agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-01-2010, 03:13   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Arkadaşlar fermantasyon işlemine, eskilerin mayalama, salamura gibi adlarla uygulama olarak gıdalarını tüketme alışkanlıklarına çeşitlilik ve koruma amaçlı olarak işleyerek, ürettikleri sebze ve mevelerden yararlanmışlardır.

Bunlar içeriklerine göre çeşitli şekillerde adlandırmışlardır boza, şıra ve turşu suyu gibi içilebilenler yapılışlarında boza ve şıraya fermantasyon işleminden sonra tatladırmak için biraz şeker katmışlar, turşu suyu olarak içecekleri sebze ve meyvelerden damak zeveklerine göre çeşitlilik arz etmesine rağmen fermantasyonu işleminden sonra sade olarak tüketmişler ilave şeker veya tuz katılmamışlardır, katılsada tat vermesi bakımından ilave edenlerde olmuştur.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025