Konu: Kefir
View Single Post
Eski 20-06-2012, 09:29   #453
Jezebel
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster
Tartışmanın başlangıcı çiğ sütün kullanılıp kullanılamayacağı sorusuna dayanıyor. Sadece burada değil tüm dünyada bu tartışma çok yoğun bir şekilde yapılıyor. Bazıları sadece fabrikasyon gıda ürünleri tüketilmesini savunuyor. Sütte de "Aman çiğ sütten uzak durun, sadece ambalajlı pastörize hatta UHT süt tüketin." söylemi çok yaygın.

ABD'de çiğ süt satanlar hapse atılıyor. Çiğ süt satmakta ısrar eden çiftçilerin, besicilerin çiftlikleri silahlı hükümet ajanları tarafından basılıp tüm varlıklarına el konuluyor. Bu işte dev gıda tekellerinin parmağı olduğu sık sık iddia ediliyor.

Çiğ süt düşmanlığı, yakında bizim ülkemizde de UHT kutu süt dışında süt tüketiminin yasaklanmasına varırsa hiç şaşmayın.

Kefir konusunda da elbette bunun mucizevi bir iksir olduğu, hiç bir zararlı içeremeyeceği gibi bir iddiada hiç bulunmadım. Tersine hijyen şartlarına azami özen göstermek gerektiği hep vurguluyorum. Çiğ süt kullanıldığında da, elde edilme koşullarının çok önemli olduğu, kaynağına dikkat edilmesi gerektiği aşikar.

Mağazalardan alınmış kutulu UHT süt kullandığımda, birden fazla kez bu sütün kefir mayalarımı öldürdüğüne şahit oldum. Besicilerimiz sanırım hayvanlarında bol bol antibiyotik kullanmayı iyi bir şey zannediyorlar.

Yine tartışmanın başına dönersek, iddiam odur ki eğer güvenilir bir kaynaktan, sağlıklı hayvanlardan hijyenik şartlarda sağılmış, taze çiğ süt bulabiliyorsanız, yapacağınız kefir, mağazadan satın aldığınız işlenmiş sütle yapılan kefirden kat be kat daha sağlıklı olacaktır.
Size katılıyorum.
Güvenli bir kaynaktan aldığınız açık süt, sokak sütçüsünden aldığınız süt bile UHT teknolojisiyle ambalajlanan sütten üstündür.
Bildiğimizden şaşmamalıyız
Vücudumuz mikroplara karşı donanımlıdır, ancak UHT'nin bize yüklediği kimyasallara karşı savunmasızdır.
UHT sütle beslenmiş farelerin neslinin kısır doğduğunu hepimiz okumuşuzdur...
Bu ülkede para verip tüm sanatcıları konuşturabilirsiniz, reklamlara çıkabilirler.
Ancak süt firmalarının bir çocuk hekimini satınalıp ona " UHT süt faydalıdır" ,
"Danone yedirin" dedirtecek kadar parası yoktur. Çok şükür ki...
Saygılar.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön