![]() |
1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice Sedef Miran tam zamanı idi, iyi yapmışsınız.
Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz. Eklenti 178952 |
Hmm, kopan yaşlı dallardan geriye kalan izler...Büyüleyici bir görüntü.....!
|
Kopan dalların izleride güzelde diğer uzantılarda ya çiçek sapı ya da meyve. ( Sayın Mürvet bize bilmece sordu cevabı bulmaya çalışıyoruz)
|
Onlar sanırım daha genç dallar sevgili Ayşe...
|
Sayın aygün
Sayın ayse_afyonlu Sarkan dal veya çiçek sapı değil..! Onlar havai kökleri..! Evet kopan veya kesilen dalların gövde üzerinde bıraktıkları izler göz yaşı damlası deniyor..! |
Kök...? Bunu düşünmemiştim. Havai kök buysa ağacın boyunu kestiremiyorum bile...
|
1 Eklenti(ler)
Bitkimizin adı :
Philodendron selloum Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Angiosperms (Kapalı tohumlular) Sınıf: Monocots (Tek çenekliler) Takım: Alismatales Aile: Araceae Alt Aile : Aroideae Soy : Philodendreae Cins: Philodendron Tür: P. selloum Binominal adı Philodendron selloum Philodendron bipinnatifidum Eklenti 178954 Philodendron selloum Yaprak yapısı |
1 Eklenti(ler)
Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz.
[/B]Philodendron selloum[/B] Eklenti 179011 Philodendron selloum |
Sayın Mürvet, af buyurarak soruyorum dün akşamki bilemediğimiz gövdenin yaprakları mı bunlar?
|
Yok bu deve tabanı olmalı .Bizde seneler önce vardı .Çok kanaatkar biir bitki yeterki soğukta kalmasın gölgede bile oluyor.
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba
O gövde bu yapraklara ait, muhteşem bir seyir zenginliği var. Gövde çapı 10 cm kadar vardır. Yakından görseniz gövde yapısı bir o kadar daha çok ilginizi çeker. Amerika tropikal kuşağında peyzaj bitkisi olarak kullanılıyor. 4-5 metre boy yapabiliyor. |
Sayın Hhatice Sedef Miran merhaba
Bu bitki deve tabanı değil, yaprak yapıları benzerlik gösteriyor. Sizin bahsettiğiniz bitki deve tabanı adıyla (Monstera deliciosa) dır. Aynı aileden fakat tür olarak değişik..! |
1 Eklenti(ler)
[/B]Philodendron selloum[/B] Eklenti 179014 Philodendron selloum |
1 Eklenti(ler)
Philodendron selloum Eklenti 179018 Philodendron selloum |
1 Eklenti(ler)
Philodendron selloum Eklenti 179140 Philodendron selloum yaprak yapısı |
Cicek acmayan bitkiler ilgimi cekmesede bu bitki güzelmiş ;)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın iris41 merhaba
Bahçe gezimizde tanıyacağımız bitkinin çiçekleri o kadar güzel değil fakat yaprakları harika..! Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz. Cordyline fruticosa Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Liliopsida - Monocots (Tek çenekliler) Alt Sınıf : Liliidae Takım: Liliales Aile: Liliaceae Cins: Cordyline Tür: C. fruticosa Binominal adı Cordyline fruticosa Eklenti 179158 Cordyline fruticosa |
Cordyline...İşte bunu çok beğeniyorum. Yaprak yapısı çok güzel. İç mekan bitkisi olarak da yetiştirilebiliyor yanlış anımsamıyorsam. Görmüştüm bir yerde.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün merhaba
Tropikal bitkidir, yarı gölge ortamları sever. Ev ortamında yetiştirmeye daha müsayittir... Dediğiniz gibi yaprak yapısı, biçimi ve renkleri Picasso tabloları gibi..! Eklenti 179159 Cordyline fruticosa |
Muhteşem... Bunu demeden geçemeyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Cordyline fruticosa Eklenti 179160 Cordyline fruticosa |
1 Eklenti(ler)
Cordyline fruticosa Eklenti 179181 Cordyline fruticosa Çiçeklenme hali |
Nuri bey size cok teşekür ederim . Her gördügümde hayranlıkla izledigim evde olmaz diyeyerek vaz gectigim bir güzelik yarı gölge seviyorsa kesin alıcam bundan :p
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Mürvet buda benden olsun fakat yaprak sararması normal midir? Bazıları sararıyor.
Eklenti 179228 |
Akşam olduğu zaman tüm yaprakları havaya doğru kalkıyor bu özelliğinide söyleyelim. Yapraklarının altındaki pembeli morlu kısımlar meydana çıkıyor çok muhteşem bir görüntü oluyor. Sabahsa tekrar açılıyor :)))
|
Benim de çiçeksiz bitkiler dikkatimi çekmiyor ama bu bitkiyi biliyorum .Birakaç salonda gördüm .Yaprak yapısı gerçeketen çok güzel .
|
Evet ben çok severim salon bitkilerini. Özelliklede bu türü ve topçu çiçeğini.
|
Sayın iris41 merhaba
Biraz dikkatle solonunuzda, en göz dolduran bitki olacağına şüphe duyulmaz. Size ve sevenlerine yardımcı olması amacıyla bakım özelliklerini veriyorum Cordyline fruticosa 1- Kışın en düşük sıcaklık isteği 15-16 ° C altına düşmemelidir. Kışın saksı tabağında su tutmamak gerekir. 2- Direk gelen güneş ışığından zarar görür, sevdiği ışık aydınlık gün ışığıdır..Aşırı gölgede yapraklarda renk solması olur. 3- Toprak isteği, drene olan toprakları sever, kökleri nemli tutmak ve drenaj geliştirmek için kum ve rendelenmiş sphagnum, turba iyi sonuç verir.Biraz da asitik toprak sever. 4-Yazın yapraklarına sıcak günlerde, sabah kireçsiz su püskürtmek yaprak sağlığı için iyidir. 5- Hastalıkları mantar hastalıklarına karşı hassastır. Kırmızı örümceklerden de zarar görür. |
Alıntı:
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Bitkiniz de çok güzelmiş..! Yaprak sararması; fazla gün ışığından, aşırı gölgeden ve susuzluktan yapabilir. Havalar soğudu, bakımına biraz daha dikkat etmek lazım..! Bakım özelliklerini, evvel ki mesajda paylaştım umarım yardımcı olur. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025