agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2010, 09:41   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Arkadaşlara bu başlıktaki katılımlarına teşekkür ediyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Evet
Fermantasyonla üzüm şırasını bende merak ediyorum. Geleçek yaz deneyebilirim.

Ancak sirke ile şarap arasındaki dar yoldan nasıl geçilir bilemem.

Saygılar
Sayın Halil Önen Arkadaş,üzüm ile şıra yapman için yazı beklemen gerekmiyecek siz yeterki üzümden şıra yapmak isteyin, bu işi üzümün kurusuylada yapılabilir, hatta başka çeşit meyvelerle istersenizde, hertürlü meyveyi karıştırarak ta yapabilirsiniz, praecox arkadaşımızın dediği gibi sirke ile şıranın oluşumlarının farklarını iyi bir gözlemle sağlayabilirsek ideal şırayı elde edebiliriz.

praecox hocadan bu başlıkta bu işin sırlarını öğretmesini istersek, bu eskilerin damak tadı olan şıraya kavuşarak, kendi örünlerimiz değer kazanır bizlerde yabancı içeceklere olan talebide azaltmış oluruz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025