View Single Post
Eski 10-01-2010, 20:48   #19
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sayın Halil Önen Tarifini açıkladığınız bu şıranın tarifinde fermamtasyon yok galiba, sonuçta bu sizin şırada keskinlik varmıdır, eyer benim anladığım gibiyse biz buna şerbet tabir ederek içiliyor, hatalarım varsa düzeltiniz, iyi günler saygılarımla..
Evet Sn. epsody doğru söylüyorsunuz ve Sn. kiraz' da belirtmiş.

Benim tarif ettiğin bu yörede Şıra böyle. Tabii dediğiniz gibi şerbette deniyor da, gül suyu ve çam fıstığı yok sadece.

Dediğiniz gibi fermantasyon diye bir olay gerçekleşmiyor.

Fermantasyonla üzüm şırasını bende merak ediyorum. Geleçek yaz deneyebilirim.

Ancak sirke ile şarap arasındaki dar yoldan nasıl geçilir bilemem.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön