamıyorum. Yardımcı olmak isteyenlerden satın almak istiyorum.
Teşekkürler

A_NOMAD 23-04-2015 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hannesli (Mesaj 1373134)
Sevgili Atlas Çiçeği Sahipleri Hayırlı Akşamlar.
Çiçeği piyasada bulamıyorum. Yardımcı olmak isteyenlerden satın almak istiyorum.
Teşekkürler

Bu arayışınızı BURADA dile getirmeniz gerekiyor.

mmanager 02-05-2015 07:44

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bugün de size frühlingspracht adlı atlası tanıtıyorum.Çiçek yapısı bir kaç ay önce açan frühlingsgolda benziyor.Fakat onun çiçeğinin kokusu daha etkiliydi
sanki.Fakat odaya girince kokusu hissediliyor.Çiçek boyu 15 cm çiçek çapı 12- 15 cm civarında bugün 3 . gününde yavaş yavaş kapanmaya başladı çiçeği.Rengi de kırmızıdan pembeye doğru açılıyor.

samur 03-05-2015 18:41

2 Eklenti(ler)
Guler atlasim tutmus da hem tomurcuk verirmis hem de filiz😍 Tesekkur ederim Guler ablacim.Eklenti 550279Eklenti 550280

Benol Hazaroğlu 04-05-2015 10:22

En bereketli atlas Güler atlas. Geldiği ilk sene açarak sizi gülümsetiyor.
Diğerleri biraz tembel çıktı.

uyap 05-05-2015 20:03

1 Eklenti(ler)
Bir Güler atlasta benden. Bizim tomucuğumuz yok ama olsun ben onu her haliyle severim ;)

Zafer İnandıklı 06-05-2015 12:43

2 Eklenti(ler)
3. Yıl'ın sonunda nihayet.
Etiketi kayıp olduğu için adını yazamıyorum.

sonkez 06-05-2015 14:09

Offff masallah cok guzel

uyap 06-05-2015 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1376350)

Sarı gelin :D . Etiketi kayıpsa bizim isim uydurmamıza izin var mı acaba :rolleyes:. Çok güzel açmış elinize emeğinize sağlık.

uyap 06-05-2015 19:25

Biraz önce gözüm gibi baktığım Güler atlasımı temizlik yapayım derken durduğu raftan uçurdum :(. Toparlayıp tekrar diktim kırılmadı ama kökleri zarar görmemiştir inşallah :(. Toprağı ıslaktı yine de biraz suladım ve gübre verdim. Yapabileceğim başka bir şey var mı bilmiyorum.

A_NOMAD 06-05-2015 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1376439)
...Toprağı ıslaktı yine de biraz suladım ve gübre verdim...

Bunu yapmasaydınız keşke :(
Bence hemen (saksı altlığını alarak) açık havaya çıkarın, toprağı kurumaya başlayana kadar da tekrar su vermeyin.
Gübre eğer ayıklayabileceğiniz katı bir gübre ise saksıdan alın, değilse mecburen kalacak...
Birkaç hafta da besin takviyesinden uzak durun derim...

uyap 06-05-2015 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1376466)
Bunu yapmasaydınız keşke :(
Bence hemen (saksı altlığını alarak) açık havaya çıkarın, toprağı kurumaya başlayana kadar da tekrar su vermeyin.
Gübre eğer ayıklayabileceğiniz katı bir gübre ise saksıdan alın, değilse mecburen kalacak...
Birkaç hafta da besin takviyesinden uzak durun derim...

Yapmamam gereken ne varsa yapmışım desenize :(. Toprak sıkışsın diye sulamıştım. Açık havada balkonda duruyor şu an, muhtemelen yarın kurur. Toprağı kum ve torf karışımı çabuk süzüyor suyu, balkonum da sıcak oluyor. Rafta yedi sekiz saksı çiçek vardı sadece atlas düştü. Gerçi hangisi düşse üzülürdüm.

mmanager 07-05-2015 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1376350)

epiphyllum white comet veya vista gold olabilir.Çünkü yaprakları en dışı turuncu sonra sarı sonra içe doğru beyaz...

Jezebel 08-05-2015 15:04

2 Eklenti(ler)
Pembe çiçekleri ve kıvırcık yaprakları olan bu atlas geleli çok oldu.
Kargodan paramparça çıktığı için şu an yaşadığını belli ettiği için resimlerini paylaşıyorum.

Eklenti 551401

Eklenti 551402

Şimdi 3 parça oldu tabi, kırılanlar da tuttu çünkü.

Jakin 10-05-2015 08:34

Sevgili Atlas Çiçeğim

1 Eklenti(ler)
Yıllar boyu arayıp 2009 yılına bulduğum atlas çiçeğim epeyce kocamıştı.. Budayıp isteyenlere dağıttım. İki yeni saksıya diktim. Balkonda duran budanmış sıkışık atlasımla pek ilgilenemedim. Küsecek diye düşünüyordum. Bir ay önce iki minik tomurcuk belirdi. İnanılmaz bir yavaşlıkta büyüdüler. Dün gece bir tanesi tamamen açtı. Seviyorum bu çiçeği..

Jakin 10-05-2015 09:02

Atlas Çiçeğimin Eski Fotoğrafları

2 Eklenti(ler)
Yeni diktiğim atlaslarım bol çiçek açıncaya kadar eski fotoğraflarla avunuyorum.

Jakin 11-05-2015 06:51

Atlas Çiçeğim

1 Eklenti(ler)
Günaydınlar.. İyi haftalar herkese.. Atlas çiçeğimin ikinci goncası da bugün güzelce açtı..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025