![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Typha angustifolia, Pampas gibi büyük alan gerektirmez. Saksı içersinde arka fon olarak kullanılabilir, harikada olur. Typha minima - Kısa Hasır Kamışı küçük göletler için daha uygundur. Equisetum hyemale - At kuyruğu' da altarnatif olabilir. Sucul Bitkiler ve Havuz Balığı (Koi) Üretim Tesisi , Başlığında fotoğraflarını paylaşmıştım... |
Alıntı:
Gönüllü olarak bahçede yardım edecek dostlarımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Çok mutlu olunur. Geçen hafta hocalarımızda bu konuyu paylaştık... Bizden, stajyer ve gönüllü desteğinde yardımcı olmamızı istediler. Hafta içi, mesai saatleri içersinde, müsait olduğunuz zamanlarda yardıma gelebilirsiniz. Biz temmuz ayı ortalarında gönüllü olarak bahçevan ekibimle beraber kaya bahçelerinin bakımı için bahçede hizmet vereceğiz. Ayrıca, Aşı ve budama tekniği adı altında bahçede uygulamalı bilgi tazelemesi yapacağız. Buyrun bekleriz. Daha evvelden haber verirseniz, bir aksilik çıkmazsa sizlere eşlik edebilirim. Saygılarımla... |
2 Eklenti(ler)
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi
Eklenti 309567 Sucul ve bataklık bitkileri Eklenti 309568 Sucul ve bataklık bitkileri |
Merhaba Nuri Bey, botanik bahçesinin resimlerine çocuklarımla beraber baktık; bayıldık. Muhteşem bir yer. Pazartesi günü gezmek istiyoruz. Önceden arayıp randevu almamız gerekiyor mu? Yoksa açık olduğu saatlerde gezebiliyor muyuz? Son bir soru daha giriş ücretli mi? Dört gözle vereceğiniz cevabı bekliyoruz.. Sevgiyle kalın
|
Alıntı:
Merhaba sayın Dilek Sarıkaya hoşgeldiniz. Hafta içi mesai saatleri içersinde 09 - 16,30 arası kapıdaki yetkili arkadaşlara botanik bahçeyi gezmek istiyorum demeniz yeterlidir. Hafta sonu ziyaretleri, randevu ile yapılmaktadır. Giriş ücretsizdir. Gönlünüzce gezmeniz dileği ile... Selâmlar... |
Çok teşekkür ederim. Pazartesi gideceğiz sanıyorum.
|
Sayın Nuri Mürvet, cevabınızı yeni gördüm. İnşallah gönüllü olarak geleceğim.
İlginiz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda görüşmek üzere... Size kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 313269 Aromatik bitkilerin bulunduğu bölüm... |
Alıntı:
Merak ettim, buralar nasıl sulanıyor ?? Damlama olmalı diye düşündüm ama hiç hortum izine rastlayamadım ?? |
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Eser İlhan
Sulama, her parselde bulunan çeşmeden hortumla, bahçevan arkadaşlar tarafından elle sulanıyor. Botanik bahçe için otamatik sulama sistemi için proje çalışmamamız olmuştu... Uygulaması, belirlenecek zamana kaldı... İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 314066 Salvia coccinea 'Lady in Red' Eklenti 314067 Salvia coccinea 'Lady in Red' Aromatik bitkilerin bulunduğu bölüm... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 314121 Salvia azurea Eklenti 314122 Salvia azurea Aromatik bitkilerin bulunduğu bölüm... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 314489 Achillea nobilis Aromatik bitkilerin bulunduğu bölüm... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 314782 Kniphofia nelsonii Çiçekli bitkiler... Eklenti 314783 Kniphofia nelsonii Çiçekli bitkiler... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 315689 Mentha (Nane) Eklenti 315690 Mentha (Nane) Aromatik bitkilerin bulunduğu bölüm... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 315944 Thymus - Kekik Eklenti 315943 Thymus - Kekik Aromatik bitkilerin bulunduğu bölüm... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 316886 Plectranthus coleoides "Variegata" |
Efendim ben kısmetse yarın bahçeyi ziyaret etmeyi düşünüyorum ve haftanın bir günü de gönüllü olarak çalışabilirim.. Ayrıca konuşmak istediğim bazı konularda var.. Galiba sizde yetkili birisiniz bu bahçede...
|
Merhaba sayın mucahit_inel
Ben bahçede yetkili değilim... Bende sizler gibi, bilgimizin ve gücümüzün ölçüsünde botanik bahçeye katkıda bulunmak için çabalayan neferim... Bu sayfanında paylaşım amacı budur. Bu paylaşımda menfaat için, bir amacım ve çabamda yoktur. Mesleğimiz ve bu işe gönül verdiğimizden dolayı sıkça uğradığım bir cennet... Hocalarımızın hoşgörüsü çerçevesinde gönüllü olarak katkıda bulunuyoruz. Bu ziyaretler esnasında Botanik bahçesinde, bitkilerde gördüğümüz mevsimsel döngüleri, gelişimlerini bahçede bulunan otsu, soğanlı çalı ve ağaç türlerini sizlere yalın olarak aktarma çabasıdır. Size nasıl yardımcı olabilirim konusuna gelince aşina olduğumuz bir bahçe olduğundan, sizin yabancılık hissedeceğiniz ortamdan çabuk sıyrılmanızı sağlayabilirim. Benim katkımda size bu kadar olabilir. Birde bilgimiz dahilindeki konuları size aktarabilirim... Yarınki ziyaretinizi gönlünüzce olmasını diliyorum... Not: Gerekirse, cep numaramı özel mesajla isteyebilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
|
peki buradan istediğimiz bitkiden evde büyütmek için bir parçasını temin edebiliriz değilmi?? Ben saat çiçeği tohumu almıştım ama 1 senedir çimlendirmeyle uğraşıyorum :).. Diğer sayfalarda bu çiçeği gördüm ve ondan bir parça alıp büyütmek istiyorum ..
|
Alıntı:
Botanik bahçeye gönüllü olarak katkıda bulunacak arkadaşlarımızın hobi olarak, üretim için (Tohum, Çelik, Yaprak) alırım veya alabilirim amaçlı yaklaşımları etik olarak uygun değildir... Bahçeye ben nasıl katkıda bulunabilirim, düşüncesi hakim olmalıdır. Bahçeden yalnız bilgi alabilirsiniz...! |
Amacım tabi ki katkı sağlamak benim.. O sadece içimde bir ukte olarak kalmıştı.. Eğer uygun değilse tabi ki benim hiçbir şey talep etmeye hakkım yok.
|
Nuri Bey
Bitki temini konusundaki mesajları görünce, İÜ.Botanik Bahçesinde bitki satışı yapılıp yapılmadığını merak ettim. Ben bir kaç kez yaptığım ziyaretlerim sırasında herhangi bir satış yapıldığını görmedim. Charlaux arkadaşımız forum da açtığı sayfalarda buradan satın aldığı bitkilerden bahsediyor. Belirli dönemlerde mi satış oluyor? Bilgi verirseniz sevinirim. |
Sayın mucahit_inel
Sizin iyi niyetle gönlünüzden geçeni dile getirdiğinizin farkındayım... Bahçeye gönüllü olarak katkıda bulunacağınızdanda eminim... Siz dile getirdiğiniz için, bende örnek olsun diye gönüllü yardım edecek arkadaşlarımıza ön söz, bilgi olması açısından hatırlattım... Botanik bahçesi bilim yuvası, hele bir gelin size ummadığınız kapılar açılacaktır. Yardımlarınızı bekliyoruz. Umarım kırılmadınız... Saygı ve selamlarımı gönderiyorum... |
Alıntı:
Merhaba sayın gçakar Bitki satışı var desemde olur yok desemde olur. Ticari amaçla üretim yapılmadığından göz doldurucu formlarda olmayan bitki türleri bulunmakta... Özellikle satış için ayrılan bir bölüm yok, üretim fazlası veya bitki cins ve tür fazlası olan bitkilerin toplanıp sergilendiği bölümden, beğendiğiniz bitki cinslerini bahçe sorumlusu bahçevan arkadaşlardan talep edin makbuz karşılığı size satış yapacaklardır. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 317190 Campanula speciosa. Eklenti 317191 Campanula speciosa. |
Beni anladığınız için teşekkür ederim kırılmadım tabi ki :)...
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 317505 Kaymak Ağacı-Feijoa sellowiana Eklenti 317506 Kaymak Ağacı-Feijoa sellowiana |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025