Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody
Sayın Halil Önen Tarifini açıkladığınız bu şıranın tarifinde fermamtasyon yok galiba, sonuçta bu sizin şırada keskinlik varmıdır, eyer benim anladığım gibiyse biz buna şerbet tabir ederek içiliyor, hatalarım varsa düzeltiniz, iyi günler saygılarımla..
|
Evet Sn. epsody doğru söylüyorsunuz ve Sn. kiraz' da belirtmiş.
Benim tarif ettiğin bu yörede
Şıra böyle. Tabii dediğiniz gibi şerbette deniyor da, gül suyu ve çam fıstığı yok sadece.
Dediğiniz gibi
fermantasyon diye bir olay gerçekleşmiyor.
Fermantasyonla üzüm şırasını bende merak ediyorum. Geleçek yaz deneyebilirim.
Ancak
sirke ile
şarap arasındaki dar yoldan nasıl geçilir bilemem.
Saygılar