![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2009
|
Youtube'da dolaşırken ilginç bir filme rastladım.Kaynanadili dediğimiz kaktüse Atlas çiçeği aşılanıyordu.Çok kolay ve çabuk yapılan bir aşı.Bahçesinde Kaynanadili olan arkadaşlar denerlerse,değişik bir görünüm elde edebilirler.Saygılar,sevgiler... Grafting Epiphyllum to Opuntia.wmv - YouTube |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
atlaslarım
yeni atlaslarım, bakalım açtılarını görebilecek miyim.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
atlasım
daha önde paylaştığım ve dışarı çıkarmam önerilen atlasım, dışarıyı pek bi sevdi ama yine çiçek yok ![]() böylede iyi.. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
balık kılçığı
balık kılçığım baalkonda çok güzel gelişti ancak tek sürgün ucu hastalandı, içten içe sararmalar ve sonrasında ani kurumalar oluştu, bende kesmek zorunda kaldım. şimdi tekrar başa döndük.. yeni sürgün veriyor. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yaz; aşırı sıcaklar, tatiller ve düzensiz sulamalar nedeniyle çelik atlaslarım da sürekli problem yaşadım ben de. Susuzluktan kuruyan da oldu, fazla sulamadan çürüyen de. Onlar çürüdükçe ben tekrar ektim. Tekrar tekrar başa döndüm yani ben de. Bir ara o kadar moralim bozuldu ve üzüldüm ki, bir tane daha atlas edinmeyeceğim dedim kendime. 10-15 cm'lik çelikten atlas büyütüp açtırmak gerçekten büyük bir ustalık. Ama çok istediğim sarı atlasa kavuşmadan atlas sevdam bitmeyecek bence... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2015
|
Atlas Çiçeği Arıyorum
Sevgili Atlas Çiçeği Sahipleri Hayırlı Akşamlar. Çiçeği piyasada bulamıyorum. Yardımcı olmak isteyenlerden satın almak istiyorum. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Arkadaşlar bugün de size frühlingspracht adlı atlası tanıtıyorum.Çiçek yapısı bir kaç ay önce açan frühlingsgolda benziyor.Fakat onun çiçeğinin kokusu daha etkiliydi sanki.Fakat odaya girince kokusu hissediliyor.Çiçek boyu 15 cm çiçek çapı 12- 15 cm civarında bugün 3 . gününde yavaş yavaş kapanmaya başladı çiçeği.Rengi de kırmızıdan pembeye doğru açılıyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
merhaba
benimle atlas çiçeklerini paylaşmak istermisiniz iyi günler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
atlas çiçeği
Atlas çiçeği benim için bir tutku ve hastalık olmuştu ve hala şifasını bulmuş değilim.Obsessif kompulsif bozuklukmuş teşhisi.Lütfen yeni foruma üye olup da her bulduğu sayfadan bitki isteyenler istediğini alıp da foruma uğramayanlar mesaj gönderme zahmetine katlanmasınlar ![]() ![]() ![]() ![]() Son resimdeki echina kaktüsü olan varsa büyüğünden takas da yapabiliriz.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
atlasım ..
Güler Atlasım, ve en yeni sürgünleri.. ![]() çiçek göremedik ama ben bukadarına da razıydım zaten.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir ara tohum ekmiştim, http://www.agaclar.net/forum/1000412-post373.htm Dağıttıklarımdan arta kalanlar böyle oldu ![]() . |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Güler hanım, atlasınız içerde mi duruyor dışarda mı acaba? ışık durumu nasıl?Ben atlasımı içerimi koyayım dışarı mı şaşırdım. Dışarda rengi matlaşıyor kızarıyor falan. İçerde de sanki hava almıyormuş gibime geliyor. ne yapsam bilemedim... |
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
sevgili jezebel bu sizin atlas farkı türümü daha önce görmemiştim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Atlaslarda başa dönmek çok sıkıcıymış, gözerine bakıyoruz açsınlar diye onlar geriye gidiyor. Balık kılçığımı fotoğrafladı ama pek anlaşılır olmadı. Yayınlayamadım, iç kısımları sararmıştı. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah bir de şanssızlıkları unutmuşum. Bir arkadaşımın verdiği kırmızı atlas çeliklerini 3 saksıya ekmiştim, hepsi de tutmuştu sürgün uzattılar. Sonra 2 saksısını arkadaşlarıma hediye ettim. Şansa bakın ki, 10 gün sonra bende ki çürüdü, kurtaramadım. Yani bir anda kırmızı atlassız kaldım. Sonra pazarda bir yerde satıldığını görmüştüm ilkbaharda, onun peşine düştüm, satıcının elinde küçük bir çelik kalmışta, hemen onu edindim. Şimdi çok iyi kolluyorum kırmızımı... ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bendeki iskeleti budadım ama tamamen kurudu galiba.. Kökünü elimle çektim halen toprağı bırakmıyor, ama umutsuzum.. Bir de mühendis tırtılı çıktı başıma.. Atlasları ve diğer kaktüsleri kemirmeye başladı. Derdin biri bitip diğeri başlıyor ![]() Dün, yukarıdaki videoda anlatılan aşı yöntemini uyguladım, bir de onu deneyelim ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderatör
|
Ahhh, ah şu istemeleri bir de ücretsiz fide dağıtım başlığında yapsanız ne iyi olacak. Manyas'a döndüğümde bir de baktım ki atlas saksısı sürgünlerle dolu dolu olmuş. Daha evvel verdiği tohum kapsülleri halâ duruyor, patlayanı-çatlayanı yok. Ama benim atlas yine aşka gelmiş, başlamış çiçek açmaya.... ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın mmanager, bu sene yaz bir hayli sıcak geçti, bitkiler de oldukça zarar gördü. Çeliklerin kurumaları bu sebepledir diye düşünüyorum. Humik asit ben kullanmadığımdan bu konuda birşey söyleyemem ama çelikleri köklendirirken fazla süzek toprak yerine bir miktar da su tutucu malzemeler eklerseniz saksı harcına toprağın nemli kalmasını sağlarsınız. Sıcak, aydınlık bir ortamda toprağı nemli ama sürekli ıslak kalmaması şartıyla sorun yaşamazsınız diye tahmin ediyorum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Sevgili sakdag ne kadar güzel acmis yine atlasin, keyfini cikar doya doya seyret, nasil yapiyorsun bilemiyorum belkide forumda bakimi hakkinda bilgi yazmisindir gercekten cok merak ediyorum.... Bu arada forumda izledigim kadari ile en cok acan atlas Güler hanimin eli degdigi Atlas . Bu seferkin de gec gördüm Güler hanimin celik paylasimini, ( arama yaparken alisveris arama ayri yapiliyormus ), eh ögrendikten sonra artik takipdeyim ).Cok güzeliz coookk ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Özel bir bakımım yok aslında; diğer kaktüslerim kadar ilgileniyorum onunla da. Bu türün özelliği galiba, sürekli çiçek açmak. Toprağını kurudukça suluyorum, 2-3 ayda bir tüm bitkilerimi 5 litre suya bir yemek kaşığı erittiğim NPK gübreli suyla suluyorum o kadar... Bol güneş alıyor bir de... ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Moderatör
|
Benim atlasım da çiçeklenmeye başladı sevgili sakdag. Ankara toplantısı için pek çok dal kesip kuşa döndürmüştüm ama sana inat yine açacağım der gibi valla. Maşallahı var. Çiçek açmadığı zamanı toplasan 2 ay eder mi bilemiyorum. Ellerine sağlık, sevildiğini biliyor senin atlasın da. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Evet cok merak ettigim E.Anguliger sonunda dün saat 16 gibi ufaktan acmaya basladi, bize göz kirpti sanki. Aksam saat 21 de tam acti ve bugün yine ayni dünkü saat de yine kapanmak üzere hazirlaniyor sanirim, Atlas türleri de sadece bir gecelik galiba.... Dün aksam kokusu cok yogundu bu sabah ise gitmeden önce kokladim eser kalmamis hemen hemen hic kokusu yoktu. Birde normal mi bilemiyorum bu cicek acarken iki tane ufak tomurcuk düsmüs , neyse kalan saglamlar bizimdir...buyrun..![]() ![]() ![]() ve bugün yine kapanmak üzere... ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2013
|
inci hanım nerden aldınız bu çiçeği ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Benim hem Sayın alacakaranlık'tan aldığım atlasım hem de Sayın Güler Hanım'ın hediye ettiği atlasım havai kök çıkarıyor.Neden bunlar sürekli havai kök çıkarıyor?Evi sık sık havalandırıyorum,nem sorunu olmamalı.Az mı suluyorum anlamına geliyor?Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim;çünkü çok merak ediyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|