agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs
(https)

Beğeni Düzeni10200Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2017, 09:20   #1
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Bebek atlaslarım ne yazık ki öldüler tohumdan kaktüs üretim konusunda çok tecrübeli bilgili bir arkadaşım bana viyollere aktarmamı söylemişti ben de öyle yaptım ama diktiğim viyollerin gözü küçük olduğundan sanırım gelişemediler ve öldüler.Neyse artık önümüzdeki baharda elinde atlas çiçeği tohumu olan arkadaşlardan tohum kapsülü bekliyorum.Baharda yeniden açanlar olursa artık tekrar deneyeceğim.Ben genellikle cocopeat kullanıyordum arkadaşım cocopeatın içinde besin olmadığını ve tohumu beslemediğini savundu.Artık ondan tohum yetiştirirken kullanılan ince elenmiş ithal torf alıp deneyeceğim.Tabi tecrübe etmek maksadıyla melocactüs ve guatamala monstra tohumu da ekmiştim.Sulamanin nemlendirmenin düzenli olması gerektiğini anladım.Güneş alan kapalı balkonda şimdiden tomurcuklar belirince atlasın birinde yeniden ümitlenmeye başladım.Paypal ın da faaliyetlerini durdurması tohum bile getirtmemize engel oldu doğrusu.Düşe kalka öğreneceğim artıkSelamlar.
Sevgili mmanager, Manyas'dan dönmeden önce atlaslarımda tohum kapsülleri var, isteyen arkadaşlara gönderirim diye yazmıştım. Ses seda çıkmayınca öylece bıraktım. Gerçi sizin istediğiniz türden mi bilmiyorum ama hala varsa yani düşmemişlerse gönderirim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 16:14   #2
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Bebek atlaslarım ne yazık ki öldüler tohumdan kaktüs üretim konusunda çok tecrübeli bilgili bir arkadaşım bana viyollere aktarmamı söylemişti ben de öyle yaptım ama diktiğim viyollerin gözü küçük olduğundan sanırım gelişemediler ve öldüler.Neyse artık önümüzdeki baharda elinde atlas çiçeği tohumu olan arkadaşlardan tohum kapsülü bekliyorum.Baharda yeniden açanlar olursa artık tekrar deneyeceğim.Ben genellikle cocopeat kullanıyordum arkadaşım cocopeatın içinde besin olmadığını ve tohumu beslemediğini savundu.Artık ondan tohum yetiştirirken kullanılan ince elenmiş ithal torf alıp deneyeceğim.Tabi tecrübe etmek maksadıyla melocactüs ve guatamala monstra tohumu da ekmiştim.Sulamanin nemlendirmenin düzenli olması gerektiğini anladım.Güneş alan kapalı balkonda şimdiden tomurcuklar belirince atlasın birinde yeniden ümitlenmeye başladım.Paypal ın da faaliyetlerini durdurması tohum bile getirtmemize engel oldu doğrusu.Düşe kalka öğreneceğim artıkSelamlar.
Arkadaşınız sizi çok etkilemişe benziyor.
Ben benim bebek atlasları normal elenmiş inşaat kumunda baktım.
Damlalıkla gübreli su verdim diplerine.
Aç suzuz kalmıyorlar, saten ufacıklar, çok bir şeye ihtiyaçları olmuyor.
Atlas bir epifit olarak gelişir, çok büyük saksılara ve gübreli saksı harçlarına ihtiyaç duymaz.
Haftalık sıvı gübre eklersiniz suyuna, o kadar

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2016, 21:46   #3
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Dün gecenin süprizi, rengini bilmediğim atlas beyaz çıktı... Gece açılmaya başlıyor, hafif kokulu... Çok güzel

Name:  1.jpg
Views: 1549
Size:  33.8 KB

Name:  3.jpg
Views: 1581
Size:  33.1 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2016, 13:04   #4
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Selenicereus grandiflorus "Pinar del Rio" duvarlara tırmanıyor ama hala Çiçek açmıyor
Gördüğünüz kesim 150 cm'den sonraki bölüm.

Name:  image.jpg
Views: 1815
Size:  79.0 KB

Clematislerle yarışıyor
Açsa müthiş kombin olur.

Eski 31-05-2016, 13:42   #5
Yeni Üye

ahsensukran's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2016
Güler atlasım

Guler hanım benim atlasım yeni yeni sürgün vermeye başladı. Küçük bir parçasını anneme diktim. Kucuk bir parçasını da arkadaşıma verdim. Onlarin atlasları surgun vermiş. Benimki büyümek için çabalıyor. Verdiklerimden tekrar alsammi napsam

Eklenen Resimler

ahsensukran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 20:00   #6
Moderatör

Güler's Avatar

Bilmem ki sevgili ahsensukran,isterseniz biraz daha bekleyin.

Eski 03-06-2016, 16:59   #7
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2009
Galeri: 16
PEACH MAGIC.
İkinci çiçeği.

Eklenen Resimler

Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2016, 19:37   #8
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili Zafer İnandıklı, bu ne güzel bir şey.

Eski 03-06-2016, 22:14   #9
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Teşekkürler bu gece bana ziyafet çektiniz arkadaşlar.
Sevgili sakdag, mmanager, Zafer İnandıklı !!!
Tebrik ederim, kutlarım, maşallah!
Söz bulamadım

Eski 04-06-2016, 21:42   #10
Moderatör

Güler's Avatar

Sarı çiçek açan atlasın ikinci çiçeği de açmaya başladı, 3. ve 4. de yola girdi.

Name:  IMG_9245 (600 x 450).jpg
Views: 1881
Size:  36.1 KB

Eski 17-06-2016, 09:06   #11
Ağaç Dostu

eticin's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2007
Merhaba, atlas çiçeğimi soğuktan dolayı kaybetmiştim. Çelik paylaşımı yapacak olan var mı aranızda?

eticin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2016, 10:46   #12
Moderatör

Güler's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eticin Mesajı Göster
Merhaba, atlas çiçeğimi soğuktan dolayı kaybetmiştim. Çelik paylaşımı yapacak olan var mı aranızda?

Müracaat yeri burası değil, lütfen buraya buyrun.

Eski 09-07-2016, 10:09   #13
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Dün bu güzelliği görünce çelik rica ettim, sahibide sağ olsun iki tane çelik verdi.
Çiçek boyutu klasik kırmızıyla aynı, yani büyük çiçekleri var, kokusuz ve aynı onun gibi düz pembe.

Eklenen Resimler

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2016, 23:06   #14
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Dün bu güzelliği görünce çelik rica ettim, sahibide sağ olsun iki tane çelik verdi.
Çiçek boyutu klasik kırmızıyla aynı, yani büyük çiçekleri var, kokusuz ve aynı onun gibi düz pembe.
Bu ne kadar güzel bir çiçek ve güzel bir renk

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2016, 11:54   #15
Ağaçsever

Sabihas's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2014
Sevgili A_NOMAD, gönderdiğiniz çelikler büyüdüler.. Güler Atlas çiçek bile verdi.
Bu güzel bitkinin çeliklerini paylaşıp yayılmasını sağlayan tüm arkadaşlara teşekkürler.. Sizden gelenler, 2 nisan toplantısında Zafer Beyin paylaştıkları, Güler
Hanım'ın gönderdiği sarı ve kırmızı renkliler.. hepsi tuttu ve filiz verdiler, inşallah çiçeklerinide görürüm.

Eklenen Resimler

Sabihas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2016, 12:42   #16
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sabihas Mesajı Göster
Sevgili A_NOMAD, gönderdiğiniz çelikler büyüdüler.. Güler Atlas çiçek bile verdi...
Maşallah çok güzel bakmışsınız ellerinize sağlık, çiçek bile görmüş olmanıza ise daha çok sevindim. Paylaşımların güzel neticelerini görmek, paylaşmaktan daha mutlu ediyormuş insanı, ben teşekkür ederim

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2016, 11:39   #17
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Bu atlasları tutup tutmayacağını bilmeden aynı yere diktim bu ayda ayrı saksılara alabilirmiyim

Name:  13882416_1204750426224302_6327859482314773808_n.jpg
Views: 1513
Size:  62.0 KB

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2016, 12:23   #18
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
...bu ayda ayrı saksılara alabilirmiyim
Alabilirsiniz elbette ama ben olsaydım bu sıcaklarda ayırmak yerine az daha bekler sonbahara girerken ayırırdım, kök yapıları da iyice gelişir bu arada.

Eski 31-07-2016, 15:35   #19
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Alabilirsiniz elbette ama ben olsaydım bu sıcaklarda ayırmak yerine az daha bekler sonbahara girerken ayırırdım, kök yapıları da iyice gelişir bu arada.

Eh o zaman bende sizin dediğiniz gibi yaparım sonbahara kadar beklerim sevgili A- NOMAD nede olsa bu kadar büyümeye heveslenmişler rahatsız etmiyeyim

Teşekkür ederim

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2016, 14:06   #20
Ağaç Dostu

sumeyra47's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Epiphyllum (Atlas Çiçeği)

Atlas çiçeğimin gövdesinde ki oluşumların ne olduğu hakkında hiç bir bilgim yok. Sizce ne olabilir?

Köklerde pek iyi durumda değil. Kireç gibi beyazlıklar köklerde oluşmuş.

Sadece bu atlasımda durum böyle diğerlerinde biraz buruşmalar sararmalar var ama kökleri sağlam. Köklerinde ki beyazlıklar beni düşündürüyor. Aynı toprak harcından diğer atlasımda da kullandım. Diğerinde hiç bir problem yok. Toprağı atmam mı gerekiyor. Sizce kurtulur mu?

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2016, 17:26   #21
Ağaç Dostu

sumeyra47's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Epiphyllum (Atlas Çiçeği)

Balık kılçığı atlasımda da aynı belirtiler var. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum bu kabarcıklar ne olabilir?

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2016, 18:37   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2016
unlu bit kabuklu bit

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 Mesajı Göster
Balık kılçığı atlasımda da aynı belirtiler var. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum bu kabarcıklar ne olabilir?

o kabartılar kabuklu bit ve unlu bit kökler gitmiş galiba kesin yeniden kurusun yara yerler tekrar ekin bitleride temizleyin

wolwerin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2016, 19:03   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Gece gece misss.

Eklenen Resimler

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2017, 19:43   #24
Yeni Üye

Tutastepe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2016
kılçık atlası çok güzel açmış.

Tutastepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2017, 13:40   #25
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Cultural Information | Epiphyllum Society of America

Atlas köklendirme

Kesme işleminden bir bitkiye başlama

"Episler", kesimlerden kolayca elde edilir. Bu basit adımları uygulamanız yeterlidir.

1. Yaklaşık 6-8 inç uzunluğunda bir kesim elde edin. İstenirse ekilecek bitene kök teşvik edici hormonu uygulayın.

2. Kesimi üzerinde kallus oluşmasına izin vermek için, serin, kuru, karanlık bir yerde en az on gün süreyle kesmeyi sağlayın.

3. Karşılıklı olarak 4 inçten büyük olmayan nispeten küçük bir kap kullanın. Episler biraz köklü olmak ister.

4. Dikim yapılırken, boşaltma işleminde, toprağın altındaki iki veya daha fazla izolasyonla kesmeyi tutun. Kesme işlemi kendi başına duruncaya kadar kesme işleminin etrafına saksı karışımını ekleyin. Karışımı sıkıştırmayın.

5. İki hafta boyunca İÇME SUYU. (İsteğe bağlı - birkaç günde sis ile toprağa batırmayın.) Kesme kökleşmeye başladığında ve yeni bir büyüme gösterdiğinde suya başlayın. O andan sonra, karışımın kemikli olmasına asla izin vermeyin. Ne zaman su isterse suyun boşaltma deliklerinden çıkmasına izin verin. İsterseniz, buğulanmaya devam edin. Episler kaktüs ailesinin üyeleriyse de, ihtiyaçları çöl kaktüsünden farklıdır.

Epiphyllums için kültürel talimatlar

IŞIK - Doğrudan öğlen güneşi yok. % 75 gölge tercih edilir. Erken sabah veya öğleden sonra güneş iyi olur.
SOĞUK - Epizeleri dondan koruyun.
ZEMİN - Sıkışmaya karşı direnç için gevşek, hızlı boşaltma ve hafif asit, 1/3 kaba malzeme ile.
SU - Kökleri biraz nemli tutun, ancak asla hantal tutmayın.
GÜBRE - Yüksek azotlu gübrelerden kaçının. Haziran ayından başlayarak aylık olarak yarı dayanıklı olarak dengeli bitki yemekleri (10-10-10) kullanın veya yalnızca zaman ayırma türünü kullanıyorsanız Haziran ayında kullanın. Kasım ayında yeni büyümeyi güçlendirmek için 0-10-10 kullanın ve tomurcuklanmayı teşvik etmek için yine Şubat ayında kullanın. Kışın gübrelemeyin.
ÇİÇEKLER , bir ya da iki yılda çiçek açar, genellikle en çok çeşit için Haziran'dan Şubat'a kadar.
LABEL ismiyle kesiyor. Epi'nin tenceresine bir isim etiketi koyun, bundan sonraki yılların adını bileceksin.
Daha kapsamlı kültür bilgi için, "Kültür İpuçları" bölümüne bakın , sezonu kilitlenmiştir, Bülteni (ESA üç aylık bülteni).

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2017, 11:11   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Ben de bildiğim bir şeyleri ekleyeyim dedim.Atlas çelikleri kesildikten sonra hemen dikilmez .Bir hafta 10 gün gölge bir yerde kesilen yerin kabuk bağlaması beklenir eğer enli bir çelikse V şekli verilerek kesilir.Sonra toprağa dikilir ve sulanmaz toprağın nemi o çeliğe bir kaç gün daha yeter.Bir kaç gün sonra sulanır.Haftada bir aralıklarla sulanır.Bu haftalık dönemlerin arasında fısfısla yaprağı nemlendirilir.Asla güneş almayan bir yerde köklendirilmelidir.Buna karşılık aydınlık ve havadar bir yer olmalıdır.Bir aydan sonra esas yerine taşınabilir.Ben bakamıyorum ben köklendiremiyorum diyen kişilerin hatası kesildikten hemen sonra dikmek ve toprağını çok sulamaktır.Atlas çiçeği nemi seviyor ama nemli bir ortam istiyor toprağı değil.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2017, 11:26   #27
Moderatör

Güler's Avatar

Teşekkürler Muda, teşekkürler mmanager.

Bilgi paylaşıldıkça güzeldir, çoğalır, değerlenir.... demişler.

Eski 16-02-2017, 17:03   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Atlas çiçeğinin kardeşi diyorum rhipsalislere kokusu hafif parfüm veya portakal çiçeği gibi.1 ve 2. resim rhipsalis eliptica3. resim rhipsalis ewaldiana.

Eklenen Resimler

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2017, 17:45   #29
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Atlas çiçeğinin kardeşi diyorum rhipsalislere kokusu hafif parfüm veya portakal çiçeği gibi.1 ve 2. resim rhipsalis eliptica3. resim rhipsalis ewaldiana.
Bitkileriniz güzelmiş ama onların kendi başlığı var, orada paylaşmanız daha doğru olacaktır.

http://www.agaclar.net/forum/kaktus/29175.htm

Eski 28-02-2017, 13:32   #30
Ağaç Dostu

esmaesma's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2014
Sayın Milla sayesinde edindiğim atlaslar

Eklenen Resimler

esmaesma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025