![]() |
Sayın Murvet, Açacak gibi duruyor, tomurcukta gibi...
|
Sayın aygün
Hohenbergia stellata Bu türün çiçeklenmesi, çiçeklerinin açmış hali böyle oluyor, aynı türün kırmızı renkli çiçek çiçeklenmesi daha gösterişli oluyor. |
Ben yine kopya çektim hocam :)) Alışkanlık yaptı.
|
"Arefeyi gösterip bir türlü bayram yapmamak" deyimini çağrıştırdı bana.:)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Sizin durumunuz kötü örnek oluşturuyor, ne yapacağız bilemiyorum..! Tillandsia L. Gerçek bir epifit bitkidir. Bu hafta çiçeklendi paylaşmak istiyorum, kopya çekmek yok..! Eklenti 183910 Tillandsia L. |
İşte bu çok güzel.............!
|
Bu bitki neyin üzerinde gelişiyor sayın hocam. Kopya çekmeden önce sorayım bari. :)))
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Benzetmeniz tam isabet, bu halde çiçeklenme süresi uzun sürüyor bir aydan fazladır bu halde duruyor. Tillandsia L. Gerçek bir epifit bitkidir. Bu hafta çiçeklendi paylaşmak istiyorum..! Eklenti 183911 Tillandsia L. |
Yapraklarına bakınca, sanki çiçeğe bu günlerini yaşatmak için zorlu bir mücadeleden zaferle çıkmış olmanın haklı gururunu yaşar gibiler.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Botanik bahçe, tropikal serada doğal ortamına benzerlikte ağaç dalı parçasına montaj edilerek, tamamen ortamdaki havanın neminden besleniyorlar ve kaktüs gibi vucutlarına su ile gerekli enzimleri depo ediyorlar. Büyüme ve gelişimini bu şekilde yapıyorlar. Tillandsia L. Eklenti 183912 Tillandsia L. |
Zillll! Ders bitiş zili mi çaldı ne:D:D:D
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu iyi geceler...
Sayın aygün Çok farklı bir yapıları var, ilk bakışta garip, basit ve yapıları sıra dışı anlamsız gibi geliyor. Biraz yakından inceleyip, neden, nasıl, ne için soruları ile anlamaya çalışınca hayretler içinde kalıyorsunuz, nasıl bir yaşam mücadelesi diye..! Tillandsia L. Eklenti 183913 Tillandsia L |
Bu dediğiniz, tüm epifit bitkiler mi yoksa özellikle Tillandsia için mi ?
|
Sayın aygün
Gerçek epifit bitkiler için söyledim bunun içinde Tillandsia L., orkidelerin bazı türleri ve likenlerde dahildir. |
En ufak bir aksiliğe tahammülleri olmayacak kadar da kırılganlar. Orkidelerden yola çıkarsak...
Ve çok ilginç gerçekten de. Yani toprakla bir teması olmayıp yaşam savaşı vermek ve kazanmak... |
1 Eklenti(ler)
|
Zevfkle izliyorum
|
1 Eklenti(ler)
Sayın iris41 merhaba
Hoş geldiniz, devam ediyoruz. Botanik bahçe, tropikal seradayız burası sıcak, havada soğuk burada kalalım diyorum..? Tillandsia L. Eklenti 183939 Tillandsia L |
1 Eklenti(ler)
|
Tek kelimeyle muhteşem görünüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın fatma sunay hoş geldiniz.
Botanik bahçe, tropikal seradayız, devam ediyoruz. Bilbergia nutans Eklenti 183971 Bilbergia nutans çiçek goncası |
Açıldı mı peki? Brde ağaçlara aşılama yöntemleriyle mi tuturuluyor bu tür bitkiler?
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Çiçekleri açtı fotoğrafladım, fotoğraf çekimi yaparken sera içersinde otomatik olarak sisleme çalıştı acele olarak çekim yaptım, fotoğraflar istediğim netlikte değil fakat paylaşacağım..! Topraksız yaşama adapte olabilen (Bromeliaceae) ailesinden bitkilerin, ağaç üzerine montajı, yosun, palmiye keçesi gibi üzerinde nem saklıyabilecek çürümeye yakın ağaç kabuklarına bitkinin köklerini sarıp, uygun görülen ağaç gövde veya dalına montajı yapılır. Aşılama değildir. Ortamdaki nem hava kökleri ile bitki su ve besin ihtiyacını alır, gelişimini bu şekilde sürdürür. Bilbergia nutans Eklenti 183976 Bilbergia nutans |
Ve bir güzel daha..........!
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün merhaba
Botanik bahçe, tropikal seradayız, devam ediyoruz. Bilbergia nutans Eklenti 183982 Bilbergia nutans çiçekleri |
Ay dayanamayıp birşey daha soracağm yüksek müsadenize sığınarak. Bu türün başka başka çiçekleri oluyormu yoksa tek çiçeklenmeleri bu şekildemidir?
Birde bu resimin ortasında da sıvı görünüyor, bu oranın neminden oluşan bir sıvımıdır yoksa biti kendisimi salgılıyor? |
İnanamıyorum.....!
Kanatlarını açmış, uçmaya hazırlanan uç uç böceği sanki. Ya da kırmızı pelerini uçuşarak yürümekte olan kırmızı başlıklı kız... |
Sayın ayse_afyonlu
Bilbergia cinsinin, tür farklarından dolayı çiçeklenmeside farklı oluyor. Sizin kopya çekip paylaştığınız fotoğraftakine benzer yapıda ve küme olmuş durumda çiçeklenme yapan türleride var. Botanik bahçede (Bromeliaceae) ailesine ait cinsler oldukça fazla, fotoğraflarını paylaşacağım..! Bitkinin orta bölümünde bulunan sıvı bitki tarafından salgılanmıyor, doğal ortamda yağmur suyu ve nemden biriken sulardır, bitki için yaşamsal önem taşır, burda bulunan bitkilerin ortamdaki nem den biriken sudur, tekrar ediyorum yaşamsal önem taşır. |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Bitkilerin çiçeklenme özelliklerini, sizin bakış açınızla yorumlamanız harika, benim bitkilere olan bakış açımıda zenginleştiriyorsunuz teşekkür ederim..! Botanik bahçe, tropikal seradayız, devam ediyoruz. Bilbergia nutans Eklenti 183992 Bilbergia nutans çiçekleri |
Sayın Murvet,
En çok takip ettiğim başlıklardan biri bu. Fotolar güzel ve bilgilendrici şık bir sunum eşliğinde olunca biz de heyecanımızı gizleyemiyoruz. Arada yavaşlamanıza neden olsak da...:o Asıl ben teşekkür ederim.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025