![]() |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın idris şenol hoşgeldiniz.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 254781 Brugmansia aurea (Meleklerin trompeti) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi
Eklenti 254971 Brugmansia aurea (Meleklerin trompeti) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba sayın aydınlık hoşgeldiniz.
"dişli çiçek" ilginç bir çiçek ismi olurdu.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 255054 Brugmansia aurea (Meleklerin trompeti) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 255354 Coffea arabica Kahve meyvesi (Tohumu) Yaz sonu Sonbahar meyveleri |
Ah hocam ah!!
12 den vurdunuz beni. Zamanda geri gitsek te o kahve resmi kaybolsa:)) 10 kere ekmişimdir herhalde, beceremedim. Çokta istediğim bir bitki ellerinizde güzellik saçıyor. Kökü ile kaç Kg. vardır acaba? Bir gece sökesim gelebilir:)) Çok güzel Sayın Nuri Murvet, teşekkürler efendim. Size ve değerli konuklarınıza cümleten saygılarımla lütfen |
Sayın mrduran
Hay Allah, bakın üzüldüm işte... Aslında çimlendilirmesinde çok az sorun yaşanır. Tohumları yoksa doğrudan torfamı diktiniz.? |
Alıntı:
İlk açılışını gözünüzün önüne getirin benzemiyor mu? Bu arada bahçe yine donanmış yakınlarda bir uğramalı.:rolleyes:Kolaylıklar dilerim. |
Alıntı:
Başlarda torfa ektim, torf bitince, paçal toprağa. Hatta bir seferinde, 15 cm. kadar da büyüttüm, ama ağzı kesilmiş,üstüne kapattığım 5 lt. plastiği uzun müddet tuttum diye sonradan gitti bitkim. Sanırım havasızlık sorunu oldu. Halâ, 1 aydır saksıda ekili, kahve ve kakule tohumlarım var, çıkmadılar. Saygılarımla lütfen. |
Merhaba sayın mrduran
Çimlenen kahve fidanının nefes alıp verildiği unutulmuş üzeri kapatılınca boğulmuş, bakım yanlışlığı yapmışsınız. Deneme yanılma yöntemi ile öğrenmenin ne yazık ki sonucunu görmüşsünüz tecrube sahibi olmuşsunuz. Siz sitedeki başlıkları dikkatle takip eden meraklı ve paylaşımcı arkadaşımız, dostumuz olarak muhakkak ki biliyorsunuzdur ama hatırlatmak maksadı ile... Sayın Zeki Yağlı arkadaşımızın tohumdan üretim başlığı altında tecrubelerini paylaştığı faydalı bir başlık vardır. Paylaşılan bilgiler doğrultusunda başarı şansınız oldukça fazla olacaktır. Sevgi ve saygılarımla... |
Alıntı:
Merhaba sayın aydınlık Evet benziyor, bence şu benzetmeyede iyi uyuyor. İris bitkisi ziyaretcilerden aşırı mutlu olmuş (Sırıtma otuziki dişin gözüküyor). benzetmesine tıpatıp benziyor. Harikasınınız işte bakış açısı zenginliği bu olsa gerek. Bahçe mevsimsel güzelliklerini sergilemeye devam ediyor, takip edip izlemekte yarar var. Saygı ve selemlarımla... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 256040 Podranea ricasoliana Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Sonbaharı nedense hep sarı renklerle özdeşleştiririz, oysa sarıya inat diğer renklerde kendilerini ne güzel sunuyorlar bize.
Hüzün çağrıştıran mevsimde sıcak bir tebessüm gibi çıkıyorlar karşımıza. Teşekkürler Nuri Bey |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat hoşgeldiniz.
Sonbaharın etkisi ile bahçe gezilerimizi az sayıda sessizce yapıyoruz kimse sesini çıkarmıyor, merhabanızı duyduk ortama neşe geldi tekrardan hoş geldiniz. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 256340 Podranea ricasoliana Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 256730 Oncidium sphacelatum Tropik seradan, Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 256855 Cattleya Tropik seradan, Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 257679 Cattleya Tropik seradan, Sonbahar çiçekleri |
Alıntı:
Her çiçeğin kendine has güzelliği var ama bu sarışın beni kendine hayran bıraktı. Bodrum'da yaşama olasılığı var mıdır acaba? Saygılar.. |
Alıntı:
Oncidium sphacelatum, Orkide cinsidir. Hayran olunmayacak gibi değildir. Çiçekleri, geniş sarı etekler giyen Lâtin bayanları gibi, Dans eden bayan Orkide lakabını yakıştırırlar. Doğal yaşam alanı Latin Amerikanın tropikal deniz kıyısı bölgeleridir. Bakımı; Genel orkide bakımı gibidir. |
NURİ hocam,
Ben çok orkide sevdalısı değilimdir ama, bu sarışın beni kendine çekti nedense . Takılan isim de tavrına çok yakışmış. Bir fırsat yaratıp yerinde görmeye karar verdim. HER ŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER. |
1 Eklenti(ler)
Sayın hozat
Gelmeye karar verdiğiniz günü haberdar ederseniz, bahçede olmaya çalışırım... İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 257994 Tropik seradan; Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 259772 Sonbahar çiçekleri |
Kışın kendini iyiden iyiye hisettirdiği şu günlerde botanik bahçesinden esen ılık sonbahar rüzgârına selam olsun.
Bize bu güzellikleri sunduğunuz için teşekkürler Nuri Bey. |
Merhaba Nuri Bey,
Nasılsınız...sayfanızın renkleri hala aynı. Muhteşem güzellikler... Selam ve saygılar... |
Merhaba sayın hozat
Bahçemizi ziyaret edip, paylaşımda bulunduğunuz için bende size teşekkür ederim. |
Sayın aygün hoşgeldiniz.
Merhabanızı duymak ne kadar güzel.. Teşekkür ederim, iyiyim... Bu aralar çalışma temponuz yoğun olduğundan, sizi forumda fazla göremiyorum... Dostlarımızın varlığına alışığız, yoklukları hissediliyor. Selam ve saygılar... |
Sayın Nuri Mürvet bahçelerimizden uzakta olduğumuz için içimiz buruk ama sizin bu güzel çiçeklerin resimlerine bakınca içimiz açılıyor.
Hepsi birbirinden güzel hayran olmamak içten değil. Emeğinize sağlık.. |
Sayın Hocam;
Bitmeyen güzellikler sunumunuz için sonsuz teşekkürler efendim. Sakin izleyecilerden olduk sayenizde, artık hemen hoplamıyoruz. Biliyoruz ki, daha nice güzel kareler sırada inşallah. Kolay gelsin. Saygılarımla lütfen. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025