![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Şıra; örneğin üzüm şırası; üzüm ezilir, suyu alınır ve bir kazanda kaynatılır. Soğuyunca içilir. Bizim buralarda böyle ... Zaten içine pekmez toprağı konmuş bu şıra sığ kaplarda, güneşte 15, 20 gün bekletilir ve 'günbalı' olur. Sirke olunca, yani posadan ayırınca ağzı kapalı kaba konur. Orada da sirkeleşme devam eder ve ara sıra sıkışan gaz gevşetilerek alınır, ağzı tamamen açılmaz. Kap plastik olmazsa şişmesi anlaşılmaz ve patlar. Pazardan aldığınız salata malzemelerini; örneğin, maydanoz, roka, tere, marul vb. yeşillikleri bir kaba konur, içine bir bardak sirke ilave edilir 15, 20 dakika bekletilir sonra yıkanırmış. Sirke eti bile çürütürmüş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|