![]() |
Yaprak oluşumu çok sevimli.....:)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün hoş geldiniz.
Solanum giganteum Eklenti 178764 Solanum giganteum çiçek gonca oluşumu |
Ben de burdayım :)
|
Merhaba sayın Murvet,
Malta eriğini andırıyor gonca yapısı. Çiçeği nasıl acaba.... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Hhatice Sedef Miran hoş geldiniz.
İsimler uzamış bende bahçe gezimiz için yeni bir arkadaşımız katıldı zannettim. Hayırlı olsun yeni nick' niz. Çiçek rengi goncada belli olmaya başlamış. Solanum giganteum Eklenti 178765 Solanum giganteum çiçek gonca oluşumu |
Teşekkür ederim .
Bende olmasını çok istediğim bir çalı bitkisini tanıtıyorsunuz .Yanılmıyorsam bir ismi de Şifa-Ağacı, Kırmızı Acı Elma tıpta kullanıldığını biliyorum . |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Sayın Hhatice ile beraber iki kişi daha bahçe gezimize katıldı diye boşuna sevindik..! Meğer nick' ini isimler ilave olmuş. Solanum giganteum renklerini sizinle paylaşıyorum. Eklenti 178766 Solanum giganteum çiçek yapısı ve rengi |
Çiçek yapısı güzel ama meyvaları daha güzel kırmızı kırmızı it üzümü de deniyor sanırım .
Nuri bey serada minik siyah avakado var mı? |
Sayın Hhatice Sedef Miran
İzin çıktı..! Bayram öncesi botanik bahçede peyzaj düzenlemelerine başlıyoruz. Hocalarıma sorayım çelik yapılacak bir dal veya tohumunu istiyeyim..! Sizin nasıl bitki sevdalısı olduğunu anlatınca, kırmazlar verirler kanaatimce..! |
Malta eriğine çiçeği de benziyormuş sayın Murvet. İnaılmaz bir kokusu var. Bu da kokuyorsa şaşmam artık.
|
Siz bitkileri karıştırdınız herhalde, sizin demek istediğiniz biki Tilki üzümü, Köpek üzüm, (Solanum nigrum) sanırım budur. Bu farklı bir tür, Solanum giganteum çiçekleri ve meyve yapılarıda farklıdır. |
Sayın aygün
Koklamak aklıma gelmedi, bilinç altımda kokmaz diye bir kanı var, ondan dolayı koklamadım.! Bu sorular beni hep köşeye sıkıştırıyor, bundan sonra fotoğraf çekimlerini yaparken bütün bitkileri koklamak ve meyvelerini tatmak gerekiyor, sizin sorunuzdan sanra da ben merak etmeye başlıyorum, acaba nasıl kokuyor diye..? Hemen koklamalıyım..! |
:)
Bende de bir takıntı bu. Güzelse kokmalı da. |
Sayın Hhatice Sedef Miran,
Konuyu atlamışım, ağaç formunda Avakado ağacı var. Meyvesi standart avakado meyvesi, siyah değil..! |
1 Eklenti(ler)
|
Çok güzel çoook......!
|
1 Eklenti(ler)
Gezimize devam ediyoruz.
Bu fotoğraf son, başka ilginç ve farklı bir bitkiyi tanıyacağız. Solanum giganteum Eklenti 178772 Solanum giganteum çiçek yapısı ve rengi |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçeden, tropikal seradan gezimize devam ediyoruz.
Abutilon grandifolium Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf : Dilleniidae Takım: Malvales Aile: Malvaceae Cins: Abutilon Tür: A. grandifolium Binominal adı Abutilon grandifolium Eklenti 178773 Abutilon grandifolium |
Alıntı:
kokuyorsa bizim için de koklayın . |
Bu da çok güzel ebegümecine benziyor yaprak yapısı
|
Dediğiniz gibi yaparım sadece koklarım. Abutilon grandifolium yaprakları ebegümeciye evet benziyor . |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu hoş geldiniz.
Yoklama yaptık, sizi unutmuşuz. Bakın işte yine geç kaldınız, size devamsızlık yazacağız. Botanik bahçeden, tropikal seradan gezimize devam ediyoruz. Abutilon grandifolium Eklenti 178776 Abutilon grandifolium |
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Havalar güzel gidince şantiyede işler uzadı. Bugün biraz geç başlıyoruz bahçe gezimize, Sayın ayse_afyonlu Bugün bende geç kalanlardanım, hocamızın insafına kaldık..! Bahçe gezimize tropikal seradan farklı bir şekilde başlıyalım, bilgiler sonradan gelsin Evet tropikal seradan başlıyoruz. Eklenti 178945 |
Buda nedir böyle Sayın Mürvet?
|
Hayatımda gördüğüm en ilginç ağaç gövdesi(yani ağaç, değil mi? Tavus kuşuyla bir ilgisi yok:) )
|
Sayın ayse_afyonlu
Bugün biraz geç başladıkya, devamsızlık yazılmasın diye konuyu nasıl kaynatıp ta unuttururum diye..! İlginç bir yarı odunsu bitkiden başlayıp dersi kaynatalım dedim. Başarılı oldum sayılır, galiba..? |
Yok yookk! biz çalışkan öğrencileriz dersin kaynamasını istemeyiz. :)
|
Sayın aygün merhaba
Yarı odunsu bir bitki, bilgilerini ve başka fotoğraflarını hazırlıyorum. Tavus kusuyla alakası yok..! |
İlginç bir yarı odunsu ?
Ben bambilere bakıyordum da hazır siz dersi kaynatmışken :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025