agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-07-2012, 03:22   #11
Ağaç Dostu
 
Muhsin Hanif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2012
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 219
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Kefir'i kaç yaşa kadar çocuklara verebiliriz?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Aleyküm selam, bildiğim kadarıyla 2 yaşın altında verilmiyor. Aslında bir çok baharat ( zencefil vb. ) , çerez , ilaç , vs. için 2 yaş bir sınır gibi. Yani vermemek gerekir. 2 yaş üstü çocuklarda ise az miktarda uzun süreli olmamak kaydıyla kullanılabilir.

Kazakistan'da ( orta asya ülkeleri kefirin ana vatanıdır ) bebekler için hastahanelerde özel olarak üretim yapılıyor ve 1 yaşına kadar bundan veriliyor. Marketlerde ise kefir reyonu bayağı zengin.
Ben bugüne kadar Türkmenistan ve Kazakistan'dan gelen kefirlerle mayalama yaptım, gayet memnunum. Taneler öyle kolayca bozulmuyor, tabii daha önce yazan arkadaşların üzerinde durduğu gibi hijyen çok önemli.

Daha önce yazılmış ama ben de yıllardır tecrübeli biri olarak yazmak istedim :
1- Hijyen, yani kısaca ellerinizin, kapların temiz ve kuru olması.
2- Mayalama işleminden sonra tanelerin klorsuz suyla, metal değdirmeden iyice yıkanması.
3- Buzdolabına mümkünse cam kapta, ağzı kapalı ve klorsuz suyun içinde konulması. Sütün içinde saklayan tanıdıklarımın taneleri hep daha kısa sürede bozuldu, bunda uht sütün etkisi de olabilir.
4- Saklama suyunun da haftada bir ( en fazla 15 günde ) tazelenmesi gerekiyor. Ben denemedim ama derin dondurucuda aylarca saklayan ve tekrar kullanabilenler de var.
5- Uzun süre mayalama işlemi yapmadığınız taneleri , kendilerine gelinceye kadar ( kefir o güzel normal tadına dönünceye ) 1-2-3 kez mayalama yapın. Eğer 3. den sonra hala düzelmediyse denemeye devam edebilirsiniz ama bozulmuş olma ihtimali yüksektir.

Kullanan arkadaşların da çoğu fark etmiştir, sütün kalitesi ile birebir değişiyor kefirin ki de. Bu konuda zaten bir tartışma süreci devam ediyor, ben de katılacağım daha sonra.

Sevgi ve saygılarımla.

Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025