agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni100Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-10-2007, 15:12   #151
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-10-2007
Merhaba arkadaşlar Elimde taze çam fıstığı içi var. Sizce kabuksuz olarak çimlenme ihtimali varmı. Kabukdan ayırma işlemi sırasında embiriyo **** besin dokusu zarar goruyormudur? deniyen arkadaşlar varsa biliyordur Boşuna uğraşmayim . Çimlendirme dolabinda çimlendirecem . çimlenme sıcaklığı nem orani konsusunda pek bilgim yok ama sanırım 25 26 derece sıcaklık uygun olur siz ne dersiniz?

roketsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2007, 14:22   #152
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Merhaba,Yeşil Adam.
Ben Bayramiç de oturmuyorum ama senede 5-6 aya yakın bir zaman Bayramiç-Altınoluk arasında gidip geliyorum.Evim İstanbulda ama gönlüm oralarda.Genellikle dağda bayırda gezerim.Ben de seninle tanışmak isterim.

Birkaç sene önce Tema üyesiydim,Altınolukta binlerce zeytin ağacı kesilirken Tema'ya mektuplar yağdırdım ama ilgilenmediler ben de artık Tema'yla ilgilenmiyorum.Tek başıma savaşmaya karar verdim. Esasında Sivil Toplum Kurulusları bizim gibi geri kalmış ülkelerde ancak bu kadar çalışır.Ama yine iddia ediyorum " Türkiye çöl olmayacak".Neden dersen ben kendimi bildim bileli fidan dikiyorum ormanda gezerken palamut topluyorum, baska bir sefer o palamutları dikiyorum bu güne kadar şahsi olarak 3000'e yakın ağaç diktim ayrıca ektiğim tohumları saymıyorum.

Bir insan hayatı boyunca 7 adet ağaç harcarmış. ben harcadığı ağaçları yerine koymayanların yterine de dikiyorum.Her halde bu ülkede ben tek değilimdir benim gibi ne orman ne ağaçseverler fidan dikiyorlardır.

Ayrıca benim Altınoluk'ta zeytinliğim var her sene orman zeytinliği zaptediyor.Kesmekle başa çıkamıyorum.Bir de kendi haline bıraksam 2-3 senede tamamiyle orman olacaktır.Bayramiç-Çan arasında yine bir tarlam var orası da aynı.Ormandan arazimi kurtarmak için ciddi mücadele ediyorum.Eğer oralardaysan birgün gidip gezeriz.Kendin görürsün ormanın gücünü.Özetle ormanı kendi haline bırakırsak zaten kendini toparlıyor.

Ama Ormanın en önemli düşmanı biz insanlarız.Ormanı korumak için bence ilk yapılması gereken şey insanlardan korumak olmalı.Hayvanlar ve doğal afetlerin verdiği zararı orman telafi edebiliyor.Ve en önemlisi kendi arazin veya değil her yere bir ağaç dik, her yere bir tohum ek.İste o zaman Türkiye çöl olmayacaktır.İnan

Selamlar.

Düzenleyen Oğuz Karsan : 25-10-2008 saat 13:16
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2007, 14:35   #153
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Merhaba arkadaşlar,

Bu sabah bahçemde kuru yaprakları temizlerken bir suprizle karşılaştım. Önce ne olduğunu anlayamadım. Çünkü ilk kez görüyorum böyle birşey. Sonra karşı bahçedeki fıstık çamının fıstıklarının birinin kabuğunun bahçemde çimlendiğini kavradım. Şu an şekli tam İlahi Morluk'un gönderdiği 2. fotoğraftaki gibi. Dokununca kalın kabuk düştü beyaz tohumun tepede ve altında çam iğnesine benzer kısım var. Kargalar sabah kahvaltısında benim bahçeye düşürmüş olmalı. Sabah sevinci oldu bana! Sizinle de paylaşmak istedim. Biraz büyüyünce saksıya almayı düşünüyorum.
Yeşil günler...

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2007, 14:37   #154
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Bu arada, şimdi aklıma geldi. Kargalar yemeye çalışırken etrafa bolca fıstık döküyorlar. Bunları toplayıp eksem çoğu tutacak demek ki...Forumu iyice okuyup çimlendireyim.

Eski 03-11-2007, 15:36   #155
Ağaç Dostu

altinediz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-10-2007
Galeri: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Merhaba,Yeşil Adam.
Ben Bayramiç de oturmuyorum ama senede 5-6 aya yakın bir zaman Bayramiç-Altınoluk arasında gidip geliyorum.Evim İstanbulda ama gönlüm oralarda.Genellikle dağda bayırda gezerim.Ben de seninle tanışmak isterim.Birkaç sene önce Tema üyesiydim,Altınolukta binlerce zeytin ağacı kesilirken Tema'ya mektuplar yağdırdım ama ilgilenmediler ben de artık Tema'yla ilgilenmiyorum.Tek başıma savaşmaya karar verdim. Esasında Sivil Toplum Kurulusları bizim gibi geri kalmış ülkelerde ancak bu kadar çalışır.Ama yine iddia ediyorum " Türkiye çöl olmayacak".Neden dersen ben kendimi bildim bileli fidan dikiyorum ormanda gezerken palamut topluyorum,baska bir sefer o palamutları dikiyorum bu güne kadar şahsi olarak 3000'e yakın ağaç diktim ayrıca ektiğim tohumları saymıyorum.Bir insan hayatı boyunca 7 adet ağaç harcarmış. ben harcadığı ağaçları yerine koymayanların yterine de dikiyorum.Her halde bu ülkede ben tek değilimdir benim gibi ne orman ne ağaçseverler fidan dikiyorlardır.Ayrıca benim Altınoluk'ta zeytinliğim var her sene orman zeytinliği zaptediyor.Kesmekle başa çıkamıyorum.Bir de kendi haline bıraksam 2-3 senede tamamiyle orman olacaktır.Bayramiç-Çan arasında yine bir tarlam var orası da aynı.Ormandan arazimi kurtarmak için ciddi mücadele ediyorum.Eğer oralardaysan birgün gidip gezeriz.Kendin görürsün ormanın gücünü.Özetle ormanı kendi haline bırakırsak zaten kendini toparlıyor.
Ama Ormanın en önemli düşmanı biz insanlarız.Ormanı korumak için bence ilk yapılması gereken şey insanlardan korumak olmalı.Hayvanlar ve doğal afetlerin verdiği zararı orman telafi edebiliyor.Ve en önemlisi kendi arazin veya değil her yere bir ağaç dik her yere bir tohum ek.İste o zaman Türkiye çöl olmayacaktır.İnan

Selamlar.

Merhaba Oğuz KARSAN! Söylediklerinize aynen katılıyorum. Ne yazıkki biz insanlarız doğanın düşmanı. Sizin kadar fidan dikmişliğim yoktur ama elimden geleni yapıyorum vede sizin gibi arkadaşları gördükçede dahada aşka geliyorum. Siz biz ve bizim gibiler sayesinde sizinde dediğiniz gibi Türkiye Çöl Olmayacak. Bizlerde çalışmalarımızla çevremizdekilere örnek olarak onlarıda bu doğa sevgisine ağaç sevgisine kavuşacaklardır ve ağaç dikmeye başlayacaklardır. Bundan eminim. Tema konusuna gelince onların (yani mektup yağmuruna tuttuğunuz Tema yetkililerinin) adına size bir şey diyemem. Ama bunun nedenini araştırmak gerek aslına bakarsanız. Özelden bu konu ile ilgili ayrıntılı bir bilgi verirseniz küçük bir araştırma yapmaya çalışayım.
Ayrıca ne yazıkki Bayramiç'de değilim şuanda. Orada olmayı çok ama çok isterdim ama malesef bu imkanım yok şuanda. Ben öğrencilik zamanlarımda orada idim. Bir çok esnaf beni tanır. Konu ile alakalı bir yer değil burası farkındayım ama buradan sizin aracılığınız ile tüm Bayramiç halkına selamımı iletirseniz sevinirim.
Sizinle tanışmayı bende isterim. Bu arada gerçek adım Ediz ALTINDİŞ.
Saygılarımla...

Düzenleyen altinediz : 07-11-2007 saat 19:41
altinediz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2007, 10:40   #156
/

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Merhaba Arkadaşlar ,
Sorunumu nereye yazacağımı bilemedim.
Fıstık Çamı konu başlığına ekleyeyim dedim.

İzmir Urla Barbaros Köyde Fıstık çamı ağaçlandırması yapmaktayız.
Sahada doğal yetişmiş fıstık çamlarının yanında bizlerin diktiği ve 10 yaşına ulaşmış fidanlar da bulunmakta.
Lakin geçen sene dikim mevsiminde diktiğimiz tüm fidanların nerdeyse %90 ı kurumuş.
Bu resimde küçük boyda çam fıstıklarını ve arka planda daha büyüklerini görüyorsunuz

http://i172.photobucket.com/albums/w...l251107008.jpg

Bu kare de ise kurumuş bir çam fıstığı fidanı var.
Kuruyanların yerine yeni fidanlar alındı ve kısa süre içersinde dikilecek.
Bu dikim esnasında yapmamız gereken özel bir çalışma olması gerekir mi .?
(Gübreleme, ilaç verme , dikim derinliğini artırma vb.? )

Ağaçlandırılan sahanın daha ayrıntılı resimleri
htpp://idadikorman.sitemynet.com adresinde.

Bilgi ve görüşler için şimdiden çok teşekkürler.

Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2007, 10:29   #157
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Yan bahçedeki fıstık çamının altında çok fazla sayıda çimlenmiş çam filizleri var. Hepsinin orda, birarada yetişmesi mümkün değil. Bu çimlenen filizleri poşet ya da saksılara alıp isteyenlere dağıtabilirim diye düşündüm. Yoksa ölecekler. Bu uygulamayı hangi zamanda yapmam gerektiği ve nelere dikkat etmem gerektiği konusunda bilgi paylaşabilir misiniz?

Eski 27-11-2007, 14:56   #158
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
İzmir'de olduğunuz için ocak ayı sonuna kadar bu işlemi yapabilirsiniz. Ocaktan sonra riskli olabilir. Çünkü o iklimde fidanlar erken uyanır.

Fidanları göveden tutup çekmeyin. Kürek v.b. aletlerle toprağıyla birlikte söküp poşetleyin. Fidanlar küçükse başarı oranınız yüksek olur.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2007, 16:25   #159
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Yanıtınız için teşekkür ederim. Evet daha çok minikler.

Eski 13-12-2007, 21:53   #160
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-12-2007
merhaba çam fıstığı ile ilgili bir sorum olacak size yardımcı olursanız sevinirim. benimde köyümde bazı gençler fıstık çamlarındaki kozalakları kendi kafalarına göre topluyorlar. hasat zamanına bile bakmadan. zaten ağaçların orman şefliği tarafından bakımları yapılıyor.acaba yasal olarak bir cezası yokmu böyle önüne gelenin bu çam kozalaklarını toplamasının? tekrar teşekkürler

biyocu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2007, 23:41   #161
Ağaç Dostu

salvia's Avatar

Giriş Tarihi: 16-02-2007
Aşağıda resimlerini vereceğim çam ağçlarının dikimleri geçen yıl yapıldı.Dikim yapıldıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaşmadım fakat bu yıl özellikle kasım ayından sonra sadece güney tarafları bu şekle girdi.Acaba denize yakın olması ve tuz ile bir ilgisi olabilir mi? Yoksa benim belirleyemediğim bir hastalık mı?Her ikisi içinde yapılabilecekler nelerdir? Saygılar..
[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

salvia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2008, 00:08   #162
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-08-2007
Arkadaslar merhaba. ben gruba yeni katildim . bahcemde 15 adet genc fistik cami var bu sene ucer beser kozalak verdi vede toplayip fistiklarini aldim. merak ettigim bu fistiklarin muntazam kirilmalari nasil yapilir da icleri cikarilir. yoksa pratik kolay bir yolu varmidir. veya ileride kullanabilecegim bir kirma makinasi varmidir.

Nadir.

nadir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2008, 17:51   #163
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Nadir Bey hoşgeldiniz,

Yeni üyeler başlığında kendinizi tanıtırsanız seviniriz.

Fıstık çamı tohumlarını çıkarmanın özel bir yöntemi yok ama bu iş için hazırlanmış makineler var. Bu makine silindir şeklinde bir kazan ve motordan oluşur. Kazanın iç yüzeyleri pürüzlüdür (dişli). İçinde de bir mille dönen 3 veya 4 kol bulunur. Bu kollar mil aracılığıyla döner ve tohumları dişli olan kazanın çeperlerine vurur. Tohumların sert kabukları bu yöntemle kırılmış olur.

Ama 15 adet genç ağaçtan toplanacak tohumlar için bu makineden almaya veya yaptırmaya gerek yok. Daha çok çam fıstığından para kazananlarda bulunur bu makine.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2008, 21:01   #164
-

Giriş Tarihi: 11-01-2008
önerilere ihtiyaç var

selam;
yüklü miktarda fıstık çamı aldım ama ne yapağım konusunda kararsızlıklarım var. bu işle uğraşan profesyonellerle konuşmak isterim.

facein Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2008, 18:04   #165
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2008
çam fıstığı dikmek için bölge arayoruz.. zeytin veya çam fıstığı arasında tercih yapmak istersek öneriler olabilir mi?

demirgonenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2008, 21:13   #166
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-08-2007
Yilmaz bey yorumunuz icin cok tesekkur ederim.
Kendimi tanitmami istemissiniz. dogru da o sayfalara henuz ulasamadim. sitenin diger butun yapisi cok guzel olmasina karsin; kendimi tanitacagim koseyi bulamadim. insallah bir dahaki sefere.
Bu arada; emekli olmak uzere olan 60 yasinda ve bir Alman sirketinde mudurluk yapan yesil ve doga hastasiyim. 300Zeytin 150Nar 15Cam ve cesitli meyva agaclari benim tarlamda dunyam.
Simdilik Istanbuldayim ama yesilliklerim Canakkalede.
Tekrar tesekkurler.

nadir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2008, 23:02   #167
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Fistik çami Coşturan

bidona bu ibreleri koyup yarısına kadar su doldurun. Başka bir kapta 300 gr Fe gübresini sulandırıp bidona ekleyin ve ağzına kadar su doldurduğunuz bidonun ağzını kapatıp 20 gün kadar bekleyin. 15-20cm çaplı bir ağaç için yaklaşık 2 litre yeterli olur.Ağacın tepe tacı izdüşümünde sulandırarak verin. Dikkat edilmesi gereken şey bu kendi hazırladığınız besini ağaca verme tarihiniz ağaç boy atma dönemine girmeden 20-30 gün önce yapmanızdır.

TABİAT'IN 53 NOLU MESAJINA CEVABEN;
Acaba bu tarif sadece fıstık çamları için mi geçerli?Ben bir türlü büyüyemeyen zeytin ve harnup fidanlarıma da bu uygulamayı yapsam faydası olur mu?
Bir de bu "fe gübresini" ziraatten mi temin edeceğiz ?, aydınlatabilir misiniz?
HOŞÇAKALIN, "AĞAÇLAR'LA" KALIN.

Düzenleyen berduray : 20-01-2008 saat 23:05 Neden: ALINTILAMA UNUTULMUŞ
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2008, 15:16   #168
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
selam arkadaşlar
fıstık çam tohumu satın almak istiyorum
olan arkadaşlar mesaj atsın ***

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2008, 15:30   #169
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi demirgonenc Mesajı Göster
çam fıstığı dikmek için bölge arayoruz.. zeytin veya çam fıstığı arasında tercih yapmak istersek öneriler olabilir mi?
Ziraat mühendisi olmasam da ;

1 - Dikim yapacağınız arazinin toprak yapısını tahlil ettirdikten sonra karar vermelisiniz.

2 - Çam Fıstığı geç büyüyen bir ağaçtır. Mahsül alıp gelir elde edebilmek için epey beklemeniz gerekecek. Minimum 8-10 yıl.!!

Yazacak bir çok detay varda bence en önemli ikisi bu.

Eski 25-01-2008, 15:36   #170
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sivas5858 Mesajı Göster
selam arkadaşlar
fıstık çam tohumu satın almak istiyorum
olan arkadaşlar mesaj atsın ***
Sivas ta çam fıstığının yetişebileceğine emin misiniz.?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DarkYES Mesajı Göster
Boyu 15-20 metreye kadar olup 10-14 metre arası bir genişliğe ulaşabilir.
150 yıl kadar yaşayan ve orta hızla büyüyen kalın gövdeli bir ağaçtır.
Gençken top biçimideki tepesi yaşlandıkça şemsiye/kubbe benzeri bir şekil alır.
Kumlu ve killi, zengin toprakta yetişir.
Bol güneş ister. Kuraklığa dayanıklıdır.

Size uygun diğer bir mesaj ;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vadi Mesajı Göster
Selam arkadaşlar ben fıstık çamı yetiştiricisiyim. ve bu çamdan yöresinde olan arkadaşlar beni arasın.fıstık çamlarının kozak larını ekonomiye kazandıralım ülkemize döviz girsin.
Ayrıca yetiştirmek isteyenlere bakımı fide temini v.s yardımcı olmaya çalışırım

0542 421 08 57
İyi Çalışmalar.

Öz Murat ,

Eski 05-02-2008, 22:44   #171
Ağaç Dostu

ogzhn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2007
Bu yıl ki ağaçlandırma döneminde istanbul ümraniye otoban kenarında geçen ağustosda yanan 35 hektarlık alan iyi ve sıkı bir çalışmayla 9 bin fıstık çamı dikilerek ağaçlandırıldı
Umarım bu çaba ve çalışmalrımız duyarlı halkımız tarfından da görülür ve korunur

ogzhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2008, 14:15   #172
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2008
ben de yeniyim

herkese merhaba

Fıstık çamıyla ilgili bilgi almak için internette gezerken bu siteyi gördüm ve en faydalı ve içi dolu site gibi geldi bana. Ankara'da yaşıyorum ve maalesef doğadan oldukça uzak kalıyorum. Balkonumda ağaç yetiştirmek merakım başladı ve bu konuda tam bir cahilim.

Bir tane fıstık çamı aldım, gayet güzeldi ama son günlerde iyice kuru hale geldi ve bir koku salgılıyor. Ağacım öldü mü, yapabileceğim bir şey var mı diye öğrenmek istiyorum. Daha önce bu soru ce vaplanmıştır belki, ama arama yapmama rağmen birşey bulamadım. Bu yüzden sormak zorunda kaldım. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

handan08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2008, 13:16   #173
Ağaçsever

dedil's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Merhaba,bahçemde iki tane fıstık çamı var.Sanıyorum 5-6 yaşındalar.Henüz hiç kozalak vermediler.Ve budama için uygun zaman nedir onu öğrenmek istiyorum.Önceki yazışmalara baktım ama ya bu konuya değinen olmamış ya da benim gözümden kaçtı.Hepinize kolay gelsin.

dedil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 23:19   #174
Ağaç Dostu

caploonba's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2007
Bildiğime göre çam ağaçları budanmıyor.

caploonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2008, 16:08   #175
Ağaçsever

estella's Avatar

Giriş Tarihi: 06-07-2006
Galeri: 27
On,onbeş yıldır ben de fıstık çamı ile ilgileniyorum.On yıllık ağacım var henüz kozalak vermedi,aynı yıl İzmir'e diktik, bu sene verdi.Evet Oğuz Bey'in dediği gibi sonbaharda tohumları yerlere dökülüyor.Ben Atatürk'ün Ev'inin önünden sonbaharda topluyorum,kaç defa denedim,ekip yetiştirmeye olmadı.Bir mühendise sordum,mantar hastalığı olabiliyormuş,onlar meğerse tohumları ilaçlayıp ekiyorlarmış.Şimdi elimde kozalak var,zamanında koparmadığım için çimlenme özelliği olmayabilir diye düşünüyorum.Ama gene de deneyeceğim.Fıstık çamı bildiğim kadarıyla,deniz seviyesi veya biraz üstünde oluyor ve on yılda kozalak veriyor.(yanlışsa düzeltin lütfen)Yani bizim ülkede Marmara ve Ege Bölgesinin bir bölümü ve Akdeniz Bölgesi'nde olur biliyorum.

estella Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2008, 00:25   #176
Ağaçsever

melnils's Avatar

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Bunlar benim 2006 senesinde ektiğim ilk fıstık çamlarım.

Eklenen Resimler

melnils Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2008, 00:35   #177
Ağaçsever

melnils's Avatar

Bunlarda geçtiğimiz agustostaki halleri

Eklenen Resimler

Eski 01-03-2008, 00:52   #178
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Fıstık çamı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melnils Mesajı Göster
Bunlarda geçtiğimiz agustostaki halleri
Merhaba Melnils ben de birkaç kez üretmeyi denedim, ama 2. resimdeki boyuta 1 türlü ulaştıramadım.Maalesef topraktan kafalarını kaldırır kaldırmaz çürüdüler.Forumu bu konuda çok okudum, sorular sordum ama ...
Ben sadece sizden şahsi tecrübenizi aktarmanızı rica edeceğim.Örneğin bir kimyasal kullandınız mı? sulamayı nasıl yaptınız, nelere dikkat ettiniz?Bilgilerinizi paylaşırmısınız, şu anda birkaç henüz topraktan çıkmakta olan ufaklıklarım var ve bunları da kaybetmekten korkuyorum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2008, 02:09   #179
Ağaçsever

melnils's Avatar

Merhabalar, filizlenmelerinden itibaren haftada 1 kez sulama yaptım. Sık sulama yapmadım. İlk ektiğim zamanda torfa ekmiştim 1 seneyi geçtiler hala torf içindeler. Sadece yaz başında torf ilave edip yeniledim. Hiçbir kimyasal kullanmadım. Açık balkonumda yetiştirdim. Oda içine hiç almadım. Geçtiğimiz ağustos sonu yenilerini ektim. Benimde hiç filizlenmeyen kayıplarım oldu veya filizlenip tutunamayan. Birde tohumları açılan kozalaklardan aldım veya çam ağaçlarının altlarına dökülen tohumlardan. Belki tohumlar olgun oldukları için daha verimli olmuş olabilirler, tam olarak bilemiyorum. Kolay gelsin.

Eski 01-03-2008, 20:26   #180
Ağaç Dostu

caploonba's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2007
Benimde hep ektiklerim çimlendi ama 1'i bile tutmadı

caploonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025