![]() |
Sn sındırgılı, geçen yaz ben de 2 ay dinlendirme zorunda kalmıştım. Uyandırmak için bir iki gün az süt içerisinde alıştırıp o kefirleri dökmüştüm. Sonra sanırım 3. günde normal kefiri almaya başlamıştım.
Uzun süre kullanmadan bekletince uyanmaları biraz zaman alıyor. |
angely verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim en kısa zamanda tadına bakıcaz inşallah oğluma içirebilirim çok iştahsız bir çocuk,yeni tadları denemektende pek hoşlanmıyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlkokula giden kuzenim başladı, oda çok zorlanıyor ama süt ve yoğurdudu çok sevmiyor bizimki. Teyzeme süt ve yoğurdu bıraksın kefir içsin dedim çünkü onlardan çok daha etkin ve faydalı. Öle anlaşıp ikna ettik:) Belki işinize yarar:) |
Alıntı:
İyi çalışmalar.. |
24 saatte maalesef kefir tanelerimi uyandıramadım.Bir hareket var ama yetersiz. Sn.Nevsune dediğiniz gibi yaptım.Umarım canlanırlar !!
|
Bende arkadaşımdan kefir edindim,2 ay sürekli kullandım,ancak bütün vücudumda çok şiddetli allerji- döküntü-oldu,kullandığım ilaçtan olduğunu düşünmüştüm,bu süre zarfında ilacımı kestim ama kefiri içmeye devam ediyordum,allerji 3 kez üst üste devam etti,doktorum kefirden olabilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.bu konuda fikri olan varmı.
|
Kefirin allerjik reaksiyona neden olduğuna dair bir veri duymadım ama, aldığınız kefir mayasının steril olduğundan emin misiniz? Dışarıdan alınan kefir mayalarında başka bakteriler üremiş olması olasılığı çok yüksek. Onlar allerji yapabilir.
|
Elinde Fazla Keir Mayası Olan Varsa Banada Gönderebilirmi???
|
Canlandırmak için yaptıklarımı yazayım,belki eksik ya da fazla olanlar varsa düzeltilebilir. 1- 5 ay içme suyunun içinde buzdolabında bekliyen mayalarım içme suyu ile yıkandı,her hangi bir renk değişikliği görülmedi 2- Isıtılıp,ılındırilmış şişe sütü takviyesi ile tahta kaşıkla karıştırılıp mayalamaya bırakıldı. 24 saat sonra plastik süzgeçten geçirildi.Mayalar içme suyu ile yıkanıp tekrar ılık sütle mayalamaya bırakıldı.Bu işlemler 3 defa tatbik edildi.Bu gün süre uzatılacak ama hala eskisi gibi kefir elde etmiş değilim.Her zamanki gibi hijyene dikkat ettim.Mayalarım tıpkı karnıbahar gibi (sağlıklı olduğunun işareti) duruyor.Neyi eksik ya da fazla yaptım ? Yorumlarınıza ihtiyacım var.Her şey gönlünüzce olsun.
|
Sn Sındırgılı, yazdıklarınızdan bir hasar olmadığını düşünüyorum. Kokusu nasıl? Bozulmasının en belirgin özelliği mayanın kötü kokması oluyor. Koku olmadığı sürece er geç uyanır, merak etmeyin.
|
Domuz gribi ile ilgili proğramları izlerken bazı doktorlar kefir içilmesini önerdiler. 9 yaşını bitirmiş astım hastası bir oğlum var. Malum aşılarla ilgili söylentiler de dağları aşmışken (ki galiba domuz gribi aşısını oğluma aptırmayacağım) Sn.memed imdadıma yetişti ve bana üzerinde Ege Met yazan kefir mayasını gönderdi. Onun önerisine uyarak biraz önce çamaşır suyu ile dezenfekte edilmiş plastik süzek ile mayayı süzerek danelerini dezenfekte edilmiş bir bardağa aldım, üzerine hazır paketteki sütten ekledim. Yine dezenfekte edilmiş tülbent ile ağzını kapattım. Oturduğumuz odaya aldım. Isı yaklaşık 23-24 derece. Gece 15 dereceden daha da aşağı düşer. Yarın sonuca göre ilk mayalamamı yapacağım. inşallah olur . Kendim de içeceğim. Uzun süreli yapıp kullanmayı düşünüyorum.
Çok hızlı olarak bu başlıktak verilen tüm bilgileri kopyaladım ve yazdırdım. Şimdi okumaya gidiyorum. Bakalım neyi doğru neyi hatalı yaptım.? |
Sn Nevsune Hanım bir ara elinizdeki kefirlerden isteyenlere gönderiyordunuz elinizde varsa fındık tanesi kadar bile olsa razıyım bana da gönderebilir misiniz?
|
Bence kutu süt kullanmayın.Pastorize günlük süt tercih edin.Mayalama esnasında etrafını sarınız,kefir tane adeti mayalama süresini belirler.Ben her mayalamadan sonra taneleri içme suyu ile yıkardımki üzerine yapışanlar temizlensin diye. 2 sene devamlı yaptım,etrafımada epey tane verdım.Sn. Memet'in belirttiği gibi hijyen çok önemli,ben dağıttığım arkadaşlardan kefir tanesi isteyemiyorum.
|
Sındırgılı Merhaba...
Sıfır kilometre kefiri nereden bulacağız ki. Sonuçta herkes birbirine vererek çoğalıyor tabi ki hijyen önemli bu nedenle aktarlardan değilde burada bilinçli arkadaşlardan rica ediyorum. Aktardan aldığım en son kefir bozuk peynir gibi kokuyordu :( |
Kefir için en uygun yer üniversiteler. Ege üniversitesinde iki ay sonra satışa çıkacak maya.Tticari bir mantıkları olmadığı için ellerindeki ürün tükeniyor
|
Maalesef Bandırmadayım :( Keşke net üzerinden ulaşılabilseydi :(
|
İzmirde tanıdıkların yokmu? Genç arkadaşım,biraz şartlarını zorla, madem '0' kilometre tane edinmek istiyorsan Üniversitelerden şaşma ! Ayrıca hazır kefirlerdende kullanabilirsin.Tabii kendi kefirini yapıncaya kadar. Sn.Nevsune kötü koku yok,kabuklaşmada yok.Yarın sabah net sonuç belli olur.İlginiz için teşekkürler.Her şey gönlünüzce olsun.
|
Merhaba
Benim kefirler epey uzun bir zamandır uyuyorlardı.. Sanırım onları burdan okuduklarıma göre uyandırmam zor. Yeni kefir için İzmir den Ege üniversitesinde tam nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim |
Arkadaşlar lütfen bilinmedik yerlerden ve kişilerden kefiri temin etmeyin. Sadece elde yapmak yetmiyor. Kefirin koruma şartları ve hijyen içerisindeki mikroorganizmaların yaşaması açısından çok önemli. İçmek olsun diye içmeyelim. Ege üniversitesini takip edelim.
Özlem Karakaş Gıda Mühendisi |
Alıntı:
|
Üniversitelerin ziraat fakültelerinden bana kefir gönderebilecek bir arkadaş yokmu. Bulunduğum yerde üniversite yok malesef
|
EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
Süt Teknolojisi Bölümü Tel : 0 232 388 40 00 / 2733 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü E-posta: suttek@agri.ankara.edu.tr Tel 0312 596 14 51 Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tel: 0 242 310 24 11 ADRES: Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü TEL : (224) 294 14 90 E-POSTA: gidamuh@uludag.edu.tr Hazır kefir olarak da; %100 elde üretim yaptığımız kefiri denemenizi tavsiye ederim. www.radoha.com (Maya satışımız yoktur) Sipariş için benle irtibata geçebilirsiniz. Kafir, Kefir sabunu ve Kefir tarhanası üretiyoruz. Sabun ve tarhana da ilkiz. Saygılar; Özlem Karakaş Gıda Mühendisi |
Ünüversite bana yakın bende kefir mayasını nerden bulabilirimdiye araştırırken memet arkadaşımızın bilgilerine ulaştım.
Süt teknolojisi bölümüne pazertesi günü kefirle ilgili bilgi almak için gidecegim. Kefir mayasını birden fazla veririseler izmir dişında üye arkadaşlarada istiyecegim olumlu cevap alırsam sizleri bilgilendiririm. Sn angely, kefir mayası korgo ile taşınma sırasında bozulma olurmu? |
Süt teknolojisi bölümüne bu gün kefir mayası almak için gitdim, yetkililer bir süre sonra diyorlar süreyi ögrenmek istedim tarih veremiyorlar nezaman hazır olursa kim gelirse o an alabiliyormuş, ben şansımı denemk için birkaç sefer uğrayacagim kefir mayası üretilen 3 ad ile sınırlı isteyen sadece 1 ad veriyorlar, fiyatı yanlış anlamadıysam 10 tl.
|
Alıntı:
|
Elinde sıhatli Kefir danesi olan arkadaşlar, Bende ev de Kefir yapıp çocuklarımla birlikte tüketmek istiyorum.
Sağlıklı Kefir danesi gönderebilcek kefirseverlerden 1-2 lt sütü mayalıyacak kadar kefir danesi gönderebilecek kimse var mı? Şimdiden Teşekkürler |
elimde kendi yetiştirdiğim kefir mayası var isteyen arkadaşlara yılbaşından sonra yollayabilirim .
ben uzun senelerdir kullanıyorum aç karnına içildiğinde doyurucu zayıflatıcı bir etkisi var tok karnına içildiğinde besleyici şişmanlatıcı etkisi var kesinlikle senelerdir grip olmuyorum hücre yenileyici özelliği var ve cildi çok besliyor içtikten sonra bardakta kalan kefiri yüzüme sürüyorum üşenmeyip her gün mayalamak gerekiyor günlük mayalanması taraftarıyım fazla mayalayıp buzdolabında bekletmek iyi sonuç vermiyor birde mayaya metal değdirmemek gerekiyor naylon süzgeçten süzmek ve içilecek kadar 1 badak gibi mayalamak en güzeli :) |
Bugün uzun zamandır beklediğim kefir tanelerim geldi bugün ilk kez mayaladım bakalım nasıl olacak sonucu yarın göreceğiz .Taneleri aldıgım arkadaş kavanozun kapagını kapatmamamı söyledi mayalanırken sizlerde öylemi yapıyorsunuz?
|
kefirim tutmadı
Parmak boğumu kadar mayam var.
3 bardak marketten alma süte mayaladım. 40 saat oldu maya sütün üstünde yüzüyor. Her aşamasını doğru yaptığımı zannediyorum. Acaba problem süttemi. |
Merhaba
Bende evde yapıyorum ,özellikle 9 yaşındaki oğlum bayılıyor , hergün 1 lt. sütten yapıyoruz ve nerdeyse hepsini tüketiyoruz . Mayam çok fazlalaştı, yarısı suda buzdolabında bekletiyorum , isteyenlere gönderebilirim diyeceğim ama , kargoya uygun hale nasıl getireceğimi bilemedim. :( küçük bir kapta ve su veya süt içinde göndermem lazım . |
Alıntı:
Ben bir türlü yapamadım 1 haftadır uğraşıyorum. Ucuz paket süt aldım.Problem süttemi bilemiyorum. Benim maya sütün üstünde duruyor. Açınca kötü bir koku geliyor. Ama mayanın rengi beyaz. Bugün kaliteli süt aldım. Kaynattım ılımasını bekledim. Küçük bir kavanoza yarım su bardağı kadar süte koydum. Eğer yine olmazsa, senin mayadan gelip alabilirim. Senin göndermene gerek olmaz. Şimdiden teşekkürler. |
Mayanız bozuk olmalı, kötü koku gelmemeli. Sütten kaynaklanan bir sorun değildir. Aldığınız sütler pastörize. Mayayı nereden aldınız?
|
Merhaba,
Ben de kefir mayası edinmek istiyorum. Elinde fazla mayası olduğunu söyleyen arkadaşlar, Hhatice ya da laydogmus, elinizdeki mayanın bir kısmına talibim. Size nasıl ulaşabileceğimi bildirirseniz gelip mayayı alabilirim. Sevgiler ve teşekkürler... |
Merhaba,
Haklısınız benim maya bozuk heralde. Çünkü top halinde değil yassı bir şekilde. Elinde fazla mayası olan varsa İstanbul içi gelip alabilirim. Ülseratif kolit olan oğluma iyi geleceğini umuyorum. necatizeytinevi@hotmail.com lütfen bana yardımcı olun. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
piyasada birkaç çeşit kefir mayası var bence mutlaka biri mayalama için uygundur.
|
Merhaba arkadaşlar,
İkamet ettiğim yerde günlük pastörize sütlerden yok bende evde kefir üretmek istiyorum. Uzun ömürlü sütlerden alsam onlarla kefir üretebilir miyim? |
Alıntı:
|
Bir şey daha sormak istiyorum. Kefir mayalarının temizlenmesi ve saklanması konusunda çok bilgim yok. Bu bilgilere nasıl ulaşabilirim? Üretmiş olduğum kefiri maksimum kaç gün içinde tüketmem gerekir?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025