![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
vista sun ilk çiçekleri koyu sarıydı sonrakiler çiçeği fırtına yağmurdan kırılmasın diye içeri alınca sarı içi beyaza doğru gitti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
william clark |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2023
|
sarı rengide beyaz rengide çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bende kaktüslerden birinde kurtlanma olmuştu.Çürüyen bitkilere sinek larvaları da eklenince kurtlanma doğal diye düşünüyorum .Toprağa yakınsa veya içinde hayvan gübresi de varsa bunu tetiklemiştir mutlaka.Bazen koyun gübresi çok iyi geliyor diyenler oluyor ama sinek ve böceklere neden olur ve koku da yapabilir diye kullanmıyorum.Atlas çiçekleri yere konulduğunda sümüklü böceklerin çok geldiğini söylemişlerdi hatta kıtır kıtır yemeye bayıldığını da eklediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sizin kurtçuklar basit kara sinek larvaları. Çürümekte olan hayvan ve bitkilere yerleşirler. Bu doğal bir atık yoketme süreci. Bence atlasınız bir sebeple çürüdü, kurtçuklar oraya sonra yerleşti. Islak zemin olmadığı sürece larvalar ortaya çıkmaz. Sevgiler. Düzenleyen Jezebel : 21-06-2017 saat 11:41 Neden: gereksiz bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2014
|
Atlasların son durumları. Hepsi sürgün verdi. Eğer onlar da hoyalar gibi evin durumundan etkilenmezlerse benimle kalacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Ve... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-06-2017
|
Bu da benim ilk ve tek atlasim pembeymis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() http://www.agaclar.net/forum/kaktus/6527.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-06-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
20 yıl kadar baktığım bir atlasım vardı adının atlas olduğunuda bilmiyordum biz kaynana dili deriz ona. Ne yaptıysam yaşatamadım kurudu gitti. Çok uzun zaman sonra saksının dibinde tırtıla benzer 3 oluşum gördüm. 1 cm bişeyler onlardan nolur bilmiyorum bir ümit ilgileniyorum bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Selenicereus grandifloruz "Pìnar del Rio" bu gece açmış ve geçmiş. Yine kıl payı ıskaladım. ![]() ![]() Bu kaçırdığım üçüncü çiçekti. İşte kastettiğim bu, biz çiçeğinin keyfine varamadan geçiyor. Çok güzel çiçekler, günlerce, haftalarca, aylarca bıkmadan usanmadan açıp bizi mutlu ediyorlar. Bu Atlas dediğimiz, yıllarca emek veriyoruz ama sadece saatler içinde çiçeği geçiyor, arkasından el sallama zevki hariç bize bir şey bırakmıyor. Kaydet Düzenleyen Jezebel : 13-07-2017 saat 08:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hatta yıllardır çiçek bekliyoruz da bir türlü vermiyor hani... Onca yıl beklettiğine değecek kadar gösterişli bir çiçek açsaymış keşke, neyse buna da şükür, kokusu var mı bari? ![]() Bu arada gözün aydın, heyecanla bir solukta takır takır yazıverdim, az kalsın tebrik etmeyi unutuyordum ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok kafam karıştı ![]() Benim curio olarak bildiğim hımbılın fotoğrafını ekliyorum: ![]() Şimdi bu ikisi aynı değil mi yani ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler ![]() Birbirlerinden ayırt etmek çok zor geldi, bana üçü de birbirinin aynıymış gibi görünüyor ![]() Çiçek açınca netleşir diyeceğim ama benimki çalı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, 'hani çiçek' diyorum 'çiçek mi, o da ne ki' diye pişkin pişkin cevap veriyor, kısmet artık... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Sayın güler hanım ben her yerde geç kalmışım galiba buraya hiç uğrayan yokmuş artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Allahım inanamıyorum, yıllardır bekledim, şükürler olsun sonunda Epiphyllum curiom tomurcuklanmış hem de iki tane birden ve ben bunu az önce tesadüfen fark ettim! ![]() ![]() Sevinçten uçuyorum! ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Atlaslarım 😍 Teşekkür ederim sayın Milla 😊 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah çok güzel gelişmişler, ellerinize sağlık sayın esmaesma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-12-2017
|
Merhabalar. Atlas çiçeğini nette araya araya bu siteyi buldum ve çok beğendim atlaslarınızı. Beni çocukluğuma götüren hayallere daldıran çiçek. Atlasını budayan veya benimle paylaşmak varsa talibim. Çok sevinirim Düzenleyen atlasatlas : 29-12-2017 saat 09:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Moderatör
|
Sevgili atlasatlas, agaclar.net'e hoş geldiniz. Forumumuza yeni üye olan arkadaşlar genelde ilk mesajlarını buraya yazarak kendilerini kısaca tanıtırlar. Üyeler arasındaki bitki çelik ve tohumlarımızın paylaşımı da başlıklar altında değil de buradan yapılmaktadır. Bu hususlara dikkat etmenizi rica edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-12-2017
|
Hoş buldum Güler Hanım Kusura bakmayın bilmiyordum. Teşekkür ederim uyardığınız için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2017
|
Selamlar.İzmir de atlas fidesi alabileceğim yer varmıdır acaba?Bu konuda yardım ederseniz çok mutlu olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|