![]() |
Sayın betito merhaba
Botanik bahçemizde de kocaman bir Kafur Ağacımız var. Görülmeye ve incelenmeye değer..! |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Vatanı Brezilya, Uruguay ve Arjantin soğuğa en dayanıklı Billbergia nutans türüdür. Kış sıcaklığı 10 derecenin altına düşürmemeye dikkat edelim. Toprağı fazla suyu drene edebilen, ağaç kabuklu, torf, vermulit veya ponza taşı toprağın hacim genişlemesi ve kök gelişimi için mükemmeldir, bu karışım ideal toprağıdır. Direk gelen güneş ışığından olumsuz etkilenir. Epifit özellik taşıdığı için yüksek nemde topraksız yetiştirmeye uygundur. Gelişim süresi nisan ve eylül arası düzenli gübre verilmesi gelişimi açısından önemlidir. Çoğaltılması bölünme yolu ile kolaydır. Hastalıkları kuru ortamlarda, kırmızı örümcek, nemli ortamlarda unlu bit musallat olur , dikkat edilmesini öneririm..! Köklerinin aşırı suyla temasından kaçınalım, Fungus(Mantar) oluşumuna neden olur, bitki ölümleri kaçınılmazdır. Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. Eklenti 183069 Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. |
1 Eklenti(ler)
Sayın fatma sunay merhaba
Sizlere İ.Ü botanik bahçesini, lâyıkı ile tanıtabiliyor ve bilgilendirebiliyorsam çok mutlu olurum. Takip edip, ilgilendiğiniz için size teşekkür ederim. Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. Eklenti 183075 Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. |
1 Eklenti(ler)
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bana çok ardımcı olacak bu bilgiler.
Bu orkide türü benim minik kuzum, sizinde örgülü saçlı kızınız sanıyorum :))))) |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Hafızanız, harika ve dikkatlisiniz. Büyüdü kocaman bir genç kız oldu ve görücüye çıkıyor..! Paphiopedilum Eklenti 183095 Paphiopedilum |
:))) Demek görücüye çıkıyo kime nasip acaba?
Saçları çok havalı söylemeden edemeyeceğim. :))) |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Kızımızın talibi çok, kendisine değer verip iyi bakacak birisini seçeceğiz..! Saçlar bu senenin modası imiş..! Zamane bunlar tarz yapıyorlarmış..! Paphiopedilum Eklenti 183101 Paphiopedilum |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Minnoşlarımdan gelen iki adet orkidem var şimdi ve bu bölümü de özellikle izliyorum.
Bakımlarıyla ilgili başlıklara baktım da......Radikal kararları olan gururlu bitkiler.........! |
Sayın Nuri Murvet, inşallah görme imkanım olur. Teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
Merhaba sayın betito Botanik seradayız: Farklı bir orkide türü Cattleya Eklenti 183224 Cattleya |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Çok zarif...Soluk,belli belirsiz,pastel ama çok asil ve güzel ; sanki bir prenses :)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Eser İlhan hoş geldiniz.
Belirtmiş olduğunuz tüm özellikleri içeriyor, artı olarak birde kokusu var inanılmaz güzellikte..! Tropikal seradayız: Farklı bir orkide türü Cattleya Eklenti 183243 Cattleya |
Kokulu olabileceğini düşünmemiştim doğrusu. Bu başlı başına bir güzellik :) Çiçeğin ömrü ne kadar?
|
Kokmasada görüntüsü yeter bence.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Eser İlhan
Çiçeğin ömrü 10-15 gün arası, kokusu çiçekte kalma süresi uzadıkça azalıyor. Tropikal seradayız: Farklı bir orkide türü Cattleya Eklenti 183248 Cattleya |
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Orkide çiçeklerinin popüler olmasının sebebi sıradışı çiçeklenmeleri, ince, zarif ve asil bir duruşu var. Vanilya orkidesinin, bilgi ve fotoğraflarını hazırlıyorum , birazdan paylaşacağım..! |
1 Eklenti(ler)
Tropikal seradayız: Farklı bir orkide türü Vanilla pompona Schiede
Vanilla pompona Schiede Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Alt Alem: Tracheobionta Üst Bölüm : Spermatophyta Bölüm: Magnoliophyta Sınıf : Liliopsida Alt Sınıf : Liliidae Takım: Orchidales Aile: Orchidaceae Cins: Vanilla Mill. Tür: V. pompona Schiede Binominal adı Vanilla pompona Schiede Eklenti 183266 Vanilla pompona Schiede |
Madem görücüye çıktılar Allahın emriyle istiyorum .Çok beğendim çoook .
|
Ben bundan daha güzel bir şey görmedim hayatımda sayın Nuri bey.
Cattleya |
:mad:Sayın hocam, bugün tatildi sanırım dersler boş geçti:D:D
|
Sayın Nuri Murvet orkideleri çok seviyorum. Benimde birtane vardı gözüm gibi bakıyordum.Memlekete gidince komşuya bırakmak zorunda kaldım.Sağolsun o da kurumasın diye bol bol su vermiş.Şimdi saksıda sadece kökü var belki bir ümit yeşerir diye atamadım.Acaba canlanırmı kökü tam kurumamış. Kokulu orkideyi ilk defa gördüm muhteşem görünüyor. Yakından görmek isterdim.
|
Sayın Nuri Murvet en son 5 aralıkta girmiş.
Umarım önemli bir sorun yoktur. |
Alıntı:
|
Merhaba
Kusuruma bakmayın, istemeden teknik bir arızadan dolayı 4-5 günden beri foruma giremedim, modem kendiliğinden ağaçlar nete duvar koymuş, sık kullandığım sitelerede, işlerimizin yoğunluğundan geç farkına vardım resetledik problem bitti..! Tekrar merhaba, sizlerden uzak kalmak ve paylaşımda bulunmamak ne kadar kötüymüş, iyi ki varsınız, merak eden dostlarımı hürmetle selamlıyorum, sevgilerimi gönderiyorum..! Hazırlık yapıyorum birazdan bahçe gezimize başlayacağız. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Hhatice
Kusuruma bakmayın biraz geç cevap verebildim; Sizden iyisinimi bulacağız verdik gitti..! Eklenti 183650 Vanilla pompona Schiede |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025