agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-09-2006, 18:18   #11
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Kızılcık Şerbeti

Kızılcıkların son demleri.. Bitmeden yine aldım.

Kızılcıkları yıkayıp üstünü geçecek kadar su koyup haşlayın. Kırmızılaşmış suyu bir tencereye süzüp, tekrar biraz daha su ekleyip tekrar kaynatın. Bu suyu da diğerinin üzerine ekleyin. Tekrar biraz daha su koyun (bu eklemeler kızılcıkların üst hizasına kadar su koymak anlamına gelmektedir)

Tüm suları ince tel güzgeçten geçirin. Haşlanmış kızılcıkların da çekirdeklerini çıkarın, geriye kalan püreyi başka bir tencereye koyun.

Kızılcık sularının bulunduğu tencereye gerektiği kadar şeker ekleyip kaynatın. Limon suyu ilave edin. Sonra bir şişeye koyup, soğuduktan sonra buzdolabında saklayın.

Püre haline gelmiş kızılcıklara da şeker ve limon ekleyerek kaynatın. Kızılcık mermaladınız olsun

Sularını ayırdığınız için, geriye kalan açık pembe kızılcık püresinin, şekerle kaynadıktan sonra yine koyu kırmızıya döndüğünü görüp şaşıracaksınız

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
zencefil

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025