Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Belmas
Biz çocukken bahçemizdeki güllerden GÜL ŞERBETİ yapardık. Özellikle Peygamber Gülü dediğimiz açık pembe gül yapraklarını kullanırdık ama diğer kırmızı güllerden yaptıklarımız da iyi olurdu.
Cam bir şişe ya da kavanoza yıkanmış gül yapraklarını doldurup üzerine su ve birkaç tane limon tuzu ekleyip bir kaç gün güneşte bekletirdik ki, gülün rengi ve kokusu suya çıksın. suyun rengi kızarınca şişeyi süzüp yaprakları çıkarırdık. Suyunu da buzdolabında soğutup şeker ilave ederek ikram ederdik.
Benim hatırladığım tarif bu.. Hey gidi eski günler.. Ben gül toplamaya gidiyom 
|
Söyleyene bakın hele, daha yarı yaşımda,
eski günler, diyor.

Allah hayırlı ömür versin.
Ben o peygamber gülleri kaybolmasın diye uğraşanlardanım.