![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Fern La borde 3 yıldır açıyor ama kendisini hiç geliştirmiyor.Önceleri rhipsalis zannetmiştim.Açınca şaşırdım Çiçeğin formu çok farklı normal yapraklarının ucundan ip gibi dallar uzuyor o ince dalların ucundan tekrar dallar veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Düzenleyen A_NOMAD : 15-05-2016 saat 13:53 Neden: Bağlantı ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
En bereketli atlas Güler atlas. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Selenicereus chontalensis.Epiptic çiçekler grubunda yer alıyor aporophyllum a da benziyor ama çiçeği biraz daha farklı.Kedi kuyruğu dediğimiz kaktüse de benziyor.1 tanecik şeker pembesi çiçek açtı ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Aporophyllum atlas ve aporocactus melezi.Çiçeğin içinde hafif morluklar var.Çiçeği atlas çiçeğinden küçük aporocactusten büyük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Şölen ki ne şölen... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Pembiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
20cm var yok. bir çok sürgün ve de 2 çiçek verdi bana. 3 senelik olupta çiçek vermeyenler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sarı beyaz atlas çiçeğim bu yıl bir tane çiçek verdi.Geçen yıl tamamı ölecek diye yedekleme yapmıştım.Hangi dalıyla çiçek açsın ki.WHİTE SPLENDOR dedim ona. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Moderatör
|
Atlas'ın tomurcuğu çok koyu olduğu için sıklamen atlas da sıraya girdi demiştim ama çiçek sarıymış..... benim kaktüsçülüğüm bu kadar işte. ![]() ![]() (Bu gece sanırım geç vakitlere kadar oturup çiçeğin açılmasını ve kokusunu bekleyeceğim) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Güler abla gördüğüm kadarıyla atlas çiçeklerinden kırmızılar kokusuz pembelerin bazıları ve beyazlar kokulu oluyor.İnşallah bunlarda tohum kesesi oluşur .Sağlıcakla kalın ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Moderatör
|
Evet sevgili mmanager, kırmızıda koku yok, sarı, beyaz ve sıklamenlerde koku var. Sarı olanda hafif ve hoş bir koku var, beyaz olan tam da beyaz değil sanki krem rengi açıyor, o yoğun kokulu. Sıklameni unuttum kokusu vardı ama yoğun muydu hatırlayamadım. Enteresan şey, sarı gece açtı şu an halâ çiçeği açık. Diğerleri (örneğin bir gecelik gelin) sabaha sönmüş oluyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Moderatör
|
Ben sarı atlasın sabah fotoğrafını çekerken gözüm kırmızı atlasa takıldı. Hani beni vefakâfıma..... Bir yandan açmışları geçiyor, açanlar çok var ve açmaya sıra bekleyenler de.... ben bunu çok seviyorum, çok hakikatli bir çiçek. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
Güler Hanım, çok güzeller.. ben çocukluğumdan beri kaktüs türünün çiçeklerine hayranım.. rahmetli annemin üç tür çiçeği penceresinden eksik olmazdı.. Begonyalar, sardunyalar, atlaslar.. Begonyaları sevmiyorum ama sardunya ve atlas tutkusu annemden geliyor. Paylaştığınızda sarı için sıraya giriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Siz adres bilgilerinizi bana gönderin elimde bulunsun. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzellikte benden gelsin atlas sayfasına. Foruma ilk katıldığımda bu sayfada iki renkten başka atlas yoktu. Şimdi arka arkaya değişik renklerini görebilmek beni çok mutlu ediyor. Tüm arkadaşların eline sağlık. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2016
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Tutar tabii ki... Hafif nemli toprak karışımına daldırın ve toprağın üst yüzeyi tamamen kuruyana kadar sulamayın. Sonra da bu başlığa biraz göz gezdirin, ihtiyacınız olan bakım bilgilerini bulacaksınız. Bu arada çeliğinizin atlas olduğundan emin misiniz? Rhipsalis de olabilir gibi geldi bana... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl vista sun adlı sarı atlasım açmıştı aman Allahım ne koku öyle yakınında durunca baş ağarısı yapacak kadar etkili.Sağolsun tohum da verdi tohumları diktim büyüyünce size de gönderirim bir tane inşallah.Meyvesi daha iriydi meyvesinin tadına da baktım hafif şekerli hafif buruk mango veya kivi gibiydi.Zaten melez türlerin çiçeği daha fazla açık kalıyor 3-4 günü buluyor.Hava o anda sıcaksa çabuk soluyormuş serinse daha uzun süre açık kalıyormuş.Bir de güneşi ne kadar çok alırda sarıların rengi o kadar da koyu oluyormuş.Bu bilgileri de ekleyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Nasıl, bebek atlaslar gelişti mi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
![]() uzun aramalar sonunda çok şükür bende bir tane atlas bulabildim çiçekçide okadar kötü bir yere koymuşlarki sanırsın gereksiz bi eşya gibi..siz ne yaptınız ben bunu ararken perişan oldum dedim hemen aldım o kadar gözüm dönmüşki çiçekçiye nasıl kızdıysam artık o an 100tl dese alacam yani kısaca artık benimde bir atlasım var şimdiki merak konusu ne renk acaba.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
Atlası buldugum sevindim ama kafam karıştı bu atlas tır degilmi fotoğraf yüklemeye çalışacağım cevaplarsanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bebek atlaslarım ne yazık ki öldüler tohumdan kaktüs üretim konusunda çok tecrübeli bilgili bir arkadaşım bana viyollere aktarmamı söylemişti ben de öyle yaptım ama diktiğim viyollerin gözü küçük olduğundan sanırım gelişemediler ve öldüler.Neyse artık önümüzdeki baharda elinde atlas çiçeği tohumu olan arkadaşlardan tohum kapsülü bekliyorum.Baharda yeniden açanlar olursa artık tekrar deneyeceğim.Ben genellikle cocopeat kullanıyordum arkadaşım cocopeatın içinde besin olmadığını ve tohumu beslemediğini savundu.Artık ondan tohum yetiştirirken kullanılan ince elenmiş ithal torf alıp deneyeceğim.Tabi tecrübe etmek maksadıyla melocactüs ve guatamala monstra tohumu da ekmiştim.Sulamanin nemlendirmenin düzenli olması gerektiğini anladım.Güneş alan kapalı balkonda şimdiden tomurcuklar belirince atlasın birinde yeniden ümitlenmeye başladım.Paypal ın da faaliyetlerini durdurması tohum bile getirtmemize engel oldu doğrusu.Düşe kalka öğreneceğim artık ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|