View Single Post
Eski 03-11-2007, 13:22   #152
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba,Yeşil Adam.
Ben Bayramiç de oturmuyorum ama senede 5-6 aya yakın bir zaman Bayramiç-Altınoluk arasında gidip geliyorum.Evim İstanbulda ama gönlüm oralarda.Genellikle dağda bayırda gezerim.Ben de seninle tanışmak isterim.

Birkaç sene önce Tema üyesiydim,Altınolukta binlerce zeytin ağacı kesilirken Tema'ya mektuplar yağdırdım ama ilgilenmediler ben de artık Tema'yla ilgilenmiyorum.Tek başıma savaşmaya karar verdim. Esasında Sivil Toplum Kurulusları bizim gibi geri kalmış ülkelerde ancak bu kadar çalışır.Ama yine iddia ediyorum " Türkiye çöl olmayacak".Neden dersen ben kendimi bildim bileli fidan dikiyorum ormanda gezerken palamut topluyorum, baska bir sefer o palamutları dikiyorum bu güne kadar şahsi olarak 3000'e yakın ağaç diktim ayrıca ektiğim tohumları saymıyorum.

Bir insan hayatı boyunca 7 adet ağaç harcarmış. ben harcadığı ağaçları yerine koymayanların yterine de dikiyorum.Her halde bu ülkede ben tek değilimdir benim gibi ne orman ne ağaçseverler fidan dikiyorlardır.

Ayrıca benim Altınoluk'ta zeytinliğim var her sene orman zeytinliği zaptediyor.Kesmekle başa çıkamıyorum.Bir de kendi haline bıraksam 2-3 senede tamamiyle orman olacaktır.Bayramiç-Çan arasında yine bir tarlam var orası da aynı.Ormandan arazimi kurtarmak için ciddi mücadele ediyorum.Eğer oralardaysan birgün gidip gezeriz.Kendin görürsün ormanın gücünü.Özetle ormanı kendi haline bırakırsak zaten kendini toparlıyor.

Ama Ormanın en önemli düşmanı biz insanlarız.Ormanı korumak için bence ilk yapılması gereken şey insanlardan korumak olmalı.Hayvanlar ve doğal afetlerin verdiği zararı orman telafi edebiliyor.Ve en önemlisi kendi arazin veya değil her yere bir ağaç dik, her yere bir tohum ek.İste o zaman Türkiye çöl olmayacaktır.İnan

Selamlar.

Düzenleyen Oğuz Karsan : 25-10-2008 saat 12:16
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön