![]() |
1 Eklenti(ler)
Sevgili sakdağ ben mi fazla endişelendim acaba? Buruşukluk bu kadar. Az küçük taze sürgün var bir uçta.
|
Fazla sulama veya soğuktan etkilenme gibi geldi bana.
|
İki etkende olabilir sevgili çiçeksever. Kış boyu dışarıda üstü kapalı yerdeydi.
Diğerleride ayni konumdaydı ama suları daha az verildi. Onlar küçük saksıdalar ve tek dallar. |
Gölge bir yerde dursun toparlanana kadar Benol Hanım.
|
Çiçek mi sürgün mü?
1 Eklenti(ler)
Minik atlasım boyuna bakmadan çiçek mi açıyor? Tek dal henüz iki aylık bir bebek eğer çiçekse çok mutlu olurum. :D :D
|
Bunlarda diğer atlas çeliklerim.
3 Eklenti(ler)
Sürgünler kendini belli etmeye başladı. :D :D
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 538804 Ben şahsen çok memnun oldum rhipsalis olmasına çünkü bende olmayan bir türdü. Artık pembe atlas hayalim başka bir bahara kaldı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tabiiki çok büyük bir şans. Anaç olan ne kadar büyük ve çiçeğini göstermemiş.
Yıllarca çiçek görmek için uğraş veriliyor. Minicik bir dal hepimizi gülümsetti. |
Çiçek açmayan çiçekler için 10-52-10 gübre öneriyoruz .O olmazsa süperfosfat gübresi de olur. Tabi sezonunda olması da gerekiyor.Gidip kış ortasında gübreleme yaparsanız etkili olmaz arkadaşlar. Tekrar ekliyorum atlas çiçeğinin toprağı havadar olmalı köklerinin üst kısmı da taze oksijen almalıymış.
|
1 Eklenti(ler)
Atlasımdan ektiğim çeliğim dal çıkardı.
|
Belki 10-52-10 ya da süperfosfat gübresini her kes bulamayabilir.Yapı marketlerde veya marketlerde bulabilme şansınız var sardunyalar için olan gübreden çiçekli bitkiler için olan sıvı gübreden verebilirsiniz.
|
Sardunyalar için olan sıvı gübrenin oranları çok düşüktür. Bence Kaktüs gübresi sıvı olan daha uygundur.
Hoş ben kullandığım halde açtıramadım daha ama. |
1 Eklenti(ler)
Iki atlasım tomurcuklu.
Arkadaşlardan gelen cinsler, etiket koymama alışkanlığım nedeniyle hangileri bilmiyorum. Dökülmeden açarsa öğrenmiş olacağız 😊 Eklenti 542126 Güler Hanım'dan gelenlerden biri sanki, ama Sevgi Hanım'ın da olabilir. |
Maşallah somon renkli güler atlas olabilir bu. Bendeki de tomurcukta renk aynı.
|
Pembe küçük açacak bu benden gelmiş olabilir. Bende de isimsizdi.
|
Benolüm seninkiler köklendi ama mevsim dolayısıyla pek gelişemedi.
Bunlar geçen seneden gelenler. |
2 Eklenti(ler)
sayın @kartol un hediye ettiği atlas çelikleri :)
sırasıyla; E.vive rouge E.sachsenland E.saumon E.white glory E.sarah courant E.paula knebel E.white splendor E.rhipsalis |
Alıntı:
|
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, İki gün evde olmamam sebebiyle atlaslarım da güneş yanıkları oluşmuş. Evde olmadığım iki boyunca sabah güneşi fazla geldi sanırım. Bugün farkedince çok üzüldüm acaba geçer mi merak ettim?
|
Alıntı:
Öncelikle atlaslarınızı direkt güneşte bırakmayın diyorum, yakıcı olan sabah güneşi değil öğle saatlerinde dik şekilde gelen güneş ışığıdır, mutlaka korumalısınız. Yanık olan yerlere müdahale etmemenizi, kendi hallerine bırakmanızı öneririm ve mutlaka nem dengesini sağlamalısınız (topraktaki nem+ortamdaki nem) ki güneşe direnebilecek güç bulabilsinler, kolay yanmasınlar :) Geçmiş olsun.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Nem oranı iyi ama ben bazen sulama konusunda geçikebiliyorum acaba bu yüzdende olabilir mi? sonuçta bahar güneşi pek yakıcı değil üstelik sabah sadece 12'ye kadar güneş geliyor üzerlerine.
|
Atlas Çiçeğim :p
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 544300Eklenti 544320
Atlasımda baya çiçek tomurcuğu var inşallah tomurcuklarını dökmez. Burada okuduklarıma göre gölgede kalması daha iyi olacak sanırım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Fern La Borde. Küçük pembe çiçekli bir tür.Bahara kadar yaşar mı diye tereddüt ettiğim çiçek baharda çiçek açtı.Aslında 3-4 tane daha tomurcuğu vardı ama fırtınadan döküldüler.
|
Alıntı:
Paylaşımın güzelliği burada işte. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 546477
Fırtınada atlasımın bulunduğu kap düşüp kırıldı bende mecburen saksısını değişmek zorunda kaldım. Acaba çiçeğine bir etkisi olur mu? 3 gün geçti şimdilik bir değişme yok gibi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025