![]() |
Alıntı:
Su Kefiri Kategorisi « Doğal Maya Su Kefiri , kombucha , kombuçay , Maya , Mayası , Kefir Kültürü , çayı , mantarı , Market , Mağaza , su kefiri |
Alıntı:
Krema ve süt tozu yapımı için sütün epey bir proses geçirmesi gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca bu gibi endüstriyel gıda ürünlerinin içlerine raf ömrünün artması için koruyucu maddeler, kimilerinde kıvam arttırıcılar ve topaklanma önleyiciler eklenmiş olduğunu ambalaj etiketlerinde görüyoruz. Kefir içerek sağlıklı bir beslenme amaçlarken, bu gibi yüksek proses, koruyucu, kıvam artırıcı vb içeren hazır gıdaları eklediğimizde biraz yön değişmiş olmuyor mu? Endüstrinin nimetlerinden faydalanılacaksa hazır kefirler de var ;) UHT süt ile ilgili olarak: medyada da yer alan pek çok tartışma mevcut dileyen bu konudaki destekleyen ya da karşı çıkan görüşleri internette uzman görüşlerinden oluşan çok sayıdaki kaynaktan araştırabilir. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Benim tercihlerim zor da olsa olabildiğince doğala yakın olandan yana, tüketim alışkanlıklarımda doğasında olması gerekmeyen katkı maddesi içeren ve uzun raf ömrü olan gıda ürünleri yer almıyor ve paketli aldığım her şeyin etiketlerini iyice okurum (dünya üretimin neredeyse tamamına yakını GDO içeren ve aynı zamanda organik bile olsa önemli bir "endocrine interrupter" - hormonlara müdahale edici rol oynayan - soyanın gıdadaki varlığına çok dikkat ederim, bu arada mevcut imkanlarım ve farkındalığım doğrultusunda çok az da olsa sadece organik çikolata alırım, içinde katkı maddesi olmayan çiğ olanları tercih ederim).. Alıntı:
Not: buradan hazır yoğurt ve kefiri tavsiye ettiğim fikri kesinlikle çıkmasın, yönelimimi belirtmek adına rafine endüstrileşmiş gıda ürünlerini tercih ve tavsiye etmediğimi buraya not etmiş olayım. Ek olarak, bu bölümü takip eden üyelere özellikle süt, yoğurt vb ürünlerde Dr. Yavuz Dizdar'ın yayınlanmış kitap ve söyleşilerini okumalarını ek görüş edinilebilmesi açısından öneririm. |
Alıntı:
Şöyle ki, içerdiği yağ oranına göre süt uluslararası literatürde genellikle dörde ayrılır; tam yağlı (whole milk; %3.5-4.5), yağı azaltılmış (reduced-fat milk; 2%), az yağlı (low-fat milk; 1%) ve yağsız (fat-free or skimmed milk; %0-0.2). Ülkemizde "light" olarak satılan sütte yanlış bilmiyorsam %1-1.5 yağ oranı mevcut. Ayrıca pastörizasyon işlemi daha önce bu konuda da geçtiği üzere üç farklı şekilde yapılabiliyor; kaynatılmış, pastörize edilmiş ve UHT uygulanmış. Buradaki yöntemlerde uygulanan sıcaklık derecesi ve süresi farklılık göstermekte. Yani uygulanan en düşük sıcaklık ve en uzun süre kaynatma işlemindeyken, en yüksek sıcaklık ve en kısa süre UHT tekniğinde. Bu yöntemlerle pastörize edilmiş sütün saklama ömrü de tahmin edeceğiniz gibi kısadan uzuna doğru gidiyor. Bunu şöyle de açıklamak mümkün; uygulanan sıcaklık ne kadar düşükse sütün içinde hayatta kalabilen bakteri miktarı o kadar fazla oluyor, bu da sütün daha erken bozulmasına yol açıyor. |
Alıntı:
Yogurda raf omru uzasin diye antifungal koruyucular ekleniyor, ve hatta bazen yogurt pastorize ediliyor. Bu konuda okudugum bir calisma piyasada satilan yogurtlarin bir kisminda hic canli bakteri bulunmadigini soyluyordu. Yogurdu yogurt yapan seyin icerisindeki canli bakteriler oldugu dusunulurse icerisinde canli olmayan yogurt daha az faydalidir ve yogurt degildir. Eksimeyen yogurt olmaz. eger eksimiyorsa o yogurtta bir eksiklik vardir. Kefir icin tam ne prosesler kullanildigini bilemiyorum, ancak bazi hazir kefir ureticileri kefir taneleri yerine toz kefir mayasi kullaniyor. Kefir tanelerinde prebiyotik 30-40 cesit mikroorganizma bulunurken toz mayayla hazirlanan kefirlerde 5 cesit oluyor. Gercek kefir kefir taneleriyle mayalanir, bu yuzden hazir kefir kefir degildir. Evinizde temiz calistiginiz takdirde en guveniliri kendi hazirladiginiz fermente urunlerdir. |
Alıntı:
|
Kefir ALKALİ midir?
|
Alıntı:
fermente ürünler asidiktir ve yemek esnasında tüketilirse sindirime yardımcı olur. yemek esnasında su içilirse midede ph yükselir ve sindirim sekteye uğrar. yemekte su yerine fermente içecekler tüketelim. |
Merhaba, satın aldığım kefiri farkında olmadan biraz fazla sıcak sütte mayaladım, iyi mayalanmadı sıvı kaldı. Acaba yararlı mayalar ölmüş müdür, mayayı yenilemem mi gerekir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
kefir yapmak yoğurt yapmaktan kolaydır. 25-30 derece sıcaklıkta 24 saate olur. 18 saate olursa tatlı olur. 24 saati geçerse ekşi olur. ben her türlü seviyorum. kımızı daha çok seviyorum. |
Ben mayaladım tutmadı, taneler çok çok küçüktü, lisianthus tohumları kadar.
24 saat beklettim döktüğümde dibinde azıcık bir şey yoğurtlaşma vardı ama kefirler de mercimek tanesi kadar olmuşlardı. Yıkayıp tekrar mayaladım, daha sıcak bir odaya aldım bu sefer. |
her mayalamada taneleri yıkamaya bence gerek yok, ama ben de bazen bunu yapıyorum
|
Alıntı:
İlk sütü sütçüden aldığım sütle ve başaracağımı umarak yapmıştım ancak olmadı. 1 lt. süte kefiri mayalamıştım. İkincide elimde günlük süt yoktu, aceleyle markete inip Torku süt aldım, 250 ml'e mayaladım yine tutmadı 24 saat de bekletmiştim. Üçüncüyü pirinç suyundan laktik asit bakterisi eldesi çalışmalarımda kullanılmak üzere BİM'den aldığım Dost marka süte mayaladım. Ancak bu defa kefir tanelerinin çok küçük olduğuna karar verip takribi 150 ml kadar süte mayaladım. Kapağını kapattım ve karanlık yerde tuttum. Üstelik normal şartlarda 30 derecede mayalanması söylenen kefiri buzdolabından çıkardığım süte direkt mayaladım. 24 saat sonunda kefirim oldu.;) Bana gelen kefirler ilk geldiklerinde toplu iğne ucu kadardılar. İlk iki başarısız denemem sırasında büyümeye devam ettiler. 1 lt. süt için iki yemek kaşığı kefir ölçüsü veriliyor ki bu benim ilk ve ikinci başarısızlığımı açıklıyor, üçüncü denememde süt miktarını çok az tuttuğum için de kefirim oldu. Şimdilik kefirimizi büyütüp çoğaltma önceliğimiz var. :D |
1 Eklenti(ler)
80 yaşında bir ablam var.
Yaptığı kefirden bir tase ikramda bulundu, hangi sütten yaptığını sorduğumda sığır-camız karışımı sütten yaptığını söyledi. İçmem için de bu sütü önermişti ve iki haftadır alıyorum. Kefir içinde bu sütü bir deneyin derim. 3 L bidon içinde satılıyor. Oldukça yağlı süt. Biraz reklam gibi oluyor gerçi... |
Kefir pastörize sütte zor mayalanıyor. Mahallenin sütçüsünden aldığım süt ile kolay ve kısa sürede mayalanıyor. Gerçeğinde çiğ sütten yapılırmış fakat ben kaynatıp soğutup mayalıyordum. Ayran olarak yazın en güzel içeceği kefir diyorum.
|
Maya arıyorum dostlar . Maya paylaşabilecek var mı?
|
Zehir
3 Eklenti(ler)
Dün komşunun bahçesinden birkaç kg üzüm aldım.
İlaçlama yaptığı ve üzüm üzerinde kükürt olduğu alenen görünüyordu. Yıkadım ama yedikten sonra yediğimde dudaklarım ve dilim bayağı acıdı. Zehirlendiğimi hissettim. Niğde açık ceza evinde imalat edilen kefirden içtim ve rahatladım. İçtiğim kefirin tadı ve içimi çok çok iyi. |
arkadaşlar elinde kefir mayası olan var mı?
|
Alıntı:
https://www.dogadanbizim.com.tr/ market raflarında da var. |
Arkadaşlar, kefir hakkında ayrıntılı bilgisi olanlar lütfen ilgilensinler. Bu konuda çok bilgisiz olduğumuzu düşünüyorum. İzniniz ile bildiklerimi aktararak, konuyu derinleştireyim.
Çok zaman önceydi, Trabzonlu bir arkadaşta ağaç dalı şeklinde bir kefir mayası görmüştüm. Kalınlığı üç santim kadar, boyuna uzanan bir dal şeklindeydi ve kesilerek paylaşılıyordu. Bir kaç yıl önce de bir-iki milim kadar kalınlıkta pinpon topu büyüklüğünde yuvarlaklar şeklinde büyüyen bir kefir mayasına daha rastladım. Şu anda her ikisini de yitirmiş bulunmaktayım. Bu mayalar,içinde bulundukları süt kabından çıkarılarak, her hangi bir süzme işlemi yapmadan yeni bir süt kabına konularak kullanıldığından, kullanılması çok kolay oluyordu. Elinde bu tür mayalar olan arkadaşlar, ilgilenirseniz memnun kalacağım, saygılar. |
Alıntı:
|
En temiz ve saf haliyle kefir mayasını üniversitelerin ziraat fakültelerine başvurarak arzu ettiğiniz miktarlarda ücreti mukabilinde alma imkanınız var.Bilginize.
|
İzmir'de oturuyorum (MENDERES). Kefir mayası arıyorum, yardımcı olursanız çok sevineceğim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025