![]() |
Merhabalar sayın Nuri Murvet,
Uzun bir süredir sitede fazla gezmiyordum. Bugün tesadüf fark ettim. Yeni bir başlık altında yeni güzellikleri bizlere aktarmaya başlamışsınız. İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi oldukça fazla duyduğumuz bir yerdi. Siz bu güzellikleri gitmeden, gitme ihtiyacı duymadan bizlere aktarma görevini başarı ile yerine getiriyorsunuz. Teşekkürler. |
Merhaba sayın skaraca
Güzel bir tesadüf olmuş, sizi bu paylaşımda görmek beni çok mutlu etti. İki konu başlığı altında paylaşımlarım oluyor, İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Peyzaj bölümü : Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında, izleyen arkadaşlarımıza uygulamalarını yaptığımız bahçelerin yapım aşamalarını paylaşıyorum. Sayın skaraca botanik bahçe yeniden yapılanmanın eşiğinde, güzel şeyler düşünülüyor ve uygulama aşamasına gelmiş, bu gelişmeleri de sizler ile paylaşacağım.. Muhteşem bitki cins ve tür çeşidi var. Bunların hakkı ile toparlanıp sergiye , ziyareteye açılması lazım. Baharda ziyarete bekliyoruz tüm dostlarımızı...! Not : Size bahçeyi ziyaret etmeniz için , kışkırtıcı bir haber veriyorum, sakın duyulmasın ..! Bahçede Victoria amozonica nın ta kendisi var. Gelişimini devamlı takipteyim..! |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz
Kaktüs serasından görüntüler Dev kaktüsler Eklenti 175031 Gövde yapısı büyük olunca, alt dallar taşıyıcı görevini yapması için gövde odunsu dokuya dönüşüyor. |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz
Kaktüs serasından görüntüler Dev kaktüsler Eklenti 175037 Gövde yapısı büyük olunca, alt dallar taşıyıcı görevini yapması için gövde odunsu dokuya dönüşüyor. |
Alıntı:
|
Sayın aygün
Baharda nasip olursa, kontrol edebilecemiz sayıdaki genç arkadaşlarımızla birlikte botanik bahçe turu, gezisi yapalım. Siz organize edin, mayıs veya haziran ayında bu etkinliği gerçekleştirelim..! Hatta Nisan sonu, Mayıs başı soğanlı bitkiler ve orman altı çalı guruplarının en güzel zamanları sayın malina'yı da haberdar edelim Ağaçlar net botanik bahçe gezisini yapalım..! |
1 Eklenti(ler)
|
Victoria amozonica acaba ne dedim önce.
Kaktüs ve önceki anlatımlarınızdan nilüfer hayranı olduğumu hatırlayabileceğinizi ve bunlardan birisi olduğunu çıkarttım. google efendiye hemen Victoria amozonica yazdım ve görsellerden bingo... Nilüfer ama ne nilüfer. Yapraklarının üzerinde bebek yetişenlerinden. Sırf o dev yaprakları görebilmek için gelinir. |
Sayın skaraca
Gelme sebebiniz, hanımefendi olsun. Kaktüs merakınızı da, sizi tanıyan herkes çok iyi biliyor. Botanik bahçede, sizin ilginizi çekecek çok fazla çeşitte ve türde nadide katküs cinsleri bulunuyor. Ağaç, çalı, otsu, soğanlı ve rizomlu, tropikâl, sucul türleri de görme ve inceleme şansınız var. Bahçeniz sizden zaman ayırmanız için randevu istiyor. Saygılarımla... |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba Sayın Murvet
Çok teşekkür ederim , aynı şeyi düşünmüşüz ve dediğiniz gibi kontrol edebileceğim öğrencilerim için harika bir deneyim olurl. Neden olmasın... |
çok güzel kaktüsler var.
|
Sayın aygün
Veliler de bahçe turumuza katılabilir. Gezinin, zamanı ve gençlerin organizasyonu sizde ..! |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın dlk
Kaktüs serasından görüntüler Devam ediyoruz Dev kaktüsler Pereskia grandifolia Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm : Magnoliophyta Sınıf :Magnoliopsida -Dicotyledons Takım Caryophyllales Alt takım :Caryophyllidae Aile : Cactaceae Cins : Pereskia Tür : P. grandifolia Binomial adı Pereskia grandifolia Vatanı :Brezilya Eklenti 175217 |
Tamamdır sayın Murvet. Bayılacaklardır.............Özellikle de biri:)
Haberdar edeyim de heyecanlansın o da benim gibi, şimdiden. |
Sn. Nuri MÜrvet Bize bu imkanı verdiğiniz için ve sevgili Aygün hocam vesile oluduğunuz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok sabrısızlandım çok;)
|
Sayın aygün
Biraz bu botanik bahçe gezisini güzelleştireyim, yanımıza sandviçlerimizi alalım, muhteşem bir haliç manzarası var. Bu, Altın Boynuz (Haliç) manzaralı sandviçlerin tadını hiç birde bulamayız. Buranın tarihi dokusunuda anlatmaya gerek yok. Bakın şimdi bende heyacanlandım..! |
Merhaba sayın cenan hoş geldiniz.
Sizinle, tanıştığıma çok memnun oldum. Bu imkânları size ben vermiyorum, zaten bu oluşum var. Beraberce paylaşıyoruz ve inanın çok mutlu oluyorum. Tanıştığımıza tekrar memnun oldum. Not.: Sadviçleri unutmayalım, yanında ayran.. Saygılarımla. |
1 Eklenti(ler)
|
Tablo çok güzel sayın Murvet... ve görüyorsunuz, velilerim de bana benziyor. Kan çekiyor olmalı.....Valla çocuklar için de müthiş bir gün olacak.
Bu mekan Piyer Loti' ye yakın gibi geldi bana yanılıyor muyum sayı Murvet? |
Sayın aygün
Nasip olursa , ben de inanıyorum, çok güzel bir gün olacaktır. Piyer Loti, Eyüp sırtında botanik bahçenin bulunduğu yer Süleymaniye,de arasında yanılmıyorsam 7-8 km mesafe vardır. |
Çoook yakınmış.....:))
Sağır duymaz uydurur ya...Böylece İstanbul' u ne kadar bildiğim de belli oldu. Şimdi ilk yapmam gereken randevu almak, resmi yolla. İlk adımı atmış olayım böylece... |
Sayın aygün
Daha erken ama bende hocalarımızla konuşayım, siz zamanı belirleyin, yardımım gerekirse elimden gelini yapmaya hazırım...! |
1 Eklenti(ler)
|
Çok teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Nuri Murvet 195 ve 205 numaralar bir Euphorbia türü mü acaba?
İsimleri var mıydı kaktüs serasındakilerin? |
Sevgili Günüm' ün de dediği gibi Euphorbia' yı çağrıştırdı bana da.
|
Dev bir Euphorbia. Satış var mıdır acaba küçük boylarından?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025