![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben benim bebek atlasları normal elenmiş inşaat kumunda baktım. Damlalıkla gübreli su verdim diplerine. Aç suzuz kalmıyorlar, saten ufacıklar, çok bir şeye ihtiyaçları olmuyor. Atlas bir epifit olarak gelişir, çok büyük saksılara ve gübreli saksı harçlarına ihtiyaç duymaz. Haftalık sıvı gübre eklersiniz suyuna, o kadar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2016
|
Güler atlasım
Guler hanım benim atlasım yeni yeni sürgün vermeye başladı. Küçük bir parçasını anneme diktim. Kucuk bir parçasını da arkadaşıma verdim. Onlarin atlasları surgun vermiş. Benimki büyümek için çabalıyor. Verdiklerimden tekrar alsammi napsam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
Merhaba, atlas çiçeğimi soğuktan dolayı kaybetmiştim. Çelik paylaşımı yapacak olan var mı aranızda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Dün bu güzelliği görünce çelik rica ettim, sahibide sağ olsun iki tane çelik verdi. ![]() Çiçek boyutu klasik kırmızıyla aynı, yani büyük çiçekleri var, kokusuz ve aynı onun gibi düz pembe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Bu ne kadar güzel bir çiçek ve güzel bir renk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
Sevgili A_NOMAD, gönderdiğiniz çelikler büyüdüler.. Güler Atlas çiçek bile verdi. Bu güzel bitkinin çeliklerini paylaşıp yayılmasını sağlayan tüm arkadaşlara teşekkürler.. Sizden gelenler, 2 nisan toplantısında Zafer Beyin paylaştıkları, Güler Hanım'ın gönderdiği sarı ve kırmızı renkliler.. hepsi tuttu ve filiz verdiler, inşallah çiçeklerinide görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu atlasları tutup tutmayacağını bilmeden aynı yere diktim bu ayda ayrı saksılara alabilirmiyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Alabilirsiniz elbette ama ben olsaydım bu sıcaklarda ayırmak yerine az daha bekler sonbahara girerken ayırırdım, kök yapıları da iyice gelişir bu arada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Alıntı:
Eh o zaman bende sizin dediğiniz gibi yaparım sonbahara kadar beklerim sevgili A- NOMAD nede olsa bu kadar büyümeye heveslenmişler rahatsız etmiyeyim ![]() Teşekkür ederim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Epiphyllum (Atlas Çiçeği)
Atlas çiçeğimin gövdesinde ki oluşumların ne olduğu hakkında hiç bir bilgim yok. Sizce ne olabilir? ![]() Köklerde pek iyi durumda değil. Kireç gibi beyazlıklar köklerde oluşmuş. ![]() ![]() Sadece bu atlasımda durum böyle diğerlerinde biraz buruşmalar sararmalar var ama kökleri sağlam. Köklerinde ki beyazlıklar beni düşündürüyor. Aynı toprak harcından diğer atlasımda da kullandım. Diğerinde hiç bir problem yok. Toprağı atmam mı gerekiyor. Sizce kurtulur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Epiphyllum (Atlas Çiçeği)
Balık kılçığı atlasımda da aynı belirtiler var. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum bu kabarcıklar ne olabilir? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2016
|
unlu bit kabuklu bit
o kabartılar kabuklu bit ve unlu bit kökler gitmiş galiba kesin yeniden kurusun yara yerler tekrar ekin bitleride temizleyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Gece gece misss. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2016
|
kılçık atlası çok güzel açmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Cultural Information | Epiphyllum Society of America Atlas köklendirme Kesme işleminden bir bitkiye başlama "Episler", kesimlerden kolayca elde edilir. Bu basit adımları uygulamanız yeterlidir. 1. Yaklaşık 6-8 inç uzunluğunda bir kesim elde edin. İstenirse ekilecek bitene kök teşvik edici hormonu uygulayın. 2. Kesimi üzerinde kallus oluşmasına izin vermek için, serin, kuru, karanlık bir yerde en az on gün süreyle kesmeyi sağlayın. 3. Karşılıklı olarak 4 inçten büyük olmayan nispeten küçük bir kap kullanın. Episler biraz köklü olmak ister. 4. Dikim yapılırken, boşaltma işleminde, toprağın altındaki iki veya daha fazla izolasyonla kesmeyi tutun. Kesme işlemi kendi başına duruncaya kadar kesme işleminin etrafına saksı karışımını ekleyin. Karışımı sıkıştırmayın. 5. İki hafta boyunca İÇME SUYU. (İsteğe bağlı - birkaç günde sis ile toprağa batırmayın.) Kesme kökleşmeye başladığında ve yeni bir büyüme gösterdiğinde suya başlayın. O andan sonra, karışımın kemikli olmasına asla izin vermeyin. Ne zaman su isterse suyun boşaltma deliklerinden çıkmasına izin verin. İsterseniz, buğulanmaya devam edin. Episler kaktüs ailesinin üyeleriyse de, ihtiyaçları çöl kaktüsünden farklıdır. Epiphyllums için kültürel talimatlar IŞIK - Doğrudan öğlen güneşi yok. % 75 gölge tercih edilir. Erken sabah veya öğleden sonra güneş iyi olur. SOĞUK - Epizeleri dondan koruyun. ZEMİN - Sıkışmaya karşı direnç için gevşek, hızlı boşaltma ve hafif asit, 1/3 kaba malzeme ile. SU - Kökleri biraz nemli tutun, ancak asla hantal tutmayın. GÜBRE - Yüksek azotlu gübrelerden kaçının. Haziran ayından başlayarak aylık olarak yarı dayanıklı olarak dengeli bitki yemekleri (10-10-10) kullanın veya yalnızca zaman ayırma türünü kullanıyorsanız Haziran ayında kullanın. Kasım ayında yeni büyümeyi güçlendirmek için 0-10-10 kullanın ve tomurcuklanmayı teşvik etmek için yine Şubat ayında kullanın. Kışın gübrelemeyin. ÇİÇEKLER , bir ya da iki yılda çiçek açar, genellikle en çok çeşit için Haziran'dan Şubat'a kadar. LABEL ismiyle kesiyor. Epi'nin tenceresine bir isim etiketi koyun, bundan sonraki yılların adını bileceksin. Daha kapsamlı kültür bilgi için, "Kültür İpuçları" bölümüne bakın , sezonu kilitlenmiştir, Bülteni (ESA üç aylık bülteni). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Ben de bildiğim bir şeyleri ekleyeyim dedim.Atlas çelikleri kesildikten sonra hemen dikilmez .Bir hafta 10 gün gölge bir yerde kesilen yerin kabuk bağlaması beklenir eğer enli bir çelikse V şekli verilerek kesilir.Sonra toprağa dikilir ve sulanmaz toprağın nemi o çeliğe bir kaç gün daha yeter.Bir kaç gün sonra sulanır.Haftada bir aralıklarla sulanır.Bu haftalık dönemlerin arasında fısfısla yaprağı nemlendirilir.Asla güneş almayan bir yerde köklendirilmelidir.Buna karşılık aydınlık ve havadar bir yer olmalıdır.Bir aydan sonra esas yerine taşınabilir.Ben bakamıyorum ben köklendiremiyorum diyen kişilerin hatası kesildikten hemen sonra dikmek ve toprağını çok sulamaktır.Atlas çiçeği nemi seviyor ama nemli bir ortam istiyor toprağı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Atlas çiçeğinin kardeşi diyorum rhipsalislere kokusu hafif parfüm veya portakal çiçeği gibi.1 ve 2. resim rhipsalis eliptica3. resim rhipsalis ewaldiana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/kaktus/29175.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |