![]() |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sizlere bu zamanda çiçeklenen geofitlerin arşivimden fotoğraflarını paylaşmamın tam zamanı ama sayfamızı takip eden dostlarımı yanlış bilgi vermem beni korkutuyor. Örnek olması için iki fotoğraf paylaşıyorum... Eklenti 267751 Crocus sieberi Eklenti 267752 Iris 'Kathrine Hodgkin' İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 267754 "Galanthus nivalis" Kaya bahçesinde bulunan geofit (Soğanlı) bitkiler... Bu sayfada paylaştığım fotoğraf 1000 adet olmuştur. |
1 Eklenti(ler)
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi
Eklenti 268270 Encephalartos altensteinii Bahçede bulunan çiçekli bitkiler... |
Nuri Bey,
Soğanlı bitkileri çok severim, daha güçlü olabiliyorlar galiba. Örneklrin hepsi çok güzel ama 1628 nolu soğan çok ilginç görünüyor. Çiçeğini çok merak ediyorum. |
Alıntı:
Merhaba sayın hozat 1628 nolu mesajda soğanlı bir bitki çiçeği görünmüyor, her halde yanlış mesaj nosu girdiniz, kontrol ederseniz istediğiniz bilgiyi vermek beni mutlu edecektir. |
İiyi akşamlar Nuri Bey,
Haklısınız yanlışlık olmuş. B duruma eski dilde, "TAKDİM TEHİR" deniyor, bir anlamda muhasebeci hastalığı olarak ta, söylenir. Rakamlar yer değiştirince oluyor. Ben de 1682 yerine 1628 yazmışım, 8 ile 2 nin yeri değişmiş. Uyarınız için teşekkürler. |
Sayın hozat
1682 nolu mesajdaki bitki soğanlı değildir. Kısaca bitki hakkında genel bilgisini paylaşıyorum Ortak adı : Cycas (Sikas) Latince adı : Encephalartos altensteinii Ailesi : Zamiaceae İki evcikli bir bitkidir. Yani, erkek ve dişi çiçekleri ayrı ağaçlarda yer alır. Yaprak dökmeyen, mavimsi yeşil, bileşik uzun yaprakları vardır. Gövde oluşumu kısa, gelişimi yavaştır. Türüne göre 1-6 metre arası yüksekliğe ulaşabilir. Drenajı iyi humuslu toprakları sever. +10 derece altında zarar görür. Yarı gölge ortamları sever Güney Afrika kökenlidir. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 268619 Bahçede bulunan çiçekli bitkiler... |
Hepsi gene birbirinden güzel gözlerimiz bu karlı havada bayram ediyor. Ama bu son eklediğiniz muhteşem birşey. Uzun bir gaga ve üstünde açmış çiçek. Allahım sen neler yaratmışsın.....
|
Merhaba sayın fatma sunay
Bitkinin adı Strelitzia nicolai (Dev Cennet Kuşu Çiçeği) çiçeklerinin büyüklüğü 45-50 cm büyüklüğünde oluyor. Seyretmesi, olağanüstü güzellikte çiçeklerden biridir. |
Harikalar kumpanyasına devam...:)
Mehaba Nuri bey. Nasılsınız? Bahçe nin gittikçe artan bir güzelliğe doğru gittiğini görmek ne güzel...Sayenizde tabi) |
Merhaba sayın aygün hoşgeldiniz.
Merhabanızı duymak ne güzel, teşekkür ederim. Bahar yaklaşıyor. Harikalar kumpanyası, bahçenin çiçekleri ile o zaman şenlenecek... Bekleriz efendim... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 269563 Karides Çiçeği - Beloperone guttata Bahçede bulunan çiçekli bitkiler... |
Açsın bakalım karides, bu kadar yoğun tomurcuklusunu görmemiştim.
Kim bilir ne güzellikler sergileyecektir. |
Karides çiçeğini ikl defa görüyorum. Belkide görmüşümdür ama adını biliyorum. Teşekkürler...
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat
Evet bu yıl gerçekten çok fazla çiçek goncaları var, çiçeklenmiş halininde fotoğrafını çekip paylaşmak güzel olacaktır. Merhaba fatma sunay Eklenti 270772 Anthurium Eklenti 270773 Anthurium Eklenti 270774 Anthurium Eklenti 270775 Anthurium |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 271659 Kaya bahçesinde bulunan geofit (Soğanlı) bitkiler... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 272360 Medinilla magnifica Eklenti 272361 Medinilla magnifica Tropik serada bulunan çiçekli bitkiler... |
Sayın Nuri Murvet,
Son resimdeki Medinilla magnifica adlı çiçeği lille'de görüp çok beğenmiştim. Taşıma sorunu sebebiyle alamamıştım. aşağıda Tropik sera notunu vermişsiniz satışı varmı dır ve bu görünümde midir acaba? |
Merhaba sayın Benol Hazaroğlu hoşgeldiniz.
Botanik bahçede bu türün satışı yok. Büyük yapı marketlerin bahçe bölümümünün, salon bitkileri kısmında satışa sunuluyor. Salon bitkileri satışı yapan fidalık ve seralarda bulabilmeniz mümkündür. |
çok güzel bitkiler içim açıldı Nuri Hocam,
size imreniyorum ne güzel her gün bir başka güzelliği izleyip, onlarınlarla birlikte oluyorsunuz. İnsanlardan daha vefalıllar, en ufak bir yardımda hemen teşekkür edip size gülümsüyorlar, kimi açarak, kimi mis gibi kokarak.. |
Merhaba sayın hozat, hoşgeldiniz.
Dediğiniz gibi, yalın, saf ve temiz oluyorlar, nefsin kibir ve benlik duygularından ariler... Emeğinizin karşılığını, çıkar gözetmeksizin karşılıksız olarak çiçeklerinle, çiçeklerinin kokusuyla, yapraklarının güzelliklerinle size memnuniyeti gösteriyorlar. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 273778 Rhoeo spathacea Eklenti 273779 Rhoeo spathacea Tropik serada bulunan çiçekli bitkiler... |
Sayın Nuri Mürvet ve değerli Dostları;
Sayenizde, görüntüler ile bahardan nefes ve sözlerinizden feyz vede keyif alıyoruz. Güzelliklerin her anlamda sürmesi ve sağlık dileklerimle. Saygılarımla lütfen. |
Merhaba sayın mrduran hoşgeldiniz.
Sizin varlığınızdan ve paylaşımlarınızdan bahtiyar oluyoruz... Güzelliklerin hep beraber yaşanması dileği ile, var olun İnşallah... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 274596 Düzenlemesi yeni yapılan şelale ve gölet... Eklenti 274597 Düzenlemesi yeni yapılan şelale ve gölet... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 275633 Cymbidium lowianum Tropikâl serada bulunan çiçekli bitkiler... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 278970 Erica carnea Bahçede bulunan çiçekli bitkiler... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 282921 Borago officinalis -(Zenbil Çiçeği) Bahçede bulunan çiçekli bitkiler... |
Merhaba Nuri Hocam,
Ben zembil çiçeğini açmış haliyle hiç görmemiştim. Yaz aylarında formu çok güzel olan, sarımsı renkte kapsülleri aşağı doğru bakan bir ot vardır. Gördüğümde bir iki dal toplayıp vazoya koyarım, zembil otu diye biliyordum. Acaba aynı çiçeğin tohumlarımı, fotoğrafını bulup size göstereceğim. ÇOK değişik bir çiçek, teşekkürler... |
Merhaba sayın hozat
"Yaz aylarında formu çok güzel olan, sarımsı renkte kapsülleri aşağı doğru bakan bir ot vardır" Bende merak ettim doğrusu... Fotoğrafını bulursanız paylaşmanızı beklerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025