Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
Üniversitelerin idari ve özerk yapsının sorunlu olması ile sizin söyedikleriniz örtüşen durumlar değil. Siz bütünüyle üniversiteyi itham ediyorsunuz. Sanırım bir dil sürçmesidir. (Umarım)
Kefir'in anti bakteriyal olması da apaçık doğru değil. Bu konu on yirmi veya daha fazla yılla ilgili değil. Ben de ondan daha fazla yıldan beridir kefirle ilgiliyim. Böyle bir bilimsel yayın görmedim.
Dikkat etmediğim her kefir mayalama süreci bakteriyal nedenlerle bozuldu.
Zaten bütün bilimsel yayınlarda bu konuda uyarı var.
Dahası steril üretilmeyen kefirin yarardan çok zararı olabileceğine dair de bilimsel uyarılar var.
|
Bakın "Memet",
Allahınızı severseniz üniversiteleri bütün olarak itham ettiğim şeklindeki bir kanıya nereden, hangi yazımdan vardığınızı söyleyebilir misiniz?
Üniversite kavramı tıpkı toplum kavramı gibi, devlet kavramı gibi genel bir ifadedir. Siz bütünüyle toplumu, devleti nasıl itham edemezseniz, üniversiteyi de itham edemezsiniz. Beni itham etmekle suçladığınız şey zaten doğası gereği suçlanamayacak bir şeydir.
Yani bir devleti belli bir zaman diliminde yöneten kişiyi suçlayabilirsiniz (Hitler gibi.) ama eskiden beri varolan ve yönetenler gittikten sonra da varolacak olan devlet suçlanamaz (Almanya gibi). Bir toplumda belli bir zaman diliminde egemen olan kişileri suçlayabilirsiniz ama toplumu suçlayamazsınız.
Aynı biçimde üniversiteleri de suçlayamazsınız. GMO'lar bir gün dünyadaki yaşamı yok ederse, bu teknolojileri üreten bilim adamlarını suçlayabiliriz ama o teknolojileri üreten bilim adamlarına, bu teknolojileri geliştirmeleri için gereken olanakları sağlayan üniversiteleri suçlayamayız. Teknoloji iyi yönde de kötü yonde de kullanılabilir.
Kefirin antibakteriyel özelliğini ortaya koyan bilimsel makaleleri daha sonra derleyip burada size linklerini vereceğim. Ama elbette kefirin olduğu yerde zararlı bakteri üremeyeceği şeklinde bir iddiam asla olmadı.