![]() |
1 Eklenti(ler)
Sayın iris41 merhaba
Orkide türlerinin sıradışı çiçeklenmesi ve formları övgüleri hak ediyor, size katılıyorum. Eklenti 183651 Vanilla pompona Schiede |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Kusuruma bakmayın, teknik bir arızadan dolayı biraz araverdik, telafi edeceğiz, paylaşımlar ve bilgileri biraz hızlandıralım ki, ara boşluğu kapatalım..! Eklenti 183652 Vanilla pompona Schiede |
Sayın fatma sunay merhaba
Orkideniz için üzüldüm, bitkinizin kök kısmını suyla temas ettirmeyiniz, kökler hastalanır. Oda sıcaklığına alın, sabahları gün aşırı sulamasını yapın, tabağında su bırakmayın, bakım bilgilerini paylaşmıştım uygularsanız size yardımcı olacağına inanıyorum, dileğim bitkinizin düzelmesidir. Saygılarımla... |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
İlginize çok teşekkür ederim, teknik bir arızadan dolayı biraz uzak kaldım, yağmur yarında devam edecekmiş kayıp zamanı telâfi edeceğiz , biraz hızlı bir bahçe gezisi yapacağız. Saygılarımla.. Eklenti 183653 Vanilla pompona Schiede Vanilya orkidesi çiçeği |
İzliyorum, kolay gelsin.
|
Sayın perihan bayram merhaba
Evet, Orkide ailesinden vanilya baharatının bitkisidir, tohumlarıda dediğiniz gibidir. Tohumları, doğal gerçek vanilya aromasının lezzet ve kokusudur. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Farklı bir orkide türü Cattleya bu türde kokuludur..!
Eklenti 183656 Cattleya |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Farklı bir orkide türü Cattleya bu türde kokuludur..!
Eklenti 183666 Cattleya |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Farklı bir orkide türü Phalaenopsis amabilis bu türün kokusu yoktur..!
Eklenti 183672 Phalaenopsis amabilis |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Farklı bir orkide türü Phalaenopsis amabilis bu türün kokusu yoktur, Epifit özelliği vardır, topraksız yaşama uygundur.
Eklenti 183715..! Phalaenopsis amabilis |
Vanil.
Alıntı:
|
Sayın perihan bayram merhaba
Vanilla pompona Schiede Vanilya orkidesi sarmaşık form yapısı olduğundan desteğe ihtiyacı vardır. Saksıda yetiştirmeye uygundur. Bakımı, genel orkide bakımı gibi yapılır. Nerden bulabileceğinizi bilemiyorum, botanik bahçede üretimi yapılmışsa, fide olarak kargo yapılabilir. |
Ne kadar güzeller ,Orkidenin zarifliği de başka ,Nazlı nazlı bakıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Epifit özelliği olan farklı bir bitkimizi, Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith tanıyalım, topraksız yaşama uygundur.
Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Alt Alem: Tracheobionta Üst Bölüm : Spermatophyta Bölüm: Magnoliophyta- Angiosperms Sınıf : Liliopsida – Monocotyledons Alt Sınıf : Zingiberidae Takım: Bromeliales Aile: Bromeliaceae Cins: Neoregelia Tür: N. spectabilis Binominal adı Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith Eklenti 183841 Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
İlgi ile izliyoruz .Bilgileniyoruz .Bu site üyeleri için büyük bir imkan . Bu kadar çok bilgiyi hemde görsel olarak verdiğiniz için çok teşekkür ederiz .
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice merhaba
Güzel olan paylaşmak, takip edenlerimizde gün geçtikçe çoğalıyor bu bölüm amacına uygun olarak bilgi veriyorsa , benden mutlusu olamaz..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Epifit özelliği olan farklı bir bitkimizi, Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith tanıyalım, topraksız yaşama uygundur. Eklenti 183855 Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith devam ediyoruz.
Eklenti 183875 Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
Sayın Mürvet, ismini görünve azcık bakındım netten. İlginç çiçeklenme şekli var sanırım.
|
Direngen yapılı yaprakları olan bitkileri seviyorum.
Yaprakların rengi de gövdenin yapısı da baktırıyor. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Kopya çekmişsiniz, evet çiçekleri merkezde oluşuyor ve yapılarıda çok ilginç fotoğrafını var zannettim aradım bulamadım, çiçeklenirse paylaşırım..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith devam ediyoruz. Eklenti 183881 Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün merhaba
Sizin beğendiğiniz tarzda bitkiler, botanik bahçede oldukça fazla, demek ki tropikal serada biraz daha fazla kalınacak..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith devam ediyoruz. Eklenti 183883 Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
Buda kopya çektiğimin delili
Hocam siz görmediniz kopya çektiğimi değil mi? |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Paylaşım için teşekkürler, sıvının tadı nasıldır demezsiniz İnşallah..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith devam ediyoruz. Eklenti 183886 Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
Tadı nasıl mı? Yok demem :)))
|
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith devam ediyoruz.
Eklenti 183887 Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
Sayın Nuri Murvet bilgileriniz için teşekkür ederim. Gene harika çiçeklerle gezinti yapıyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın fatma sunay merhaba
Bahçe gezimize hoş geldiniz, sizinle yeni bir epifit özelliği olan başka bir bitkimizle devam edelim..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Hohenbergia stellata ile devam ediyoruz. Hohenbergia stellata Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Alt Alem: Tracheobionta Üst Bölüm : Spermatophyta Bölüm: Magnoliophyta Sınıf : Liliopsida – Monocotyledons Alt Sınıf : Zingiberidae Takım: Bromeliales Aile: Bromeliaceae Cins: Hohenbergia Tür: H. stellata Binominal adı Hohenbergia stellata Eklenti 183891 Hohenbergia stellata |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz epifit özelliği olan Hohenbergia stellata ile devam ediyoruz.
Eklenti 183899 Hohenbergia stellata |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz epifit özelliği olan Hohenbergia stellata ile devam ediyoruz.
Eklenti 183907 Hohenbergia stellata |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025