![]() |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın fatma sunay, mrduran hoşgeldiniz.
Buyrun beraberce bahçeyi gezelim... Eklenti 260531 Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi
Eklenti 260880 Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 261789 Kaya bahçesi, bitkileri... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 262630 Tropikal serada açan kış çiçekleri... |
Nuri bey bu bahçede yok yok maşallah her bitki mevcut. Sizde hiç birini gözden kaçırmadan yakalamış ve bizlerle paylaşıyorsunuz. Teşekkürler.
Oldu olacak bu bahçeye birde bonsai köşesi yapalım.:) |
Alıntı:
Merhaba sayın Tekin Bonsai köşesi yapabilmek, ne kadar güzel olurdu. Bahçede bu sanatı icra edebilecek o kadar çok malzeme var ki, şaşarsınız. Bu konu ile ilgili arkadaşlarımızın gönüllülük esasına göre çalışmalarını bahçede yapabilir hatta sergi ve muhafazada edebilirler. İnanıyorumki hocalarımızda bu konuda destek olurlar... Bende elimden geldiği kadarı ile katkıda bulunabilme sözüde veririm... Bahçeye yeni bir ruh gelir... Proje üretelim taşın altına elimi sokmaya hazırım... |
Merhaba sayın Nuri bey. Sıcak bakmanıza çok sevindim. Eğer İstanbul Üniversitesi yönetimi de sıcak bakarsa bir müze oluşturya izin verip gelecek nesillere taşıyacaklarsa seve seve bir çok çalışmamı oraya bırakabileceğim gibi ayrıca oradaki malzemeleri de değerlendirmeye hazırım.
Böylece Türkiyede de bir bonsai müzesi açılmış olur. |
Sayın Tekin
Bahara kalmadan, işlerimizde fazla yoğunlaşmadan bu konuyu değerlendirelim. Projeyi etüd edelim.. Hocalarımıza sunalım... Projeye sıcak bakıp, ilgili olacaklarına inanıyorum... Ben bir ön çalışma yapayım, daha sonra size dönerim... |
Nuri bey merhabalar benim milli den haber varmı acaba:)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 262988 Kaya bahçesinde bulunan aromatik bitkiler... |
Görsel şölen için teşekkürler sayın Nuri bey.Selamlar.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın perihan bayram hoşgeldiniz.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 265171 Kaya bahçesinde bulunan bitkiler... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 265687 Kaya bahçesinde bulunan bitkiler... |
Bu kaya bahçesini Toroslara çevirebiliriz belki de. İstanbul > Müzeler (Minyatür Türkiye yaratabilmiş ise bizde torosları buraya getirebiliriz. Tabi ki İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi yöneticileri de onaylar ise.
|
Merhaba sayın Nuri Mürvet ve dostları;
Kayalık yerleri severdim, ama hayâlimde kaya bitkileri hiç olmamıştı. Bu nefis tablolar karşısında ''olmalı'' diyorum artık. Teşekkürler efendim. Cümleten sağlıkla yaşayın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
Merhaba sayın Tekin Kaya bahçesini Toroslara benzetebilmek... Yapabilecek bilgi ve tecrubelere sahibiz... Neden olmasın... |
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın mrduran
Kaya bitkileri, kayalık alanlarda yaşam, bu alanlarda yaşayan bitkiler zor şartlara ekolojik olarak uyum sağlamış türlerin gizemi benim hep ilgimi çekmiştir. Merakla bakar ve incelerim... İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 265894 Eklenti 265895 Kaya bahçesinde bulunan bitkiler... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 266238 Kaya bahçesinde bulunan bitkiler... |
1661 nolu mesajda aromatik bitki demişsiniz. Acaba oğul otumudur ona benzettim..
|
Alıntı:
Doğru benzetmişsiniz, Oğul otu (Melisa Officinalis L.) dir. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 266848 Kaya bahçesinde bulunan bitkiler... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 266870 Kaya bahçesinde bulunan bitkiler... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 267182 Kaya bahçesinde bulunan bitkiler... |
çok güzeller, şu anda bahçedeki çiçekler mi bunlar?
bahar özlemini artırıyorlar. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat, hoşgeldiniz.
Sizinle paylaştığım fotoğrafları geçen hafta kar yağmadan evvel çekmiştim... Bahar kadar olmasada, bahçeyi ziyaret eden dostları merhaba diye karşılayan çiçekler muhakkak mevcuttur... İşte sizi, güzel kokuları ile karşılayan kış tatlısı çalısı gibi.... İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 267340 Bahçede bulunan çiçekli bitkiler... |
Bu kış tatlısı ne kadar güzel bir çalı. geçen gün Dolma Bahçe Sarayına gitmiştim,sevgili zenfree göstrdi, çok ta güzel kokusu var.
Ayrıca fotoğrafınızda çekim olarak çok iyi elinize sağlık. |
1 Eklenti(ler)
Sayın hozat ilginize çok teşekkür ederim...
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 267542 Kaya bahçesinde yürüme yolları... |
Yine güzel bir görsellik sunmuşsunuz,vefalı papatyalarla,
teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025