![]() |
Eskişehirden kefir mayası isteyenler mail atabilir. Kültür, izmir ziraat fakültesinden temin edilmiştir. maya hızla çoğaldığı için ihtiyac fazlasını bedelsiz olarak vermek istiyorum. isyenler mail adresimden iletişim kurabilr lubet77@hotmail.com
|
kefir mayası bir süredir bende de var sadece sütü mayalayıp kefir elde edilmiyor mayanın kendisi de hızla büyüyor ya da çoğalıyor isteyen olursa ben gönderebilirim ağzı kapalı plastik kapta bir miktar sütle sanırım yola çıkabilir
|
Teslimatla birlikte iki günde kargo geliyor bu mevsimde hava sıcaklığından bozulabilir mi? Burada BİM'de kefir satılıyordu ama şimdi ilçede bulmak mümkün değil. Gönderirseniz deneriz.
|
sayın nariçi adresiniz yazarsanız size gönderebilirim
|
Siteden bir arkadaş istemişti .Ben yollarken çok zorlandım .Sıvı olunca kargo almadı .Sütünü döktüm sonra yolladım .Gerçi geri geldi .Boşuna emek ve para kaybı oldu :(
|
İsteyen adam neden almamış.
Bu konuda google'de birçok site de bilgi var. Ancak Bu mayanın ilk kaynağını bien var mı acaba. İlk hammaddesi nedir? Mesela yoğurdun ki anlaşıldığı kadarı ile karınca yumurtası. Ben bir ara İnegöl'de çalıştım. Mezit boğazında ki köylere çok gidiyordum. O zamanlar hiç duymamıştım ve içmedim. Orada hep kafkas kökenli köyler var. |
Dün ilk kefir mayam sevgili alperfect'ten geldi (Teşekkür ederim) ve Bimden aldığım hazır sütle mayaladım. Az önce açtım ve süzdüm. Maya miktarı fark etmiş gibi geldi. Bugün yeniden yeni süte koyarak mayaladım. Zannederim dinlenmesi ara vermek gerekmiyor.
Kefirle ilgili kullanım alanları var mı yok mu? Yani sadece mayalanan süt içiliyormu? İçine su katılıyor mu? Yemekler de kullanılıyor mu? |
Alıntı:
Alıntı:
Kefiri aralıksız her gün mayalayabilirsiniz. Dinlenmesi gerekmiyor. Kefiri yemeklerde kullanırsanız, pişirme sırasında içindeki canlı organizmalar öleceğinden beklenen yararı elde edemezsiniz. |
Çok teşekkür ederim sayın Polatuz. Şimdi biraz uzakta olan komşudan taze süt almaya gidiyorum . Onlarında sağma zamanları var bakalım ne diyecekler.
|
Arkadaşlar mayalanmış kefir tohumlarından süzülmüş içilecek kefiri pet şişeler de buzdolabında içinceye kadar saklayabilirimiz.?;):o:D
|
Cam şişede saklasanız daha iyi olur.Aslında her gün mayalamak çok daha iyidir .Ama fazla mayalarsanız buzdolabında bir kaç gün saklayabilirsiniz.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler,
İki defa hazır süt (market sütü) ile mayaladım. İlkini içtim, ikincisini bugün dolaba koydum, akşama içeceğim. Bu gün de taze (komşunun ineği var) inek sütü ile mayalama yaptım bakalım tadında farklılık olacak mı? |
Taze sütten dün sabah mayaladığım kefir, bu gün açtım ki tamamen koyulaşarak kabın üstüne çıkmış vaziyetteydi. Kabın alt bölümüne suyu inmiş vaziyetteydi.
Bunu süzerek çıkan mayayı bir bardakta bir miktarını suya koyup buzdolabına koydum. Bir miktarını da hazır sütle yeniden mayaladım. Süzülen kefir mayası yanında kefire pek benzemeyen çökelek gibi çökeltilerde vardı. Bunu ne yapacağız. Kefir mayalama kabında kabın altına inen süzülmüş yeşilimsi su bir işe yarıyor mu? |
Kefir mayası ağzımıza kaçıp yutarsak bir zararı var mı?
|
ben yoğurt çorbası yaparken biraz kefir de koydum güzel oldu
mayayı yutunca bir şey olmuyormuş :) yine de hafif tedirgin oldum ilk kazada ama kefirle ilgili bir kaç forumda bağışıklık için iyi olur benzeri mesajlar hatırlıyorum ama olumlu etkisi var mıdır ve nedir bilmiyorum |
bende bir süre ev ortamında kendi kefirimi möayaladım.süt içmeyi pek sevmiyorum.çok ayakta çalıştığım için (24 saat) kasların daha fazla kalsiyum ihtiyacı oluyor.peynir ve yoğurtta bulunan miktarı oldukça az.bu neden le gece uykumdan bacaklarıma giren şiddetli kramplarla uyanıyordum.kefirin kalsiyum oranı çok iyi ve içmesi çok kolay.ayrana benziyor.yapımı çok kolay.bir kilo sütü cam bir kaba koyun
bir çay bardağı kadar kefiri içine katıp karıştırın.serin ve karanlık bir yerde saklayın.bir hafta sonra hazır.tek dikkat edilecek şey içinden ne kadar alınırsa o kadar süt ekleyin miktar hep aynı duracak.bundan sonra beklemeye gerek yok her gün alabilirsiniz.birde metal değdirmemek gerek demişlerdi.ben hep dikkat ettim.bir yıl kullandım.çok işime yaradı. |
Kefirin faydaları daha doğrusu şu andaki bilimin araştırıp bulmasıyla elde edilen kadarı ile çok az olduğundan etrafımızdaki insanların söyledikleriyle yaşadığımız tecrübelerle yetinmek durumundayız ayrıca bunları paylaşıp kefiri herkesin içmesini sağlıyarak sağlıklı bir toplum için uğraş vermek durumundayız.Zaten GDO lu besinler,kimyasalara bulanmış sebze meyveler,hormon kullanımı ve de yediğimiz biçok ürünün toprağın mineral dengesinin giderek azalmasıyla daha az faydalı hale gelmesi sebebiyle sağlıksız insanlar oluyoruz bu yüzden kefiri baştacı yapmak gerekiyor:))Bu arada annemin kemik ağrıları vardı baya bi zaman doktorlar bişey bulamadılar kefir içilmesi kemik ağrılarına iyi geliyormuş diye tv lerde duyduk ve de uyguladığımızda annemin ağrıları baya azaldı şeytan kulağına kurşun...
|
Merhaba Arkadaşlar;
Bu kefir mayası denilen mikroorganizmayı İstanbul anadolu yakasında bulabilirmiyim acaba |
Arkadaşlar,
Siteden tanıştığım Hhatice bana elindeki kefirden verdi ve bugün kendisinden aldığım kefiri ilk defa tadacağım. Kendisi çok değerli ve de yardımsever bir insan. Kendisiyle tanıştığım için çok mutlu oldum. Burada kendisine tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. |
Bana gelen kefir mayası çoğalarak üç katı durumuna geldi.
|
Yarısını dağıttım yeniden çoğalırsa gönderebilirim. O zaman kadar umarım gönderen de olur.
|
Sevgili nariçi nasıl yolladın ? Bende çok var ama kargo kabul etmiyor .Sıvı alamayız diyor .
|
Ben burada elden verdim. Ama bana kargoda geldi. Kargoya sıvı demezsiniz, sizi de tanıyan görevliler se sorun olmaz sanırım.
|
Kargo poşetine koymadan önce gazeteye sarsak ya da ufak bir kutuya koysak Sorun olmaz gibime geliyor :)
|
"....Bu konuda google'de birçok site de bilgi var. Ancak Bu mayanın ilk kaynağını bien var mı acaba. İlk hammaddesi nedir? Mesela yoğurdun ki anlaşıldığı kadarı ile karınca yumurtası...."
Keçi işkembesine süt doldurup bunu bekletiyorlar. Sanırım yirmi gün kadar. Maya bu işkembenin içinde oluşuyor. Üniversiteden aldığım notlarda böyle anlatılıyordu. Ama nasıl bir işlem uygulanıyor, o ayrıntılar yoktu metinde. |
Sütle ıslatılmış birkaç kat peçeteye sararsanız, sağlam bir kutu ambalajda kargoyla gider.
Daha önce ben aynı şekilde yanımda götürdüm. Yalnız ulaşım sonrası temiz suyla yıkandıktan sonra sütte kullanılmalı. |
Sızdırmayan (kelepçeli) küçük saklama kabına kilitli poşet içinde az miktarda (yarım çay badağı) sütle birlikte koyun, üzrini de kağıt ambalaj yaparak bantlayın.
|
Alıntı:
|
Alperfect'e çok teşekkür ederim... Kefir yapmayabaşladım 2 gündür içiyorum...
|
Arkadaşlar,
Yaptığım kefir, 24 saat mayalandığı zaman lastik gibi olmaya başladı. Sanki erimiş kaşar peyniri gibi. Bozuldu mu acaba maya diye korkuyorum. Bu bir sorun mudur? |
Alıntı:
İzzet bey kefirde böyle bir şey olmaması grekiyor. Maya ne kadar? Maya çok olunca kefir çabuk koyulaşıyor, ama macun gbi olmaması gerekir. Bence kullanmayın. |
Yarım litre süte 1 yemek kaşığı kadar maya atıyorum ve serinde mayalanıyor.Her gün mayalıyorum. Ekşi olmuyor ama lastik gibi sünüyor yoğurdu.
Bir süre önce büyümüş mayaları parçalamıştım. Ondan olur mu acaba? Biz bu lastik gibi olan kefiri içtik. Değişik bir şey hissetmedik tadında . Görünümünde de bir değişiklik yok. bembeyaz süt , bembeyaz kefir. Benim çocuk, ekşi istemediği için her gün mayalıyorum. Şimdi bir kaç gün mayayı buzdolabına kaldırdım. |
Kullanılan malzeme süt olduğu için, ne kadar steril ortamda korunsa da, havadan gelecek etkilere açık oluyor.
Çok maya katıldığı için koyu yoğurt gibi olsa da böyle lastikleşmemesi gerekiyor. Mayayı parçalamanın etkisi olacağını sanmıyorum. Havadan bir şeyler geçmiş olabilir. Bence mayayı kullanmayın yenisini bulalım. |
1 Eklenti(ler)
Bir-birbuçuk litre pastörize sütü 16-20 saatte mayaladığım kefir mayam:
http://www.agaclar.net/forum/showthr...138#post745138 |
kefirde sorun mu var acaba?
öncelikle herkese mutlu günler diliyorum.
Birkaç ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası bazı sıkıntılarım oluştu.Kefir kullanmaya hatta kefiri evimizde yapmaya karar verdik.2 aydır kefir mayasını bulamadık en sonunda hiç istemediğim halde aktardan aldım.Sütçümden süt aldım zaten maya 1 tatlı kaşığı bile yoktu.kutuda 2 su bardağına mayalayın yazıyordu mayaladım ama 15 saat sonra kefir peynirleşmişti.Zorla kefir mayalarını ayırıp tekrar mayaladım 14 saatte güzel kıvamlı oldu. tekar mayaladım 15 saate neredeyse yoğurt kıvamındaydı kefirin içilebilecek kıvama gelmesi için (hataydı galiba)2 su bardağı kadar süt koydum üstüne. 18 ya da 24 saatte ne ile karşılaşabileceğimi bilmiyorum.neden böyle acaba bilen varsa lütfen yardımcı olun. çok uzun yazmışım sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim. |
Bende uzun zamandir kefir mayaliyorum cokta memnunum.
|
Alıntı:
Ayrıca kefir mayanız çok sütünüz az olursa da koyu olur. |
şu kefirin tadını çok merak ettim. banada kefir tanesi gönderebilecek var mı acaba? bi deneyeyim. 505 561 52 84
|
Alıntı:
Saygilarimla |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025