agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İçecekler (https://www.agaclar.net/forum/icecekler/)
-   -   Kefir (https://www.agaclar.net/forum/icecekler/3651.htm)

nevsune 05-11-2009 15:48

Sn sındırgılı, geçen yaz ben de 2 ay dinlendirme zorunda kalmıştım. Uyandırmak için bir iki gün az süt içerisinde alıştırıp o kefirleri dökmüştüm. Sonra sanırım 3. günde normal kefiri almaya başlamıştım.

Uzun süre kullanmadan bekletince uyanmaları biraz zaman alıyor.

öz-den 05-11-2009 17:06

angely verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim en kısa zamanda tadına bakıcaz inşallah oğluma içirebilirim çok iştahsız bir çocuk,yeni tadları denemektende pek hoşlanmıyor.

Müge 06-11-2009 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi angely (Mesaj 527804)
Evet en katkısız olan elde üretim fakat mayayı iyi korumak, hijyenik ortam ve süt kalitesi faydasında çok etkilidir. Günde 2 bardak aç karnına olursa tokluk hissi verdiği için kilo dengesini korur. Mayayı temin edecekseniz Ege üniversitesinden temin etmenizi ve ara ara yeni maya ile çoğaltmanızı kalite açısından tavsiye ederim..

Sevgiyle kalın..

Sn angely verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz.Çok güzel bir içecek daha önce kilo dengesini koruduğunu duymamıştım.Sağlıklı bir içecek.Nasıl temin edebiliriz.Selamlar.

angely 06-11-2009 08:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi öz-den (Mesaj 528030)
angely verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim en kısa zamanda tadına bakıcaz inşallah oğluma içirebilirim çok iştahsız bir çocuk,yeni tadları denemektende pek hoşlanmıyor.

Öz-den hn.;
İlkokula giden kuzenim başladı, oda çok zorlanıyor ama süt ve yoğurdudu çok sevmiyor bizimki. Teyzeme süt ve yoğurdu bıraksın kefir içsin dedim çünkü onlardan çok daha etkin ve faydalı. Öle anlaşıp ikna ettik:) Belki işinize yarar:)

angely 06-11-2009 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müge (Mesaj 528346)
Sn angely verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz.Çok güzel bir içecek daha önce kilo dengesini koruduğunu duymamıştım.Sağlıklı bir içecek.Nasıl temin edebiliriz.Selamlar.

Özellikle zayıflatır veya şişmanlatır diye bir özelliği yok. Zayıfın bünyesini kuvvetllendirio ve belli kiloye gelmesini sağlıyor. Şişmanda ise aç karnına tokluk hissi veriyor, yemeğe saldırmasını engelliyor. Zayıf için müşterilerden net somut bir veri yok ama şişmanlardan var. Özellikle annemin bir çok sorunu vardı çoğu azaldı. 3 aydır içiyor. Size kargoyla gönderelim.
İyi çalışmalar..

sındırgılı 07-11-2009 21:03

24 saatte maalesef kefir tanelerimi uyandıramadım.Bir hareket var ama yetersiz. Sn.Nevsune dediğiniz gibi yaptım.Umarım canlanırlar !!

kazdağlı-çiçek 08-11-2009 20:58

Bende arkadaşımdan kefir edindim,2 ay sürekli kullandım,ancak bütün vücudumda çok şiddetli allerji- döküntü-oldu,kullandığım ilaçtan olduğunu düşünmüştüm,bu süre zarfında ilacımı kestim ama kefiri içmeye devam ediyordum,allerji 3 kez üst üste devam etti,doktorum kefirden olabilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.bu konuda fikri olan varmı.

memet 09-11-2009 06:30

Kefirin allerjik reaksiyona neden olduğuna dair bir veri duymadım ama, aldığınız kefir mayasının steril olduğundan emin misiniz? Dışarıdan alınan kefir mayalarında başka bakteriler üremiş olması olasılığı çok yüksek. Onlar allerji yapabilir.

Cheops 09-11-2009 20:42

Elinde Fazla Keir Mayası Olan Varsa Banada Gönderebilirmi???

sındırgılı 10-11-2009 10:18

Canlandırmak için yaptıklarımı yazayım,belki eksik ya da fazla olanlar varsa düzeltilebilir. 1- 5 ay içme suyunun içinde buzdolabında bekliyen mayalarım içme suyu ile yıkandı,her hangi bir renk değişikliği görülmedi 2- Isıtılıp,ılındırilmış şişe sütü takviyesi ile tahta kaşıkla karıştırılıp mayalamaya bırakıldı. 24 saat sonra plastik süzgeçten geçirildi.Mayalar içme suyu ile yıkanıp tekrar ılık sütle mayalamaya bırakıldı.Bu işlemler 3 defa tatbik edildi.Bu gün süre uzatılacak ama hala eskisi gibi kefir elde etmiş değilim.Her zamanki gibi hijyene dikkat ettim.Mayalarım tıpkı karnıbahar gibi (sağlıklı olduğunun işareti) duruyor.Neyi eksik ya da fazla yaptım ? Yorumlarınıza ihtiyacım var.Her şey gönlünüzce olsun.

nevsune 10-11-2009 16:35

Sn Sındırgılı, yazdıklarınızdan bir hasar olmadığını düşünüyorum. Kokusu nasıl? Bozulmasının en belirgin özelliği mayanın kötü kokması oluyor. Koku olmadığı sürece er geç uyanır, merak etmeyin.

izzeterisen 10-11-2009 19:00

Domuz gribi ile ilgili proğramları izlerken bazı doktorlar kefir içilmesini önerdiler. 9 yaşını bitirmiş astım hastası bir oğlum var. Malum aşılarla ilgili söylentiler de dağları aşmışken (ki galiba domuz gribi aşısını oğluma aptırmayacağım) Sn.memed imdadıma yetişti ve bana üzerinde Ege Met yazan kefir mayasını gönderdi. Onun önerisine uyarak biraz önce çamaşır suyu ile dezenfekte edilmiş plastik süzek ile mayayı süzerek danelerini dezenfekte edilmiş bir bardağa aldım, üzerine hazır paketteki sütten ekledim. Yine dezenfekte edilmiş tülbent ile ağzını kapattım. Oturduğumuz odaya aldım. Isı yaklaşık 23-24 derece. Gece 15 dereceden daha da aşağı düşer. Yarın sonuca göre ilk mayalamamı yapacağım. inşallah olur . Kendim de içeceğim. Uzun süreli yapıp kullanmayı düşünüyorum.
Çok hızlı olarak bu başlıktak verilen tüm bilgileri kopyaladım ve yazdırdım. Şimdi okumaya gidiyorum.
Bakalım neyi doğru neyi hatalı yaptım.?

Cheops 10-11-2009 19:06

Sn Nevsune Hanım bir ara elinizdeki kefirlerden isteyenlere gönderiyordunuz elinizde varsa fındık tanesi kadar bile olsa razıyım bana da gönderebilir misiniz?

sındırgılı 10-11-2009 19:18

Bence kutu süt kullanmayın.Pastorize günlük süt tercih edin.Mayalama esnasında etrafını sarınız,kefir tane adeti mayalama süresini belirler.Ben her mayalamadan sonra taneleri içme suyu ile yıkardımki üzerine yapışanlar temizlensin diye. 2 sene devamlı yaptım,etrafımada epey tane verdım.Sn. Memet'in belirttiği gibi hijyen çok önemli,ben dağıttığım arkadaşlardan kefir tanesi isteyemiyorum.

Cheops 10-11-2009 19:37

Sındırgılı Merhaba...
Sıfır kilometre kefiri nereden bulacağız ki. Sonuçta herkes birbirine vererek çoğalıyor tabi ki hijyen önemli bu nedenle aktarlardan değilde burada bilinçli arkadaşlardan rica ediyorum. Aktardan aldığım en son kefir bozuk peynir gibi kokuyordu :(

memet 10-11-2009 19:45

Kefir için en uygun yer üniversiteler. Ege üniversitesinde iki ay sonra satışa çıkacak maya.Tticari bir mantıkları olmadığı için ellerindeki ürün tükeniyor

Cheops 10-11-2009 19:52

Maalesef Bandırmadayım :( Keşke net üzerinden ulaşılabilseydi :(

sındırgılı 10-11-2009 20:22

İzmirde tanıdıkların yokmu? Genç arkadaşım,biraz şartlarını zorla, madem '0' kilometre tane edinmek istiyorsan Üniversitelerden şaşma ! Ayrıca hazır kefirlerdende kullanabilirsin.Tabii kendi kefirini yapıncaya kadar. Sn.Nevsune kötü koku yok,kabuklaşmada yok.Yarın sabah net sonuç belli olur.İlginiz için teşekkürler.Her şey gönlünüzce olsun.

carat 11-11-2009 09:13

Merhaba
Benim kefirler epey uzun bir zamandır uyuyorlardı.. Sanırım onları burdan okuduklarıma göre uyandırmam zor.
Yeni kefir için İzmir den Ege üniversitesinde tam nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim

angely 11-11-2009 09:37

Arkadaşlar lütfen bilinmedik yerlerden ve kişilerden kefiri temin etmeyin. Sadece elde yapmak yetmiyor. Kefirin koruma şartları ve hijyen içerisindeki mikroorganizmaların yaşaması açısından çok önemli. İçmek olsun diye içmeyelim. Ege üniversitesini takip edelim.

Özlem Karakaş
Gıda Mühendisi

tamaşa 11-11-2009 11:44

Alıntı:

Arkadaşlar lütfen bilinmedik yerlerden ve kişilerden kefiri temin etmeyin. Sadece elde yapmak yetmiyor. Kefirin koruma şartları ve hijyen içerisindeki mikroorganizmaların yaşaması açısından çok önemli. İçmek olsun diye içmeyelim. Ege üniversitesini takip edelim.
Sn angely,istanbul için güvenilir adres bilgisine sahipmisiniz:confused:veya Ege üniversitesindeki üretilen kefir mayasına nasıl ulaşırız:confused:teşekkür ederim.

Cheops 11-11-2009 11:55

Üniversitelerin ziraat fakültelerinden bana kefir gönderebilecek bir arkadaş yokmu. Bulunduğum yerde üniversite yok malesef

angely 11-11-2009 12:08

EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
Süt Teknolojisi Bölümü
Tel : 0 232 388 40 00 / 2733

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Süt Teknolojisi Bölümü
E-posta: suttek@agri.ankara.edu.tr
Tel 0312 596 14 51

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Tel: 0 242 310 24 11

ADRES: Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
TEL : (224) 294 14 90
E-POSTA: gidamuh@uludag.edu.tr

Hazır kefir olarak da; %100 elde üretim yaptığımız kefiri denemenizi tavsiye ederim.
www.radoha.com (Maya satışımız yoktur)
Sipariş için benle irtibata geçebilirsiniz.
Kafir, Kefir sabunu ve Kefir tarhanası üretiyoruz. Sabun ve tarhana da ilkiz.

Saygılar;
Özlem Karakaş
Gıda Mühendisi

cihan_as 14-11-2009 23:18

Ünüversite bana yakın bende kefir mayasını nerden bulabilirimdiye araştırırken memet arkadaşımızın bilgilerine ulaştım.
Süt teknolojisi bölümüne pazertesi günü kefirle ilgili bilgi almak için gidecegim.
Kefir mayasını birden fazla veririseler izmir dişında üye arkadaşlarada istiyecegim olumlu cevap alırsam sizleri bilgilendiririm.

Sn angely, kefir mayası korgo ile taşınma sırasında bozulma olurmu?

cihan_as 16-11-2009 22:00

Süt teknolojisi bölümüne bu gün kefir mayası almak için gitdim, yetkililer bir süre sonra diyorlar süreyi ögrenmek istedim tarih veremiyorlar nezaman hazır olursa kim gelirse o an alabiliyormuş, ben şansımı denemk için birkaç sefer uğrayacagim kefir mayası üretilen 3 ad ile sınırlı isteyen sadece 1 ad veriyorlar, fiyatı yanlış anlamadıysam 10 tl.

angely 17-11-2009 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as (Mesaj 532931)
Ünüversite bana yakın bende kefir mayasını nerden bulabilirimdiye araştırırken memet arkadaşımızın bilgilerine ulaştım.
Süt teknolojisi bölümüne pazertesi günü kefirle ilgili bilgi almak için gidecegim.
Kefir mayasını birden fazla veririseler izmir dişında üye arkadaşlarada istiyecegim olumlu cevap alırsam sizleri bilgilendiririm.

Sn angely, kefir mayası korgo ile taşınma sırasında bozulma olurmu?

Kargolarda bozulabilecek gıdalar frigorifik yani soğuıtma üniteli araçlarda taşınıyor. Aksi takdirde bozulma olur. Özellikle sorun kargoya.Ege üniversitesi yollarsa zaten direk kargoyla irtibata geçer.

karapardus 10-12-2009 14:24

Elinde sıhatli Kefir danesi olan arkadaşlar, Bende ev de Kefir yapıp çocuklarımla birlikte tüketmek istiyorum.
Sağlıklı Kefir danesi gönderebilcek kefirseverlerden 1-2 lt sütü mayalıyacak kadar kefir danesi gönderebilecek kimse var mı?
Şimdiden Teşekkürler

Hhatice 22-12-2009 13:23

elimde kendi yetiştirdiğim kefir mayası var isteyen arkadaşlara yılbaşından sonra yollayabilirim .
ben uzun senelerdir kullanıyorum aç karnına içildiğinde doyurucu zayıflatıcı bir etkisi var tok karnına içildiğinde besleyici şişmanlatıcı etkisi var kesinlikle senelerdir grip olmuyorum
hücre yenileyici özelliği var ve cildi çok besliyor içtikten sonra bardakta kalan kefiri yüzüme sürüyorum
üşenmeyip her gün mayalamak gerekiyor günlük mayalanması taraftarıyım fazla mayalayıp buzdolabında bekletmek iyi sonuç vermiyor
birde mayaya metal değdirmemek gerekiyor naylon süzgeçten süzmek ve içilecek kadar 1 badak gibi mayalamak en güzeli :)

Zeynep Yılmaz 08-02-2010 20:15

Bugün uzun zamandır beklediğim kefir tanelerim geldi bugün ilk kez mayaladım bakalım nasıl olacak sonucu yarın göreceğiz .Taneleri aldıgım arkadaş kavanozun kapagını kapatmamamı söyledi mayalanırken sizlerde öylemi yapıyorsunuz?

nzeytinevi 25-02-2010 12:22

kefirim tutmadı

Parmak boğumu kadar mayam var.
3 bardak marketten alma süte mayaladım.
40 saat oldu maya sütün üstünde yüzüyor.
Her aşamasını doğru yaptığımı zannediyorum.
Acaba problem süttemi.

laydogmus 25-02-2010 15:46

Merhaba

Bende evde yapıyorum ,özellikle 9 yaşındaki oğlum bayılıyor , hergün 1 lt. sütten yapıyoruz ve nerdeyse hepsini tüketiyoruz .
Mayam çok fazlalaştı, yarısı suda buzdolabında bekletiyorum ,
isteyenlere gönderebilirim diyeceğim ama , kargoya uygun hale nasıl getireceğimi bilemedim. :( küçük bir kapta ve su veya süt içinde göndermem lazım .

nzeytinevi 26-02-2010 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laydogmus (Mesaj 585675)
Merhaba

Bende evde yapıyorum ,özellikle 9 yaşındaki oğlum bayılıyor , hergün 1 lt. sütten yapıyoruz ve nerdeyse hepsini tüketiyoruz .
Mayam çok fazlalaştı, yarısı suda buzdolabında bekletiyorum ,
isteyenlere gönderebilirim diyeceğim ama , kargoya uygun hale nasıl getireceğimi bilemedim. :( küçük bir kapta ve su veya süt içinde göndermem lazım .

Selam Aydoğmuş.
Ben bir türlü yapamadım 1 haftadır uğraşıyorum.
Ucuz paket süt aldım.Problem süttemi bilemiyorum.
Benim maya sütün üstünde duruyor. Açınca kötü bir koku geliyor.
Ama mayanın rengi beyaz.
Bugün kaliteli süt aldım. Kaynattım ılımasını bekledim.
Küçük bir kavanoza yarım su bardağı kadar süte koydum.
Eğer yine olmazsa, senin mayadan gelip alabilirim.
Senin göndermene gerek olmaz.
Şimdiden teşekkürler.

memet 26-02-2010 18:27

Mayanız bozuk olmalı, kötü koku gelmemeli. Sütten kaynaklanan bir sorun değildir. Aldığınız sütler pastörize. Mayayı nereden aldınız?

ertugrula 26-02-2010 20:25

Merhaba,
Ben de kefir mayası edinmek istiyorum. Elinde fazla mayası olduğunu söyleyen arkadaşlar, Hhatice ya da laydogmus, elinizdeki mayanın bir kısmına talibim. Size nasıl ulaşabileceğimi bildirirseniz gelip mayayı alabilirim.
Sevgiler ve teşekkürler...

nzeytinevi 27-02-2010 11:33

Merhaba,
Haklısınız benim maya bozuk heralde.
Çünkü top halinde değil yassı bir şekilde.
Elinde fazla mayası olan varsa İstanbul içi gelip alabilirim.
Ülseratif kolit olan oğluma iyi geleceğini umuyorum.
necatizeytinevi@hotmail.com
lütfen bana yardımcı olun.
Teşekkürler.

Hhatice 04-03-2010 15:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nzeytinevi (Mesaj 586928)
Merhaba,
Haklısınız benim maya bozuk heralde.
Çünkü top halinde değil yassı bir şekilde.
Elinde fazla mayası olan varsa İstanbul içi gelip alabilirim.
Ülseratif kolit olan oğluma iyi geleceğini umuyorum.
necatizeytinevi@hotmail.com
lütfen bana yardımcı olun.
Teşekkürler.

Ben de var herkese verebilirim ,çokça var ne zamandır topluyorum Beşiktaşa gelirseniz veririm

Yusuf AYCAN 08-04-2010 15:48

piyasada birkaç çeşit kefir mayası var bence mutlaka biri mayalama için uygundur.

e-sonmez 15-04-2010 15:36

Merhaba arkadaşlar,

İkamet ettiğim yerde günlük pastörize sütlerden yok bende evde kefir üretmek istiyorum. Uzun ömürlü sütlerden alsam onlarla kefir üretebilir miyim?

Hhatice 15-04-2010 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi e-sonmez (Mesaj 617860)
Merhaba arkadaşlar,

İkamet ettiğim yerde günlük pastörize sütlerden yok bende evde kefir üretmek istiyorum. Uzun ömürlü sütlerden alsam onlarla kefir üretebilir miyim?

Tabi üretebilirsiniz hiç farketmez süt olsun yeterki

e-sonmez 15-04-2010 23:19

Bir şey daha sormak istiyorum. Kefir mayalarının temizlenmesi ve saklanması konusunda çok bilgim yok. Bu bilgilere nasıl ulaşabilirim? Üretmiş olduğum kefiri maksimum kaç gün içinde tüketmem gerekir?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025