Konu: Kefir
View Single Post
Eski 21-06-2012, 14:08   #456
polatuz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nehuse Mesajı Göster
Alıntı yaptığınız kaynaktaki yayın öyle 100 yıllık falan değil Garrote et al. (2000) yani 2000 yılındaki bir yayın ve Yüksekdag et al. 2004b beğenmediğiniz Türk üniversitesinden bir yayından alıntı yapmış ayrınca alıntıda antibakteriyel diyor yararlı zararlı ayrımı yapılmamış kefir üretimi sırasında ortaya çıkan hidrojen peroksitin bakteri üretimini engellediğini söylüyor.Mayalanma zaten bu yüzden bir aşamadan sonra yavaşlar.O yüzden kefir uzun süre mayalandığında ekşi ve içilemez bir hale gelir.Bu arada şunuda belirteyim Google faydalı bir kaynak ama aynı zamanda bilgi çöplüğü her bulduğumuza kayıtsız inanmamamız "tek bir aramayla " yetinmememiz gerekir.
Benim yazımın hangi bölümünde 100 yıllık yayınlardan bahsettiğimi gördünüzü doğrusu anlayamadım. Söylediklerimi çarpıtarak yorumluyorsunuz. Benim söylediğim, Türkiye'de kefir araştırmalarının henüz yeni başladığı idi. Aslında tam olarak sizin satışını yaptığınız kefiri üreten firmanın kuruluşuna kaynaklık eden üniversitedeki araştırmaların yeni olduğunu söylemiştim. Aslında bu firmanın kefirini ben de yakın zamanda satın aldım ve çok da memnunum. Türkiye'de yapılan araştırmaları küçümsüyor da değilim. Sadece yeni olduklarını söylüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster
...tüm dünyada yapılmış bilimsel araştırmaların sonuçları da var. Yani Türkiye'de bir üniversitenin daha yeni başlamış akademik çalışmaları değil tüm dünyada yayınlanan bilimsel makaleleri referans olarak alıyorum.
Ege Üniversitesi'nde bu alanda yapılan araştırmaların çok daha eskilere dayandığını biliyorum. Mesela yanılmıyorsam 90'lı yılların sonunda ve ya 2000'lerin başında kefirle ilgili Yahoo grubuna yazan bir Türk akademisyen, laboratuvar ortamında başlangıç kültürü olmadan kefir tanelerini üretmeyi başardıklarını bildirmişti.

Türk üniversitelerini beğenmediğim şeklinde (yanlış olarak) yorumladığınız 439 ve 446 nolu yazılarım da aslında konu dışı bir ifadeydi. Türkiye'deki idari ve siyasi yapının, üniversiteler üzerinde yarattığı baskı ve akademik çalışmalara vurduğu darbeyi eleştiriyordum. Dediğim gibi bu yorum konu dışı bir tür dip nottu ki Türkiye'de hangi akademisyene, hangi bilim adamına sorsanız bunu onaylayacaktır.

Google araştırması üzerine yaptığınız ders veren yorum için teşekkür ederim. Ben 20 yıldır kefir üzerine yazıları takip ettiğimi söylüyorum ama siz tek bir Google araştırmasıyla sonuca vardığımı söylüyorsunuz. Link verdiğim makalenin bilgi çöplüğünün bir parçası olduğunu mu savunuyorsunuz?

Başa dönersek, yazının, kefirin antibakteriyel özellikleri ile ilgili bölümünden, ortaya çıkan hidrojen peroksitin bakteri üretimini engellediğini alıntılamış ama yararlı zararlı ayrımı yapmadını söylemişsiniz. Kefirin kendisi de çok sayıda bakteri içeren bir kültür olduğuna göre, bu yorumunuzdan kefirin kendi kendisini yoketmesi veya en azından kendi kendisinin gelişimini durdurması anlamı çıkmıyor mu?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nehuse Mesajı Göster
Kefir mayası isteyenlere Isparta üniversitesi teknokentinde Prof Dr Zeynef seydim tarafından patenti alınarak üretilmiş mayayı tavsiye ediyorum.Evde üretilmiş mayalar steril ve kökeni belli olmayan mayalar bu yüzden yarar yerine zarar getirebilir.Ayrıca kargo ile gönderilen yaş kefir mayası kargo şartlarında bozulup zararlı bakteri üretebilir.Bu konuda sorusu olanlara cevap vermeye çalışacağım..
Kefir taneleri, oluşturdukları simbiotik yaşam biçimiyle zararlı organizmalara karşı oldukça korunaklı bir ortam oluşturuyorlar. Kefir binyıllardır aynı biçimde üretilmiş. Yüz yılı aşkın süredir çoğaltılıp paylaşılarak dünyada yayılmış. Türkiye'de de onyıllardır komşular, arkadaşlar arasında paylaşılarak yayılmış. Şimdi siz kefirin pazarlamasını yapan bir kişi olarak bu yöntemin sakıncalı olduğunu, sadece “patentli” olarak üretilen kefirin satın alınması gerektiğini söylüyorsunuz. Dediğim gibi ben de sizin ürün satışını yaptığınız firmadan kefir aldım ve çok memnunum. Ama yine de sizin pazarlama tekniğinizi doğru bulmuyorum.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön