Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevelim
Limonata
........Süzgeçten süzülerek sürahiye doldurulur.
Afiyet olsun.
|
Sayın Sevelim,
Küçücük bir katkım olsun. İzninizle kaldığınız yerden devam edeyim:
.....süzgeçten süzülerek sürahiye doldurulur. İçine bir dal (üç-dört yapraklı) nane konur. Buzdolabında en az 3 saat bekletilir... İkram sırasında bardakların ağız tarafı incecik ıslatıldıktan sonra, bardağın ıslak ağzı toz şeker yayılmış bir tabağa batırılıp çıkarılır. İnce bir dilim limon ve nane yapraklarıyla ikram edilir.
Nane kokusu sevenler limonu mıncıklama işini bir dal naneyle birlikte yaparlarsa limonatanın nane rahiyası daha yoğunlaşacak ve limonatanın görünümü de hafif yeşile çalan hoş bir renkte olacaktır.
Yapımı oldukça kolay ve tadı enfes limonata reçetesi için sayın Sevelim'e teşekkürler...