![]() |
3 Eklenti(ler)
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi
Eklenti 283042 Sarracenia purpurea Eklenti 283043 Sarracenia purpurea Eklenti 283044 Sarracenia purpurea Bahçede bulunan etçil bitkiler... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 284662 İbrik otu (Nephentes) Eklenti 284663 İbrik otu (Nephentes) Bahçede bulunan etçil bitkiler... |
Alıntı:
Resimler yanılsamaya mı itti beni, sanki ibrikleri yarı bele kadar uzunlukta imiş görüntüsü var. İnternette baktım, 5-10 cm. civarı kesecikler. Teşekkürler, sağlıcakla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Merhaba sayın mrduran
Fotoğraf yakın çekim... Ortamını sevmişler, ibrikler 15-20 cm büyüklüğünde... Sizin dediğiniz gibi olsalar, korku filmlerindeki gibi içine adam düşse sindirirler. Saygılarımla... |
öncelikle bu güzel resimler için teşekür ederim bende bu bahçeyi gezip görmmek isterim herkese açıkmı ve adresini verirseniz sevinirim şimdiden teşekürler
|
Alıntı:
Bahçe, sizin ziyaretinizden son derece memnun olacaktır. Hafta içi Pazartesi- Cuma, mesai saatleri (9.30 - 4.30) arası ziyaretinize açıktır. Gereken ulaşım bilgileri sayfanın ilk mesajlarında ve Burada bulunmaktadır. |
Sn. Nuri Murvet,
bugune dek İstanbul' da olduğum zamanlarda görmediğim, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi ile sizin sayenizde, bu sayfalar aracılığı ile tanıştım. Ziyaret etmek istediğim bir numaralı yer oldu İstanbul' da. Umarım 09:30 dan 16:30 a kadar gezmek serbesttir :) Sizin dört mevsim fotoğrafladığınız bitkileri aynı anda görebilmek mümkün olmasa da, önce bu sayfaları ziyaret edip, sonra canlı olarak gezmek daha da faydalı olacak benim için, bu düşüncedeyim. Teşekkürlerimle. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın kelebek çalısı hoşgeldiniz.
Botanik bahçenin bitkileri kadar güzel, manzarasıda vardır. Uzun zaman kalacaksanız, yanınıza sandviç ve içecek almanızı tavsiye ederim. Bahçemiz biraz dağınız olabilir, olumlu yanları oldukça fazladır. Keyif almanızı dilerim. Görüşmek dileği ile... Eklenti 286038 Üst bahçeden manzara... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 286976 İbrik otu (Nephentes) Bahçede bulunan etçil bitkiler... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 288111 İbrik otu (Nephentes) Eklenti 288112 İbrik otu (Nephentes) Bahçede bulunan etçil bitkiler... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Charlaux hoş geldiniz.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 293250 Conium maculatum Eklenti 293251 Conium maculatum Bahçede bulunan çiçekli bitkiler... |
Bizim üniversitenin botanik bahçesi de mi varmış! :)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Öğrenmiş oldunuz... Ziyaretinizi bekleriz... İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 300921 Kaya bahçesi, kaya çatlağı çiçekli bitkileri... Eklenti 300922 Kaya bahçesi, kaya çatlağı çiçekli bitkileri... |
1 Eklenti(ler)
İki aydan beri işlerimizin yoğunluğundan gidememiştim.
Dün nasip oldu, botanik bahçede uzunca bir süre kaldım... Harika zaman geçirdim... Bahçeyi özlemişim, bahçe ile uzun, uzun sohbet ettik... Güzel fotoğraflar çektim paylaşmak istiyorum. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 301343 Çiçekli bitkiler... |
Bu bitki, Acanthus mollis (Ayı pençesi) çok güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Şiir Uzun süre oldu merhabanızı duymayalı hoşgeldiniz.
Evet Acanthus mollis (Ayı pençesi) dir. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 301793 Çiçekli bitkiler... Eklenti 301794 Çiçekli bitkiler... |
Çocukluğumu hatırlattı bana bu son eklediğiniz fotoğraflar. Evimizin penceresinde her çeşidinden vardı. Çiçek de açarlardı. Ne çok severdim bu renkli yaprakları..
|
Merhaba sayın Eser İlhan hoşgeldiniz.
Eski klasik pencere önü bitkisi Yaprağı güzeller (Solenostemon - Coleus leaves) bende çok severim. Peyzaj uygulamalarında yeni yeni kullanılmaya başlandı, yarı gölge alanlar için farklı renkler ve güzellikler sunuyor. Bahçelerdeki monoton renk tonlamasına yeni bir alternatif olabilir. Peyzaj uygulamalarımızda kullanırsak paylaşmak isterim... |
3 Eklenti(ler)
Anchusa italica Retz. Eklenti 301855 Çiçekli bitkiler... Eklenti 301849 Çiçekli bitkiler... Eklenti 301850 Çiçekli bitkiler... |
2 Eklenti(ler)
Cistus creticus - Girit Lâdeni Eklenti 302865 Çiçekli bitkiler... Eklenti 302869 Çiçekli bitkiler... |
3 Eklenti(ler)
Deutzia gracilis Eklenti 303789 Çiçekli bitkiler... Eklenti 303790 Çiçekli bitkiler... Eklenti 303791[B] Çiçekli bitkiler... |
2 Eklenti(ler)
Karanfiller, her renk ve cinsten birbirlerinle yarışırcasına çoşmuşlardı... Eklenti 305882 Çiçekli bitkiler... Eklenti 305883 Çiçekli bitkiler... |
1 Eklenti(ler)
Calycanthus floridus Eklenti 306495 Çiçekli bitkiler... |
Sn. Murvet hocam,
çiçeklerin uç kısımlarının sanki zamanı geçmiş, kurumaya başlamış gibi bir görüntüleri var (5 çiçekte aynı). Yoksa, çiçeklerin yapıları'mı böyle? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Merhaba sayın ayazkentli Ne kadar dikkatli bakıyorsunuz... Bu özelliğinizi taktir ediyorum. Çiçeklenmenin son evreleri, uç kurumaları bundan dolayıdır. Bitkinin genel halinin fotoğrafını paylaşmak, bakış açısı için daha doğru olacaktır. Eklenti 307053 Calycanthus floridus |
2 Eklenti(ler)
Papaver somniferum Eklenti 308405 Çiçekli bitkiler... Eklenti 308406 Çiçekli bitkiler... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 309285 Sucul ve bataklık bitkileri Eklenti 309286 Sucul ve bataklık bitkileri |
Çok güzel sazlar.. Çok severim bu bitkiyi. Merak ettim, küçük sulak alanlara da dikilebilir mi bu bitki yoksa pampas gibi büyük alan gereksinimi varmıdır?
|
Sayın Nuri Bey, anasayfada gönüllü çalışanlar olarak bir başlık var. İstesek gönüllü çalışma olabiliyor mu? Ya da belirli dönemlerde ihtiyaç halinde böyle bir uygulama sistemi var mı?
En kısa zamanda gezmek istiyorum. Saygılar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025